Jump to content

Mimi57

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mimi57 objavio

  1. Hvala na pojašnjavanje, to je ono sto trebam.
  2. To ne bi bila dioba bračne imovine (jer nema razvoda i ne dijeli se sve sto smo stekli) vec samo da mi daruje svoju polovicu stana u Zg i odriče se bilo kakvog potraživanja na stan na moru. Ja sam sve to naširoko objasnila da bi bila jasnija situacija, ali be želimo miješati stečevinu u Americi i ovdje.
  3. Sto dalje s tim dokumentom- da li ga nosim nasem javnom bilježniku, ili direktno na katastar direktno? Da li bih trebala s tim sporazumom otići na Poreznu radi oslobađanja od poreza?
  4. Poštovani, suprug i ja smo u braku 26 god, od toga zadnjih 8 samo formalno. On živi u Americi, a ja sam uglavnom u Hrvatskoj. On je odlučio prodati kucu u Americi i profit od prodaje zadržati za sebe, a meni daje stanove; jedan u Zagrebu, drugi na moru. Sve nekretnine su stečene u braku. Sa tom podjelom sam suglasna, ali bih htjela da to sve bude i službeno. Stan u Zg je uknjižen na njegovo i moje ime, svakom 1/2, dok je stan na moru samo na mom imenu. On bi darovnim ugovorom nekretnine u Hrvatskoj prepisao meni, sto mi je za stan u Zg u redu, međutim kod drugog stana, nije mi jasno kako bi mogao darovati nesto sto tehnički nije njegovo. Kako bi bilo to najbolje napraviti? Također, s obzirom da on živi u Americi ( inace je hrvatski državljanin) i taj bi ugovor dao napraviti tamo kod javnog bilježnika koji ovjerava dokumente na hrvatskom jeziku, sto je sve potrebno da bi taj dokument bio pravovaljan? Da li je dovoljna samo ovjera javnog bilježnika, ili bi trebala neka ovjera od hrvatskog konzulata Ili cak eventualno haski apostil? Inace za sad ne mislimo započinjati brakorazvodnu parnicu. unaprijed zahvalna, Mimi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija