Jump to content

mare1006

Korisnik
 • Broj objava

  9
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O mare1006

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pitam sa stajališta poslodavca. Znam da ZR propisuje samo da takva odluka mora biti u pisanom obliku i da mora biti dostavljena onome kome se daje otkaz, a glede dostave otkaza upućuje na odredbe ZPP (a ZPP spominje i dostavu elektroničkim putem). Nisam sigurna koliko bi takav otkaz bio valjan jer se načelno ne bi radilo o izvorniku odluke o otkazu. Nažalost, ne pronalazim ni sudsku praksu koja bi mi donekle odgovorila na ovo pitanje, tj može li se takav otkaz smatrati valjanim, odnosno zašto (ne) može. Tako da, svaka pomoć, odnosno obrazloženje je dobrodošlo
 2. Nije. Poslodavac je pravna osoba.
 3. Je li valjan otkaz ugovora o radu kojeg je dao radnik ako je odluka poslana poslodavcu putem e-maila?
 4. Pozdrav. Je li prilikom sastavljanja ugovora o najmu moguće ugovoriti prijavu obrta najmoprimca, ali bez prijave boravista (zbog doprinosa za obrt)? Na sto se sve treba paziti? Hvala unaprijed
 5. mare1006

  GFI za 2019. godinu

  Znaci i GFI za 2019. I također, pretpostavljam, izjavu o neaktivnosti subjekta?
 6. Pozdrav, zanima me info vezano za GFI za j.d.o.o. Naime, nad firmom je otvoren stečajni postupak 2018. godine te je ista brisana u 11. mj 2019. godine. Postoji li obveza podnošenja GFI FINA-i za 2019. godinu (ako da, pretpostavljam do dana brisanja?). Postoji li mogućnost neke prekršajne odgovornosti za slučaj da se GFI za 2019. ne podnese?
 7. Pozdrav! Može info što je bilo na kraju? Imam sličnu situaciju, ali se radi o Ekvadoru. Međutim, s obzirom da su i Australija i Ekvador potpisnici Haške konvencije o ukidanju potrebe legalizacije iz 1961. pretpostavljam da je nadovjera od strane suda bila dovoljna?
 8. a koliko manja? pitam za tih 15 dana (tj. nisam sigurna primjenjuje li se ikako u mom slučaju) jer se u ZSPC ne spominje kod pravne i odgovorne osobe, već samo kod "vozaca". Ako bi se uspjelo s prigovorom, pretpostavljam da kazna moze biti umanjena do zakonskog minimuma, tj. 2000 kn za pravnu osobu..a sto je onda s odgovornom osobom buduci da se u pogledu nje ublazavanje kazne ne spominje u ZSPC? Takoder, pretpostavljam da bih svejedno presudom bila obvezna platiti troskove izdavanja prekrsajnog naloga?
 9. Pozdrav! imam donekle sličan problem, zaustavili su me na granici i utvrdili da je istekla prometna 10 dana prije. Naravno, nisu mi dali da pređem granicu. Taj isti dan uspjela sam u mjestu u blizini obaviti registraciju i produziti prometnu. Kako je auto na firmu, stigao je obv. prekrsajni nalog za pravnu osobu i odgovornu osobu u pravnoj osobi. U ovom slučaju ne primjenjuje se onih 15 dana "tolerancije"? i isplati li se pisati prigovor s obzirom da sam isti dan odmah sve obavila te ako da mogu li tražiti samo ublaženje kazne ili da me se oslobodi kazne? Hvala unaprijed na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...