Jump to content

rumenige

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Javljam kako sam i obećao: mirovina sjela u ponedjeljak, rješenje došlo par dana ranije. Iznos koji je izračunao HZMO je za 1,72 kn različit od izračuna poštovanog profa. Svaka čast prof još jednom na excel tablici, njima je trebalo dva mjeseca da to sve sračunaju. Slijedeći cilj mi je povećanje omjera rat/mir, ako bude kakvih promjena javim na temu. Pozdrav!
  2. Hvala prof još jednom, javim se na temu kad dobijem obračun iz HZMO s točnim iznosom. Sretan i blagoslovljen Božić !
  3. Hvala malicovjek, ovo stvarno radi, dobio sam izračun na egrađani da mi je prosječni vrijednosni bod za sve godine 1,027. Ne mora se ići na finu, može se pristupiti i tokenom ili čitačem kartica bilo koje banke. Izračun se čeka 2-3 dana.
  4. Poštovani prof, hvala na brzom odgovoru. Po ovome ispada da ako su mi primanja bila oko prosjeka, da je invalidska mirovina ipak značajno veća od najniže braniteljske uvećane za borbene dane. Sad mi preostaje otići u HZMO i saznati koliki mi je prosječni vijednosni bod. Mada mi i dalje nije jasno zašto mi oni ne daju točan izračun kada posjeduju sve podatke. Lijep pozdrav!
  5. Poštovani, Ovih dana sam dobio rješenje o umirovljenju zbog potpunog gubitka radne sposobnosti, 20% zbog ranjavanja i 80% civilno. U rješenju još piše: - navršio 48 god 00 mj - radni vijek utvrđen prema članku 56.ZOMO iznosi 28 godina - navršeni mirovinski staž prema članku 24 ZOMO iznosi 29 god 05 mj 04 dana. Komisija odrađena 18.03.2019. i taj datum se uzima kao dan kada sam ostvario prava na invalidsku mirovinu.Revizija potvrdila 05.06.2019. a rješenje stiglo sredinom 12.mj. Ostali podaci: Dragovoljac, HRVI 20% ranjavanje (trajno rješenje od 1997.), bez čina, oko 800 dana borbenog sektora. Nemam jedino točan podatak o primanjima koji ulaze u obračun ali možemo uzeti da je plaća cijelo vrijeme bila oko prosječne plaće u RH (radio kod privatnika). Uz rješenje nisam dobio nikakav izračun mirovine ili bilo koji drugi podatak, a u dva odlaska u HZMO nisam uspio saznati ništa osim da ću najvjerojatnije primati najnižu braniteljsku mirovinu uvećanu za broj dana borbenog sektora x cca 0,50kn . Izračun će navodno doći poštom. Zamolio bih poštovanog profa ili nekog drugog znalca da mi približno izračuna iznos invalidske mirovine da vidim je li ona stvarno niža od najniže braniteljske. Imam i pitanje u vezi žalbe. Naravno da nisam zadovoljan s ratno/civilnim omjerom jer sam trenutno polupokretan, imam tri operacije kralježnice u zadnjih 10.g a noga u koju sam ranjen mi je djelomično funkcionalna. Zadnje 2 i pol godine sam na bolovanju i stanje ne ide nimalo na bolje. Svi moji liječnici smatraju da je moje trenutno stanje posljedica ratnih stradanja a ne informatičkog i konzultantskog posla koji sam radio poslije rata. Moje je pitanje: žaliti se sada na ovo rješenje (imam još para dana a ni ne znam koliki će biti iznos mirovine) ili dočekati pravomoćno rješenje, početi uzimati mirovinu, izvaditi nove nalaze i ponovno izaći na komisiju i tražiti veći omjer ? Ili nešto treće ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija