Jump to content

kristinkab

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala. Znači li to da ja mogu pozvati na zastaru po pitanju naplate. dakle, uložiti žalbu za zastaru naplate i hoće li apsolutna zastara od 6 godina ugroziti moje (evidentno) nastojanje da izbjegnem plaćanje poreza.
  2. Nažalost ne jer prema navedenom zakonu, u stavku 2 se kaže kada za Poštovani, zahvaljujem na odgovoru. Znači li to da je datum rješenja od 05/12/19 relevantan i da je po njemu porezno rješenje pravomoćno. Ili pravomoćnost počinje nakon isteka roka žalbe, 30 dana od dana primitka. Ako bi rješenje postajalo punomoćno 11.01.2020, dakle 30 dana od dana primitka rješenja, da li bi se u tom slučaju mogla pozvati na zastaru? I da li bi mi relativnu zastaru od 3 godine mogla oboriti apsolutna od 6 godina? Hvala
  3. I ujedno interesira me da li porezna može raditi novu procjenu nekretnine, obzirom da porezna obveza nastaje u trenutku sklapanja ugovora. Strah me da procjena ne ide na više ,a pa da u konačnici moram još više platiti.
  4. Poštovani, u kolovozu 2016. temeljem ugovora o dosmrtnom uzdržavanju postala sam vlasnica 1/2 kuće. Sve je uredno prijavljeno Poreznoj službi početkom rujna 2016. Porezno rješenje izdano 05/12/2019 zaprimila sam 11/12/19. Iznos ne sporim, matematika je jasna , 5%; no obzirom na sljedeće: Porezni obveznik dužan je platiti utvrđeni iznos poreza u roku od 15 dana on dana dostave rješenja odnosno u roku od 15 dama od isteka roka za žalbu u slučaju da žalba nije izjavljena. Rok za žalbu je 30 dana od dana primitka rješenja. E sad, obzirom da tadašnji važeći zakon mogu li se pozvati na zastaru (3 godine) temeljem OPZ NN 44/2016, Članak 94, Stavak 1. i kakve reprekusije ima apsolutna zastara (6 godina) po Članku 96, Stavak 1 istog zakona. Molim Vaš odgovor.
×
×
  • Napravi novi...