Jump to content

krcko_d

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. poštovani, molim vas za mišljenje. 2018.g. dobio sam poticaje za samozapošljavanje u iznosu od 55000kn (paušalni obrt). tada sam morao sam platiti pdv za nabavku opreme što je bilo oko 13000kn mojih novaca. znam da je bila neka frka oko toga iz eu i da ljudi više ne moraju plaćati pdv jer je prag povećan na 70000. da li sam trebao dobiti povrat mog novca za plaćanje pdv-a i kome se obratiti za dalje? puno, puno hvala!
  2. oprostite, nisam bas shvatio taj clanak. po ne znam koji puta se provodi samovolja opcine. kanalizacija se 'mora' postaviti ali samo u 2 od 20 naselja. gdje je logika, onda prekopaj cijeli otok jer i drugi koriste septicke jame? prije deset godina su digli ljude na foru da se mora napraviti snimanje iz zraka za katastar (opet iste dvije opcine, ostali nista). cijena 2000 kn, ne po objektu nego po vlasniku. pljacka bez ikakvog opravdanja. zar se doista ne moze nista napraviti??? nemam od kuda platiti kopanje do prikljucka i zasto to nije u njihovom trosku. ovako, to je tiranija.
  3. Poštovani, molim vas za mišljenje. na otoku Krku, točnije samo naselja Omišalj i Njivice, počelo se sa gradnjom kanalizacije. Iz vodovoda smo dobili informaciju da je svako kućanstvo obvezno spojiti svoju septičku jamu sa priključkom koji će biti na cesti. Kako je apartmansko naselje gdje 90% stanovnika ne živi cijelu godinu, tako su i septičke jame velikom većinom prazne i kod mene osobno ne postoji nikakva potreba za tim (u 40 godina koliko postoji objekt nikada nije bilo potrebe za pražnjenjem). Zanima me da li me mogu ikako zakonski natjerati da se moram spojiti na priključak ili je to do volje svakog vlasnika kuće? Jer radove iskapanja snosi svako kućanstvo, a ne općina i u mom slučaju morao bi srušiti cijeli dio dvorišta da bi došao do ceste. Također, kako je vertikalni uspon do priključka trebalo bi postaviti pumpu koju plaća općina ali ima samo 5 godina garancije i nakon toga svaki trošak popravka ili izmjene snosi opet samo vlasnik objeka. Nadam se da nisam previše zakomplicirao u objašnjenju i hvala svima za savjet!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija