Jump to content

mateo0201

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav! S obzirom na na već pomalo frustrirajuću situaciju u kojoj se nalazim, dobro bi mi došla mala pomoć ili savjet vezano za državne kuće na području posebne državne skrbi. Naime, kako sam se prijavio za stambeno zbrinjavanje na koje sam ispunio sve preduvjete, dospio sam na listu stambenog zbrinjavanja i evo već 4 godine se ništa nije mrdnulo sa mrtve točke. U APN-u su jako nezainteresirani za bilo kakvu informaciju i od njih nikakve pomoći ni savjeta do sad nisam dobio. Nedaleko od kuće gdje trenutno stanujem, nalazi se državna kuća koja je data u najam ljudima koji uopće ne žive na toj adresi, koja zjapi prazna i zapuštena. Raspitivajući se u APN-u za tu kuću, djelatnici su rekli kako nemaju nikakve informacije vezane za nju i da se javim nadležnima u Zagreb, što sam i napravio da bi me ti isti ponovno poslali nazad u APN u svome gradu. Nedugo nakon raspitivanja u APNu, vlasnik te kuće na kojoj ne živi je ''slučajno'' došao i očistio okučnicu i stavio ulazna vrata (kojih prije nije bilo) kako bi izgledalo da je netko tu. U međuvremenu sam saznao da dotični nije na adresi nego čekaju da prođe 10 godina kako bi dobili darovnicu na tu kuću da je prodaju, što me totalano isfrustriralo! Zanima me što konkretno napraviti u ovoj situaciji jer mi nije jasno da je moguće dobiti kuću na korištenje a ne živjeti u njoj, a ja koji sam podstanar u 43m2 sa suprugom i troje malodobne djece nemam pravo na nekretninu na korištenje koja mi je prijeko potrebna. Kome se obratiti, postoji li kakva inspekcija? Reviziju rade samo za stanove, ne i za kuće. Smatram da bi institucije trebale odraditi svoj posao, samo neznam kome da pokucam na vrata!? Hvala i lijep pozdrav!
  2. Znači, nekad sutra ako se odlučim dignuti kredit u banci, hoću li imati problema radi toga? Ili to ovisi od banke do banke?
  3. Kuća nije 1 kroz 1, nego 1 kroz 6, jer smo na rješenju otac, majka, ja, sestra i dva brata. Neznam iskreno koliko to veze ima ali bolje napomenut. Sad neznam broji li se to kao nekretnina u mom vlasništvu ili ne...:)
  4. Poštovani, danas sam zaprimio dokument o jednostavnom stečaju potrošača od FINE. Koliko sam razumio, to je nešto novo od 2019. godine pa o tome stvarno nemam nikakve veze pa Vas iskreno molim za pomoć. Ovaj poziv od Fine mi je stigao danas, imam rok od 15 dana da se očitujem. U navedenom dokumentu dobio sam obrazac gdje me traže popis imovine i da vrijednost moje imovine ne smije biti veća od 10 000 kuna, kako bi mogli izvršiti stečaj potrošača i donijet Rješenje o otvaranju i zaključenju jednostavnog postupka te bi me oslobodili ovrhe. Nekretnina u kojoj živim je 6/1, obiteljska kuća u kojoj živim u izvanbračnoj zajednici sa suprugom i troje djece, dok su na katu te iste kuće roditelji, braća i sestra, hoće li uzimat u obzir tu nekretninu u kojoj živim, ako da, imate li savjet što da radim? Pokretninu na sebi nemam ali je posjeduje moja supruga i radi se o automobilu i to je sve. Zanima me hoće li me tražiti popis imovine od supruge, s obzirom da ima vozilo u vrijednosti oko 4 000 Eura? U privitku sam Vam poslao tri fotografije dokumenta ako može pomoć u slučaju da sam Vam zakomplicirao pitanje.. Hvala unaprijed, Lijep pozdrav!
  5. Pozdrav, Zanima me da li je moguće odgoditi poziv na pripremno ročište na dan kada je zakazano radi poslovnih obveza? Riječ je o telekom uslugama od 44 kn.
  6. Pozdrav, brat mi je nezaposlen i vodi se kazneni postupak protiv njega, ima li pravo na besplatnu pomoć odvjetnika s obzirom na nezaposlenost? Hvala, Lp, Mateo
  7. U redu, to budem napravit...hvala Vam! Sve najbolje za blagdane!
  8. Molio bih Vas, ako imate jednu minutu pročitati prigovor na ovrhu koji sam sastavio i po potrebi me ispravite ako sam nešto krivo napisao. prigovor na ovrhu.docx
  9. samo još jedno kratko pitanje. Šaljem li "prigovor na riješenje o ovrsi" ili "prigovor na ovršni prijedlog"? jer dobio sam OVRŠNI PRIJEDLOG NA TEMELJU VJERODOSTOJNE ISPRAVE pa neznam jeli to istoili ne..:D hvala Vam puno!
  10. Poštovani, Dobio sam riješenje o ovrsi za neplaćeni račun HT-a iz 2. mjeseca 2019. godine. Gospoda iz EOS Matrixa d.o.o mi je prvo uručila obavijest o ustupanju potraživanja, da bi me kontaktirali iza toga i rekli da platim navodno neplaćeni račun u iznosu od 99,00 kn. Međutim, objasnio sam lijepo operateru da je došlo do greške i da sam taj račun za 2, mjesec platio preko internetske aplikacije i da imam dokaz za to. Poslao sam dokaz na zahtjev operatera na Viber i rekli su da će mi se javit za dva dana. Nitko mi se nikad više nije javio da bi mi 23.12.2019. godine na adresu stigao ovršni prijedlog i cifra od cca 350 kn koje zahtjevaju da platim u roku 8 dana. Ovim bih Vas putem molio ukratko da mi objasnite što da radim, s obzirom da imam sve crno na bijelo? Zahvaljujem! Mateo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija