Jump to content

Roys

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Ja sam, ali nisam mislio na svoju imovinu, vec opcenito. Mislio sam opcenito kako da dodje u posjet imovine... Kupnjom od nekoga, preko oglasnika, agencije itd... Jer kad bi se to uspjelo, onda bi i nasljedjivanje bilo lakse pretpostavljam. Kad je pokusala kupiti nekretninu u Hrvatskoj trazili su neki dokaz da vec postoji Hrvat koji je kupio nekretninu na Filipinima. Kad bi jedan Hrvat uspio kupiti nekretninu na Filipinima, ostalim Filipincima bi bio otvoren put za slobodnu kupovinu u Hrvatskoj... Isto, kad bi moja uspjela kupiti u Hrvatskoj nesto, Hrvati bi lakse kupovali nekretnine na Filipinima, iako je kod njih sve to malo opustenije nego kod nas.
 2. Znaci, teoretski moji roditelji i braca bi mogli raditi probleme...? Mozemo li sto uciniti kako bismo se zastitili? Od kuda uopce zapoceti i postoji li ista sto mozemo napraviti kako bi dosla u posjed nekretnine u Hrvatskoj?
 3. Postovani, situacija je ovakva: u braku sam s osobom koja ima drzavljanstvo Filipina. Brak je sklopljen u Hrvatskoj. Hrvatska i Filipini nemaju sklopljene nikakve ugovore, niti postoji reciprocitet (koji je nuzan za posjedovanje nekretnine). Osoba je vec pokusala kupiti nekretninu u Hrvatskoj, ali nije bilo odobreno. Ne zivimo u Hrvatskoj, niti planiramo tu zivjeti, stoga nema niti osobnu za strance, niti ista slicno. Pitanje 1: U slucaju moje smrti moze li normalno nasljediti nekretninu s obzirom na navede okolnosti? Moze li doci do kakvih komplikacija? Pitanje 2: Samo teoretski, jer me zanima... Kada bih oporukom odlucio ostaviti svoju nekretninu, ili pokloniti nekretninu osobi u navedenoj situaciji s kojom nisam u braku, kako bi to zavrsilo? Vrijedi li isto i za pokretnine? Unaprijed hvala na odgovorima.
 4. Hvala na odgovoru. A postoji li mogucnost da zadrzim taj novac za sebe?
 5. Postovani, Do ovoga ljeta primao sam mjesecnu zajamcenu naknadu, odnosno socijalnu pomoc od 800 kuna mjesecno. U Kolovozu sam otisao u inozemstvo i iznajmio stan u kojem sam zivio, te sam prijavio podstanare. Nisam otkazao socijalnu pomoc, zato sto sam mislio da ce to ici automatizmom kad me izbrisu iz evidencije nezaposlenih ili kada u poreznoj vide da sam prijavio podstanare. S burze su me odjavili zbog nejavljanja u Rujnu, a porezno rijesenje mi je normalno stiglo i redovito placam porez. Medjutim, ja jos uvijek svaki mjesec primam socijalnu pomoc. Trenutno se nalazim u inozemstvu i nemam mogucnost nazvati ili posjetiti lokalni ured. Vracam se tek na ljeto. Zanima me sto da napravim? Mogu li biti kaznjen ako otkriju da sam nezakonito primao pomoc i koja je kazna? Mogu li jednostavno odjaviti pomoc kad dodjem na ljeto bez sankcija? Hoce li me obavezno traziti da vratim sve pomoci koje sam primio? Ne mogu vjerovati da su institucije nase drzave toliko nepovezane i nekoordinirane... Unaprijed hvala svima na odgovorima.
×
×
 • Napravi novi...