Jump to content

Frankie7

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Frankie7 objavio

  1. Poštovani, trebala bih pomoć iz područja Zakona o sprječavanju sukoba interesa. Naime, u ustanovi gdje sam zaposlena i član sam Upravnog vijeća, dosadašnji predsjednik Upravnog vineća postao je i predsjednik Općinskog vijeća. Pa smo svi u nedoumici, zajedno s njim, može li on, odnosno smije li obnašati obje dužnosti? Pravnika u ustanovi nemamo i ne znam koga bih pitala za savjet. Koji članak u Zakonu o sprječavanju sukoba interesa se odnosi na ovaj problem? Gdje ću dobiti točnu (i razumljivo sročenu) informaciju? Obratila sam se mailom na adresu Povjerenstva za sukob interesa, ali dugo mi je čekati njihov odgovor, trebala bih ga u što kraćem roku. Hvala unaprijed na Vašoj pomoći i odgovorima!
  2. Lijep pozdrav svima, imala bih jedno pitanje u vezi izmjene članka, kada se u članku nalazi tablica izračuna. U tablici bih trebala promijeniti iznos za nekoliko stavaka, ne za sve. Tablica se dijeli na 2 stupca, lijevi trebam mijenjati, desni ne. U lijevom stupcu piše iznos koji mijenjam, ima jedno 5 redova, svaki red ima nove znamenke. A desni ne mijenjam uopće. Kako to onda trebam formulirati? Svaki red posebno ili pišem "u redu 1., 2. i 3. mijenja se to i to", ili kako? Kako naglasiti da se taj desni stupac ne mijenja? Nemam o tome pojma, nedavno sam postavljena na radno mjesto koje podrazumijeva pisanje pravnih akata, a nemam koga pitati za savjet. Zato hvala unaprijed svima na pomoći.
  3. Puno Vam hvala na odgovoru! A u slučaju moje smrti, tko onda naslijeđuje majčinu kuću? Imamo dvoje djece, razmišljam o tome da tu majčinu kuću darujem njima, kako on nakon moje smrti ne bi polagao pravo na nju (ako se ne rastanemo).
  4. Majka mi je kuću darovala darovnim ugovorom. Znači da suprug u slučaju rastave ne polaže pravo na nju? Poštovani, majka mi je kuću darovala darovnim ugovorom. Znači da u slučaju rastave, suprug nema pravo na tu imovinu?
  5. Poštovani, majka mi je kuću darovala darovnim ugovorom. Znači da u slučaju rastave, suprug nema pravo na tu imovinu?
  6. Lijep pozdrav, imala bih pitanje u vezi podjele imovine u slučaju razvoda. Naime, suprug i ja posjedujemo nekretninu, kuću koju smo zajedno gradili. I razumljivo mi je da u slučaju rastave netko nekog isplaćuje. Ali, prije jedno godinu dana moja majka je meni darovala svoju kuću, ja sam vlasnik, nekretnina glasi na mene, ona u toj kući još uvijek živi, a ja se brinem o njoj do njezine smrti. E sad, u slučaju rastave, polaže li moj suprug pravo i na tu drugu nekretninu pa da ga moram isplaćivati ako se rastajemo?
  7. Lijep pozdrav, zanima me, može li mi netko pomoći u sastavljanju Darovnog ugovora, koje je sve stavke potrebno navesti kako se on ne bi mogao osporiti na Ostavinskoj raspravi? Naime, majka je vlasnica dviju kuća. Manju kuću je darovala bratu, Darovnim ugovorom prije par godina. U većoj živi ona sama. Ja imam svoju kuću, ne živim s njom. Dogovor je bio da nakon njezine smrti dvije trećine kuće u kojoj ona živi pripadne meni, a ja trebam isplatiti brata u vrijednosti jedne trećine kuće. Budući da brat stoji financijski dosta loše, majka ga potpomaže, što za mene nikada nije morala činiti. On njoj taj dug neće moći nikada vratiti pa je mama odlučila tu veću kuću u kojoj ona živi u potpunosti meni prepustiti (i oprostiti mu sve dugove), s tim da ima pravo uživanja do svoje smrti i da sam joj dužna pomagati (što sam i do sada činila). Zanima me, koje stavke trebamo navesti u Ugovoru, kako bih se ja zaštitila i kako brat na Ostavinskoj raspravi ne bi mogao tražiti svoj nužni dio? Napominjem kako je kuća koja je njemu darovana manje vrijednosti nego ova koja treba meni biti darovana. Ali budući da njega majka neprestano financijski uzdržava smatram da on neće ovim Ugovorom biti oštećen (što on možda ne misli). Slaže se da majka meni daruje ovu nekretninu i kaže da neće tražiti od mene na Ostavinskoj raspravi svoj nužni dio, ali nemam previše povjerenja u njega. Pa se bojim ako se dobro ne zaštitim da ću biti prisiljena isplatiti mu njegov nužni dio. Nadam se da sam dobro objasnila svoj problem, hvala svima na strpljenju pri čitanju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija