Jump to content

masni19

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Budući da ću sam konkurirati na to mjesto, naravno da nakon devet godina po zamjenama želim da ja dobijem taj posao. No tu su u pitanju i drugi kolege na određeno, ja nisam jedini drugi kandidat. Želim pošten izbor nakon raspisivanja natječaja, a ne odabir na temelju lobiranja od strane jednog sindikalista. Jasno mi je da će ravnatelj donijeti konačnu odluku. Doduše, mislim da se možemo složiti da nije moguće da će on ignorirati sve što je do sad učinjeno u pokušaju da se ovaj kolega ostavi i biti nepristran.
  2. Znači li to da se taj natječaj nikad ne mora raspisati i tako možemo u nedogled? Bio sam pod dojmom da se natječaj mora provesti unutar tih 60 dana za kojih je zaposlena osoba bez natječaja. Hvala.
  3. Pozdrav. Kolega je dobio ugovor na 60 dana bez natječaja kao nastavnik u osnovnoj školi nakon sto je kolegica dala otkaz. Taj ugovor mu je istekao prošli tjedan i kasnije taj isti dan mu je ponuđen novi ugovor bez natječaja na 60 dana. Natječaj za to radno mjesto (ili bilo koje drugo na ovoj školi) nije proveden u proteklih 60 dana. Moje je pitanje smije li to ravnatelj raditi? Može li ga se prijaviti prosvjetnoj inspekciji i koje su potencijalne posljedice? Kako se oslobodilo radno mjesto, za ugovor na neodređeno na tom radnom mjestu će konkurirati nekoliko kolega, a taj natječaj se ne raspisuje. Također, ne znam je li relevantno i može li se išta učiniti po tom pitanju, za kolegu koji trenutno radi se lobira od strane sindikalnog predstavnika (u rodu su), što osobnim pritiscima na ravnatelja, tako i pisanim peticijama potpisanih od strane predstavnika roditelja za ostanak spomenutog kolege u školi. Zanima me može li se što učiniti da se osigura poštena provedba tog natječaja ukoliko on ikad bude raspisan?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija