Jump to content

Saasa

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav forumu, Ove godine ću podnijeti prijavu za povrat poreza na dohodak pa me zanima trebam li na obrascu navesti i prihod od kapitala - dividende na dionice HT-a. Na obavijesti o isplati novčanih sredstava koju sam dobio od SDA stoji "Obzirom da primici po dohotku od kapitala u slučaju ove korporativne akcije nisu oporezivi, sukladno tome nije obračunat, obustavljen i uplaćen porez po odbitku." LP
  2. Ugovor o najmu ne mogu dobiti jer vlasnica živi na drugom kontinentu, stara je žena i uopće ne dolazi u Hrvatsku... Hvala vam svima na odgovorima.
  3. Ovo je katastrofalna vijest! Prepreka koju uopće nismo očekivali. Jel moguće da su baš toliko strogi oko tih tehničkih stvari? Jel se moguće dogovoriti s policijom da npr. se mi njima javljamo svakih mjesec dana? Nadam se da postoji neko rješenje, jer ako ne postoji supruga i ja uopće nećemo moći živjeti zajedno u Hrvatskoj. Molim vas za dodatne savjete.
  4. Hvala vam lijepa na odgovorima. Na obrascu zahtjeva za odobravanje privremenog boravka postoji rubrika u koju treba upisati visinu prihoda i ime i adresu poslodavca (rubrika 17) pa smo tu mislili upisati podatke o poslodavcu i visinu njezine plaće. Međutim, sada se pojavljuje drugi problem jer nismo znali da provjeravaju boravi li osoba na adresi. Stanovali bismo u unajmljenom stanu, a kako ugovor o najmu naravno nemamo niti ga možemo dobiti, planirali smo prijaviti boravak na adresi mojih roditelja, na kojoj sam i ja prijavljen. Sad, vrlo je vjerovatno da nas policija neće zateći na prijavljenoj adresi kad budu provjeravalil Je li to veliki problem? Koje mogu biti posljedice? Ako se iz njene putovnice vidi da nije napuštala RH, valjda ništa ne bi trebalo biti sporno ako nas ne zateknu na adresi...
  5. Supruga i ja smo se vjenčali u Zagrebu prije mjesec dana i uskoro trebamo podnijeti zahtjev za prvi privremeni boravak na temelju spajanja obitelji - supruga je iz Srbije. Ono što nam se čini da bi možda mogao biti problem je činjenica da je moja supruga zaposlena u Srbiji. Radi kao prevoditelj/urednik i priroda posla je takva da sve radi od doma i preko Interneta - uopće ne ide na posao u ured tvrtke. Planirali smo da ona nakon presljenja u RH ostane u radnom odnosu u Srbiji do daljnjeg. Da li bi to moglo dovesti do problema pri odobravanju privremenog boravka? Uz zahtjev ćemo priložiti i izjavu mog poslodavca o zaposlenju i visini plaće u kojoj stoji da je moja prosječna mjesečna plaća 4000 kn. Da li bi nadležno tijelo moglo zaključiti da, s obzirom da plaća nije velika, nemam dovoljno sredstava za uzdržavanje supruge i odbiti joj zahtjev? Zanima me i koliko dugo traje procedura odobravanja? U zakonu stoji da zahtjev mora biti riješen u roku od 30 dana. Je li i u praksi tako? Hvala na odgovorima.
  6. Pozdrav forumu. Zamolio bih nekog za pomoć oko rješavanja privremenog boravka moje djevojke u RH. Ona je državljanka Srbije i trenutno boravi u Hrvatskoj na turističkom boravku do 90 dana. Namjeravali smo podnijeti zahtjev za privremeni boravak na temelju izvanbračne zajednice, ali nam je policijski službenik kod kojeg je prijavila boravište rekao da do sada nikome nije odobren privremeni boravak na tom temelju. Zanima me je li u RH moguće dobiti dozvolu za privremeni boravak na temelju izvanbračne zajednice? Ako jeste, koja bi bila točna procedura? Pročitao sam u drugim temama da je uz zahtjev za privremeni boravak potrebno podnijeti izjavu dva svjedoka. Jesu li potrebni još neki dokumenti osim onih koje propisuje zakon (dokaz o sredstvima za izdržavanje, zdravstvenom osiguranju, nekažnjavanju...) Unaprijed zahvaljujem na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija