Jump to content

mare1006

Korisnik
 • Broj objava

  18
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O mare1006

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. obično se u susjednoj kući stišaju kad dođe policija pa dalje nastave kad oni odu. Tijekom jedne intervencije policajci su rekli čak da im je problem ispisivati kazne zbog preračunavanja valute u kune. Također, bilo je slučajeva u kojima je policajac rekao da on ne može ustvrditi razinu buke, jer nekome je nešto bučno dok drugome nije, itd.
 2. Pozdrav, probat ću ukratko opisati problem. Živim u Šibeniku na jednom "mirnijem" mjestu. Kuća koja se nalazi nasuprot moje iznajmljuje se često preko airbnb za razne zabave. Buka koja pritom dopire iz te kuće zna biti nesnošljiva, što zbog glasne glazbe, što zbog vike i glasova onih koji iznajme kuću radi zabave. Buka se zna događati i noću i danju. Policija je više puta zvana na intervencije, međutim nisu nijednom naplatili kaznu niti izdali prekršajni nalog. Polako se približava ljeto i kreće sezona pa mi je relativno hitno da se to što prije riješi. Je li sad rješenje zvati sanitarnu inspekciju? izlaze li oni uopće na teren jer znam da nisu dužni postupiti po prijavi? ili bi bilo bolje podnijeti tužbu? postoje li u neke privremene mjere koje se sudskim putem mogu tražiti u ovom slučaju? Hvala puno na pomoći!
 3. Postoji li obveza plaćanja (zaštićene) najamnine u pogledu zgrade/stana koji su zbog posljedica potresa označeni crveno, odnosno neuporabljivi su. Koliko vidim, vlada je u pogledu plaćanja najamnine oslobodila samo poduzetnike, ali ne i fizičke osobe. Pokušavam nešto pronaći i po Zakonu o najmu i ZOO-u (možda čl. 373.?), ali ništa ne nalazim.
 4. Pozdrav, FINA je za moj j.d.o.o. pokrenula stečajni postupak, imenovan je stečajni upravitelj te je sud u konačnici donio rješenje o otvaranju i zatvaranju stečaja jer nije bilo niti imovine za podmirenje troška postupka. Rješenjem suda j.d.o.o. je brisan u 11.mj 2019. godine. Postoje li još moje bilo kakve obveze prema stečajnom upravitelju ili sudu? Ima li obveze podnošenja GFI FINA-i za 2019. i je li to obveza stečajnog upravitelja?
 5. ovo za zastaru mi je jasno pod uvjetom da je gospođa dobila (zaprimila) neku osnovu po kojoj bi je oni mogli ovršiti. Međutim, nije ništa dobila, a dug je nastao cca 2005.
 6. U smislu da ju je B2 Kapital ovršio prošle godine za tih 9000 kn. Nakon toga u FINI kažu da nema više nikakvog duga prema B2 Kapitalu, a na kućnu adresu dobiva obavijesti o dugu od 1800 kn.
 7. Također, nakon skidanja tih 9000 kn, na FINA-i navodno nema više nikakvog duga što se tiče B2 Kapitala.
 8. Pozdrav, punica je 9.3. dobila na kućnu adresu obavijest od B2 Kapitala o dugu koji iznosi cca 1800 kn. Inače, radi se navodno o dugu prema HPB banci temeljem ugovora o tekućem računu u iznosu od cca 500 kn (o kojem ju HPB nikad nije obavijestio), a koji dug je nastao prije otprilike 15 godina. Nikad nije dobila nikakvo rješenje o ovrsi, odnosno nikad nije protiv nje pokretan ovršni postupak. Jedino je dobila od FINA-e ugovor o cesiji između HPB-a i B2 Kapitala, s time da ju je B2 Kapital prošle godine ovršio putem FINA-e zaiznos od 9000 kuna. Postoji li zastara za ovih 1800 kuna? Što je najbolje učiniti u ovakvoj situaciji? Hvala unaprijed
 9. Pitam sa stajališta poslodavca. Znam da ZR propisuje samo da takva odluka mora biti u pisanom obliku i da mora biti dostavljena onome kome se daje otkaz, a glede dostave otkaza upućuje na odredbe ZPP (a ZPP spominje i dostavu elektroničkim putem). Nisam sigurna koliko bi takav otkaz bio valjan jer se načelno ne bi radilo o izvorniku odluke o otkazu. Nažalost, ne pronalazim ni sudsku praksu koja bi mi donekle odgovorila na ovo pitanje, tj može li se takav otkaz smatrati valjanim, odnosno zašto (ne) može. Tako da, svaka pomoć, odnosno obrazloženje je dobrodošlo
 10. Je li valjan otkaz ugovora o radu kojeg je dao radnik ako je odluka poslana poslodavcu putem e-maila?
 11. Pozdrav. Je li prilikom sastavljanja ugovora o najmu moguće ugovoriti prijavu obrta najmoprimca, ali bez prijave boravista (zbog doprinosa za obrt)? Na sto se sve treba paziti? Hvala unaprijed
 12. mare1006

  GFI za 2019. godinu

  Znaci i GFI za 2019. I također, pretpostavljam, izjavu o neaktivnosti subjekta?
 13. Pozdrav, zanima me info vezano za GFI za j.d.o.o. Naime, nad firmom je otvoren stečajni postupak 2018. godine te je ista brisana u 11. mj 2019. godine. Postoji li obveza podnošenja GFI FINA-i za 2019. godinu (ako da, pretpostavljam do dana brisanja?). Postoji li mogućnost neke prekršajne odgovornosti za slučaj da se GFI za 2019. ne podnese?
 14. Pozdrav! Može info što je bilo na kraju? Imam sličnu situaciju, ali se radi o Ekvadoru. Međutim, s obzirom da su i Australija i Ekvador potpisnici Haške konvencije o ukidanju potrebe legalizacije iz 1961. pretpostavljam da je nadovjera od strane suda bila dovoljna?
×
×
 • Napravi novi...