Jump to content

Knowles1109

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Po kojoj osnovi? Suprug je temeljem ugovora jedini duznik prema banci.
  2. Suprug uvjetuje placanje. Ali sa svrhom placanja: polovica rate kredita, koju ja nisam duzna placati. Duzna sam eventualno placati koristenje njegove polovice stana, dakle najam. Kako se zaprijetio da ce takve uplate (sa svrhom placanja:najam) ignorirati, ja ignoriram njegove zahtjeve za placanjem polovice rate kredita. Kako zahtjeva uplatu svaki mjesec, predlozila sam sklapanje ugovora o najmu. No on to odbija. I prijeti se da ce me utuzit ne budem li placala pola rate. Nisam suduznik na kreditu.
  3. Postovani, sa trenutnim suprugom sam u procesu razvoda braka. Imamo maloljetno dijete. U planu o roditeljskoj skrbi je dogovoreno da skrbnistvo pripada meni, a suprug ce vidati dijete svaki drugi dan i svaki drugi vikend. On se tog ne drzi i dijete vida mozda jednom tjedno na 3 sata. U izvjestaju centra za socijalnu skrb stoji da je postojalo obiteljsko nasilje jer je socijalna radnica sugerirala da mu se u takvim situacijama zaprijetim na sto je on rekao da sam ga jednom osamarila. u startu smo se odlucili za sporazumni razvod, ali ovakvo njegovo nepostivanje mog osobnog vremena je nepravedno. Susret s djetetom najavi dan ranije, a tog dana kaze vratiit cu ga za dva sata. Ako ja kazem da mi to ne odgovara jer sam npr. kod frizera vice na mene ili jednostavno posalje poruku da dolazi jer dijete zeli meni. Dijete je staro 4 godine. Zbog ovakvog ponasanja pozelim i da ga ne vida. Da li je suprug obvezan najavljivati susrete na vrijeme i drzati se plana ili zaista moze kako i kad hoce?
  4. Postovani, trenutni suprug i ja suvlasnici smo na nekretnini 1/2. Trenutno smo u procesu razvoda braka. Stan je kupljen prije sklapanja bracne zajednice, a kredit glasi na trenutnog supruga. Suprug od mene zahtjeva da placam pola rate kredita, na sto sam pristala i uplatila mu polovicu rate sa svrhom placanja: najam stana. Suprug mi se zaprijetio da to nesmijem navoditi kao svrhu placanja nego da moram u svrhu placanja navesti: pola rate kredita kako on ne bi morao placati porez. Kako mi je bahato odgovorio da ce takve uplate ignorirati, prestala sam uplacivati iznos. Prijeti se da ce me utuziti na sto sam mu ja odgovorila da cu placati polovicu kada sklopimo ugovor o najmu. On to odbija. U stanu zivimo ja i nase maloljetno dijete. Da li sam mu duzna placati ista ukoliko ne zeli sklopiti ugovor o najmu i da li moze sudskim putem potrazivati povrat sredstava? Zahvaljujem na vasem odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija