Jump to content

Tonjinjo

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prije nekoliko mjeseci kupio sam staru kuću s gospodarskim objektom (štala), gdje sam naknadno utvrdio da priključak vode koji prolazi kroz štalu nije priključen na vodomjer moje kuće već je izgleda cijev priključena na glavni vod. Budući je kuća udaljena od gospodarskog objekta cca 100 metara, te bi mi trošak postavljanja novih cijevi do vodomjera puno koštao, zanima me da li po zakonu postoji mogućnost da mi nadležno komunalno društvo u štali ugradi vodomjer. Isto tako me zanima ukoliko prijavim navedeni problem da li ću snositi kakvu kaznu. Unaprijed hvala
  2. @Spitfire Hvala Vam na odgovoru. Nadamo se da do parnice ipak neće doći, a ukoliko budemo dobili bilo kakva nova saznanja od kupca ili agencije svakako ćemo Vam se javiti. Pozz
  3. Agentica nam kaže da je kupcu prije prodaje stana objasnila problem oko privremenog priključka ali da oni tada, nisu stvarali nikakav problem već su ga počeli raditi sada, kada su se uselili u stani, te sada žele neku nagodbu jer da smatraju da su previše platili stan.
  4. Mi smo ponajviše zbog toga i uzeli agenciju za prodaju stana, te smo istoj sve usmenim putem predočili što se i sama uvjerila provjerom prema HEP-u, dok s kupcem do potpisivanja ugovora nismo kontaktirali, a agentica je rekla da je njima sve objasnila. Nakon potpisivanja ugovora kupac nas je još jednom pitao na koji način će plaćati struju budući je privremeni priključak, te nije imao nikakvih primjedbi.
  5. Poštovani: Prije nekoliko mjeseci odlučili smo i uspjeli prodati stan i to preko agencije iz razloga što smo smatrali da je takva prodaja najbrža i najsigurnija. Stan je uredno imao svu potrebitu dokumentaciju, građevinsku i uporabnu dozvolu kao i čisto vlasništvo 1/1. U zgradi gdje smo imali stan problem je bio samo u tome što smo od kupnje 2009. godine pa sve do prodaje istog imali zajedničko brojilo el.energije (privremeni priključak), budući investitor još nije bio podmirio dug prema HEP-u. O svemu gore navedenom, prije prodaje stana upoznata je bila naša agentica kao i kupac koji je nakon svega i kupio stan putem APN-kredita. Nakon što su se isti uselili počeli smo od strane kupca, a preko agentice koja im je prodala stan dobivati prijetnje, da smo iste prevarili, tj. da stan zbog navedenog privremenog priključka, ne vrijedi toliko koliko su ga platili, te žele putem odvjetnika s nama ići na nagodbu, da im se vrati određeni dio novaca, a ako na to ne pristajemo, da će nas tužiti putem nadležnog Suda. Zanima me da li navedeni kupac može nakon što smo mu stan prodali potraživati bilo kakvu naknadu oko vračanja određenog novaca za stan iako je kupac više puta stan bio pogledati i bio upoznat da zgrada u kojem se nalazi stan ima privremeni priklučak el.energije. Unaprijed hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija