Jump to content

mare1006

Korisnik
 • Broj objava

  29
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je mare1006 objavio

 1. Zna li netko slucajno?
 2. Pogledajte Tbr.50 21000 eura vam je cca 160000 kuna. Izracun sam vam gore vec napisala.
 3. Tbr. 29. propisano vam je da za sastavljanje ugovora odvjetniku pripada nagrada iz Tbr.7. uvecana za 25%. Tbr. 7. Vam propisuje nagradu za rad odvjetnika ovisno o vrijednosti predmeta spora (u vasem slucaju vrijednosti nekretnine). Stavit cu u privitak jer je predugo za napisati. Ako se navedeno primijeni na vas slucaj, vrijednost nekretnine je cca 160000 kn, a za sto odvjetniku pripada nagrada u vrijednosti 250 bodova (koja se zbog Tbr.29. uvecava za 25% pa je nagrada zbog toga 312.5 bodova). Svaki bod je 10 kn pa je cifra 3.125 kuna. Na navedeno se jos placa pdv.
 4. To je cca 160000 kn. Za tu vrijednost nekretnine odvjetnik ima pravo naplatiti 3.125 kn + pdv
 5. Možete se dogovoriti s odvjetnikom za cijenu sastavljanja ugovora. U suprotnom se primjenjuje odvjetnička tarifa pa će i cijena usluge ovisiti o vrijednosti nekretnine. S obzirom da niste naveli vrijednost nekretnine o kojoj ce se raditi, tesko je reci kolika bi bila cijena odvjetnika. Stoga pogledajte Tbr. 29. u vezi s Tbr. 7. Odvjetničke tarife.
 6. Aha, ok. Malo mi je cudno da je tako jednostavno s obzirom da traze da se od dokumentacije dostavi dokaz o stečenoj kvalifikaciji. Zdravstveno osiguranje se pretpostavlja ako se prilaze ugovor o radu? A vezano za sredstva za zivot, dovoljno je navesti iznos place u ugovoru? Hvala.
 7. *da osoba radi u trgovini u smislu da prodaje robu
 8. Pozdrav, imam pitanje vezano za izdavanje dozvole za boravak i rad unutar kvote za državljanina treće zemlje (Srbija). Jasno mi je da, kad se zapošljavanje vrši temeljem kvote, zanimanje navedeno na ugovoru o radu mora odgovarati zanimanju navedenom u tablici kvota. Međutim, zanima me koliko duboko MUP ide u tumačenje pojma nekog zanimanja, tipa prodavač/trgovac. Misli li se tu npr. na prodavača u trgovini, nekoga tko radi u web shop prodaji, osobi koja unutar neke firme radi u odjelu prodaje, trgovinskog putnika itd. I kako bi netko mogao dokazivati takvo zanimanje (dokaz o stečenoj kval
 9. u Njemačkoj pred njemačkim sudom.
 10. molim vas za pomoć vezano uz europski ovršni nalog, tj. kako to funkcionira. Dakle prijatelj iz njemačke je dobio sudski spor radi isplate protiv jednog hrvatskog društva te mu je po presudi to društvo dužno platiti. Da bi se ta presuda mogla izvršiti u RH i provesti ovrha na računima tog društva, pretpostavljam da je prijatelju potreban taj europski ovršni nalog. Ispunjava li onda on onaj obrazac za izdavanje naloga na njemačkom jeziku pa ga predaje njemačkom sudu zajedno s presudom, pa se onda sve to zajedno prevodi i dostavlja Trgovačkom sudu ovdje u RH radi provođen
 11. obično se u susjednoj kući stišaju kad dođe policija pa dalje nastave kad oni odu. Tijekom jedne intervencije policajci su rekli čak da im je problem ispisivati kazne zbog preračunavanja valute u kune. Također, bilo je slučajeva u kojima je policajac rekao da on ne može ustvrditi razinu buke, jer nekome je nešto bučno dok drugome nije, itd.
 12. Pozdrav, probat ću ukratko opisati problem. Živim u Šibeniku na jednom "mirnijem" mjestu. Kuća koja se nalazi nasuprot moje iznajmljuje se često preko airbnb za razne zabave. Buka koja pritom dopire iz te kuće zna biti nesnošljiva, što zbog glasne glazbe, što zbog vike i glasova onih koji iznajme kuću radi zabave. Buka se zna događati i noću i danju. Policija je više puta zvana na intervencije, međutim nisu nijednom naplatili kaznu niti izdali prekršajni nalog. Polako se približava ljeto i kreće sezona pa mi je relativno hitno da se to što prije riješi. Je li sad rješenje zvati sanit
 13. Postoji li obveza plaćanja (zaštićene) najamnine u pogledu zgrade/stana koji su zbog posljedica potresa označeni crveno, odnosno neuporabljivi su. Koliko vidim, vlada je u pogledu plaćanja najamnine oslobodila samo poduzetnike, ali ne i fizičke osobe. Pokušavam nešto pronaći i po Zakonu o najmu i ZOO-u (možda čl. 373.?), ali ništa ne nalazim.
 14. Pozdrav, FINA je za moj j.d.o.o. pokrenula stečajni postupak, imenovan je stečajni upravitelj te je sud u konačnici donio rješenje o otvaranju i zatvaranju stečaja jer nije bilo niti imovine za podmirenje troška postupka. Rješenjem suda j.d.o.o. je brisan u 11.mj 2019. godine. Postoje li još moje bilo kakve obveze prema stečajnom upravitelju ili sudu? Ima li obveze podnošenja GFI FINA-i za 2019. i je li to obveza stečajnog upravitelja?
 15. ovo za zastaru mi je jasno pod uvjetom da je gospođa dobila (zaprimila) neku osnovu po kojoj bi je oni mogli ovršiti. Međutim, nije ništa dobila, a dug je nastao cca 2005.
 16. U smislu da ju je B2 Kapital ovršio prošle godine za tih 9000 kn. Nakon toga u FINI kažu da nema više nikakvog duga prema B2 Kapitalu, a na kućnu adresu dobiva obavijesti o dugu od 1800 kn.
 17. Također, nakon skidanja tih 9000 kn, na FINA-i navodno nema više nikakvog duga što se tiče B2 Kapitala.
 18. Pozdrav, punica je 9.3. dobila na kućnu adresu obavijest od B2 Kapitala o dugu koji iznosi cca 1800 kn. Inače, radi se navodno o dugu prema HPB banci temeljem ugovora o tekućem računu u iznosu od cca 500 kn (o kojem ju HPB nikad nije obavijestio), a koji dug je nastao prije otprilike 15 godina. Nikad nije dobila nikakvo rješenje o ovrsi, odnosno nikad nije protiv nje pokretan ovršni postupak. Jedino je dobila od FINA-e ugovor o cesiji između HPB-a i B2 Kapitala, s time da ju je B2 Kapital prošle godine ovršio putem FINA-e zaiznos od 9000 kuna. Postoji li zastara za ovih 1800 kuna? Š
 19. Pitam sa stajališta poslodavca. Znam da ZR propisuje samo da takva odluka mora biti u pisanom obliku i da mora biti dostavljena onome kome se daje otkaz, a glede dostave otkaza upućuje na odredbe ZPP (a ZPP spominje i dostavu elektroničkim putem). Nisam sigurna koliko bi takav otkaz bio valjan jer se načelno ne bi radilo o izvorniku odluke o otkazu. Nažalost, ne pronalazim ni sudsku praksu koja bi mi donekle odgovorila na ovo pitanje, tj može li se takav otkaz smatrati valjanim, odnosno zašto (ne) može. Tako da, svaka pomoć, odnosno obrazloženje je dobrodošlo
 20. Je li valjan otkaz ugovora o radu kojeg je dao radnik ako je odluka poslana poslodavcu putem e-maila?
 21. Pozdrav. Je li prilikom sastavljanja ugovora o najmu moguće ugovoriti prijavu obrta najmoprimca, ali bez prijave boravista (zbog doprinosa za obrt)? Na sto se sve treba paziti? Hvala unaprijed
 22. mare1006

  GFI za 2019. godinu

  Znaci i GFI za 2019. I također, pretpostavljam, izjavu o neaktivnosti subjekta?
 23. Pozdrav, zanima me info vezano za GFI za j.d.o.o. Naime, nad firmom je otvoren stečajni postupak 2018. godine te je ista brisana u 11. mj 2019. godine. Postoji li obveza podnošenja GFI FINA-i za 2019. godinu (ako da, pretpostavljam do dana brisanja?). Postoji li mogućnost neke prekršajne odgovornosti za slučaj da se GFI za 2019. ne podnese?
×
×
 • Napravi novi...