Jump to content

Zeljko2401

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Zeljko2401 objavio

  1. 2017. su me ulovili sa 6 biljka marihuane koje sam sadio za vlastitu upotrebu. dobio sam 6 mjeseci zatvora na 2 godine uvjetne. To sam sve priznao. I vozio sam bez vozacke dozvole auto od prijatelja, tu sam dobio godinu i pol uvjetne na 60 dana zatvora. I 6 mjeseci bez prava upravljanja vozilom nakon stjecanja prava na vožnju. Nit sam sadio više, a nit sjeo za volan. Dali bi mi sad mogli stvarno dodjelit kaznu zatvora? Taj alkohol me je koštao svih sranja u životu tako da sam odlučio nedavno nikad više ga konzumirat.
  2. Prije svega želio bi se zahvalit svima na njihovim odgovorima. Također sretna nova godina svima. Pročitao sam vaše odgovore više puta, a sad imam par pitanja i još nešto za nadovezat se jer nisam ni ja baš sve dobro objasnio. Ovo nije presuda nego optužnica. Okrivljenika (mene) se tereti za kažnjivo djelo krađom-opisano i kažnjivo po članku 228. st 1. Kaznenog zakona. Citiram: "Na temelju čl.342. st. 3. Zakona o kaznenom postupku predlažem da sud 1. okrivljeniku MENI za kazneno djelo iz članka 228. st. 1. kaznenog zakona temeljem odredbe istog članka odredi kaznu zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci. I još bi naveo da su mi napisali smatraju moju obranu nevjerodostojnom i suprotnom dokazima iz spisa i da iako sam bio pod utjecajem alkohola da sam bio svjestan obilježja kaznenog djela i da mi je obrana bila iskljucivo usmjerena ka izbjegavanju kaznenopravne odgovornosti. Zanima me šta bi neko napravio na mojem mjestu. Dali se isplati pisat žalbu i koje bi argumente naveo ako bi ju pisao. I ono najvažnije dali ču stvarno u zatvor. Konačno sam odlučio otiči u Njemačku i prijatelj je sve sredio i sad mi dođe ovo i upropasti mi početak 2020. za koju sam mislio da ču konačno nešto napravit od života. Još jednom zahvaljujem svima koji mi žele pomoći savjetima i molio bi vas da mi date još istih. Hvala.
  3. Molio bi neki savjet ili bilo šta da mi može pomoći. Naime prije 3 mjeseca sam upao u kuću jednog poznanika kroz pritvoren prozor i pokušao sam otuđiti 2 daljinska od televizora, kabel od televizora, neki džepni sat,jedan stariji mobitel pa čak i televizor. Jedan prijatelj koji je vozio je bio spavao u autu dok sam ja unosio te stvari u auto koji glasi na njega. Oboje smo bili u jako alkoholiziranom stanju (popili smo svaki više od 4-5 piva i na to još skupa oko 2 litre rakije kod jednog prijatelja doma koji može potvrdit) Kod mene u džepovima su našli samo te daljinske, ostatak stvari (osim televizora koji je ostao u kući) sam donio u njegov auto dok je on spavao. Policija nas je uhvatila u dvorištu i odvela u stanicu, svakog posebno. Tereti me se za za kazneno djelo protiv imovine-krađom i sud je donio prijednog da me se kazni kaznom zatvora u trajanju od 8 mjeseci. Zanima me dali ima neko neki savjet u vezi pisanja žalbe koji imam pravo podnjet u roku 8 dana i dali netko zna dali bi mi moglo pomoći sto su nas oko 5 sati ujutro priveli u stanicu a dali nam puhati alkotest tek oko 10.30 sati. S tim da su mene i njega razdvojili jer smo bili u hodniku policiske postaje svaki na svom kraju je sjedio, a razgovarali smo pa su mene stavili tamo u sobu sa rešetkama u PP (neznam kako se zove ta soba). I još uz to me je prilikom vođenja u tu sobu policajac nabio u zid, te kasnije dok sam tražio vodu policajac mi ju je odbio donjeti i kad sam ga pitao da kao nemam prava na vodu odgovorio mi je "nemas ti nikakvih prava" Nesvjesno sam uradio taj čin krađe pod velikim utjecajem alkohola jer se sječam tek djela gdje sam sjedio u policiskoj postaji u hodniku. Piše da sam svjesno napravio krađu, a tek nakon 5 sati (od toga sam spavao najmanje 2 i pol do 3 sata u sobi sa rešetkama) su mi izmjerili 1,01 promila u krvi. Ako ko mi može pomoči ili dat neki savjet bio bi mu neizmjerno zahvalan. Znam da sam napravio glupost i da moram odgovarati,al nikad nisam krao i 8 mjeseci da provedem u zatvoru bi me uništilo do kraja jer živim težak život, imam 22 godine, nezaposlen sam i živim sa roditeljima i 4 brata a zarađivam na crno gdje se nađe posla. Hvala svima koji pomognu savjetom ili bilo čim šta bi mi moglo pomoči.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija