Jump to content

Usernamekorisnik

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, htio bih prepisati automobil od majke na mene. Kako registracija ističe tek u 12. mjesecu, zanima me trebam li čekati do tada, tj. ako se obavi prijepis sada(darovnim ugovorom) da li odmah moram na tehnički pregled i produženje prometne dozvole(čime bih izgubio oko 3 mjeseca registracije). Također me zanima koji su sve dokumenti potrebni. Hvala
  2. Da, kažu po članku 78. ZOR-a. U odluci za godišnji odmor piše da imam 20 dana za koristiti, 10 dana fiksni datum, a 10 dana u dogovoru s poslodavcem. Odluku o prestanku radnog odnosa nisam dobio, dogovor je bio samo otkazni rok u trajanju od mjesec dana. Shvaćam da trebam raditi, ali fond sati do tog datuma bi trebao biti 80 sati, koliko sam ja shvatio, a ja ih imam 110
  3. Poštovani, radim u firmi 5 godina(ugovor na neodređeno). Iskoristio sam 20 dana godišnjeg odmora, i dao otkaz(na otkaznom roku sam još 15 dana), ali mi sad iz firme javljaju da ja nisam imao pravo na 20 dana nego na 15 dana. Mene zanima da li je to točno, i da im sad moram vratiti tih 5 dana? Uz to, zanima me da li bih ja do 15.10. trebao imati fond sati koji je 8*radni dani(što bi ispalo 80 sati)?
  4. Hvala, kontaktirao sam veterinarsku inspekciju i odvjetnika.
  5. Hvala puno, napravit ću to. Da li je dovoljno odvjetnicima poslati mail da pitam bave li se ugrizom psa, ili bi trebalo opisati situaciju(tj. da li cijelu situaciju opišem tek na savjetovanju)?
  6. Isti pas je i danas bio na ulici, zvao sam policiju koja je obavila razgovor s vlasnikom i samo otišla, bez da su mi išta rekli. Liječnik mi je dao uputnicu za HZJZ, gdje su mi savjetovali da, s obzirom da nemaju podatke koji je to točno pas, ja u idućih 10 dana nekoliko puta prođem tamo i vidim da li je pas uginuo, jer pas sa bjesnoćom maksimalno toliko živi. Ne znam kakvo je to rješenje, nema šanse da idem blizu tog psa.
  7. Prilikom dijeljenja pošte na ulici me ugrizao pas. Čovjek koji je bio blizu psa je negirao da je vlasnik, ali se nakon toga zatvorio u kuću zajedno sa psom. Pozvao sam policiju koja je napravila zapisnik, ali vlasnik nije otvarao vrata. Zanima me što je potrebno za tužbu, te kakva je procedura, i u krajnjem slučaju da li se to isplati. Hvala
  8. Mislim da ću dobiti bruto. U pitanju je Wolt, radim u uvjetima za ugovor o djelu(radim kada ja želim i koliko, sa svojim vozilom, nemam nikakve odmore i pauze) ali je problem što poslodavac drži informacije za sebe. U svakom slučaju hvala, čekam isplatu da vidim da li je stvarno uplaćen bruto iznos.
  9. Po ovom kalkulatoru sa 1000 kn bruto ja bih morao uplatiti čak 300 kn. Možda glupo pitanje, ali da li moram uplaćivati doprinose i poreze, iako sam već zaposlen(na drugom mjestu) na neodređeno ugovorom o radu(ali je tvrtka privremeno zatvorena odlukom stožera pa dobivam 4000 kn). Poslodavac ugovora o djelu mi daje malo informacija, a ne želim imati problema sa poreznom.
  10. Pozdrav, zanima me koje su naknade koje se dodaju na ugovor o djelu, te koje su moje obveze kao radnika nakon što odradim taj ugovor?
  11. Poštovani, zanima me kako funkcionira preraspodjela radnog vremena u slijedećoj situaciji. Isplanirana preraspodjela radnog vremena je na način da se u siječnju i veljači tjedno radi 60 sati, a u svibnju i lipnju je isplanirano da se radi 20 sati. Ako radnik u travnju da otkaz, da li ima pravo na isplatu tih 20 sati više tjedno kojih je odradio u siječnju i veljači? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija