Jump to content

Utrina

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav. Stranac sam na stalnom boravku u Hr. Bila sam udana za Hr državljana, ali više nismo u braku. 6 godina sam u Hr. Nisam tada podnosila zahtjev za državljanstvo i nisam baš o tome razmišljala. S obzirom da ću se sredinom slijedeće godine udati za sadašnjeg dečka, imam li pravo tražiti državljanstvo temeljem sklapanja novog braka? Ima li neke veze što sam razvedena? Manje od 8 godina sam u Hr, tako da time što tu imam stalni boravak nemam temelj.
  2. Pozdrav. Drzavljanin sam Republike Srbije na stalnom boravku u RH. Bio sam oženjen državljankom RH, te smo se rastali. Želio bih sklopiti brak sa sadašnjom djevojkom koja je također državljanka RH. Prvi brak nije prijavljen u Srbiji. Nazvao sam matični ured, rekli su slijedeće: trebam prijaviti brak u Srbiji, prijaviti rastavu u Srbiji i onda zatražiti potvrdu o slobodnom bračnom stanju u Srbiji. E, sad, ako bih to prijavljivao pretpostavljam da bih nakon prijave rastave morao i slati dokumentaciju sudu u Srbiji radi priznavanje radtave u inozemstvu? Proces koji je s obzirom na pravosuđe u Srbiji ravan Sizifovom guranju kamena uz brdo. Da li da, s obzirom da nisam prijavljivao brak u Srbiji, jednostavno ponovno zatražim potvrdu o slobodnom bračnom stanju tamo i to je to? Oni nemaju uvid da sam ja sklapao brak u RH, a to je i tako uvjerenje da nisam u braku u Srbiji.
  3. Poštovanje Adeline. Možete li uključiti privatne poruke, da Vam se mogu slati? Imao bih pitanje u vezi sa tim boravkom, potrebna mi je jedna informacija. Hvala.
  4. Hvala. Imam li pravo na samostalni boravak nakon 4 godine?
  5. Postovani, drzavljanin sam Republike Srbije, oženjen sam u RH, supruga je Hrvatica. U braku smo 3 godine i 3 mjeseca. Imam odobren privremeni boravak u svrhu spajanja obitelji na 5 godina, od početka braka. Zaposlen sam za stalno u RH. Imam li pravo zatražiti stalni boravak sad u ovom trenu nakon 3 godine i 3 mjeseca privremenog, s obirom da namjeravam ostati, živjeti i raditi u RH? Hvala. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija