Jump to content

Mirkopecina

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mirkopecina objavio

  1. Da, i to je istina. Borbena puno hvala.
  2. Uskratiti suglasnost da dijete ide na engleski? Pisanu suglasnost ona niti nema. Ona je potpisnik ugovora i ja ne mogu razvrgnuti taj ugovor. Već sam pitao školu. To je isto da ne kažem.....postoji mogućnost da meni sjednu na račun, ali ja ne mogu prekinuti ugovor.
  3. Razumijem. Taj sporazum mora biti ovjereni kod javnog bilježnika? Što ako ona to ne želi?
  4. Sve dogovorno. i, do sada je sve bilo u redu. Ja recimo plaćam dnevni boravak i prehranu u školi, trening. Ona je plaćala engleski, za koji se ispostavilo da nije. Hranu svako sebi, a odjeću pola pola. U principu nemamo problama oko toga.
  5. Nije određeno uzdržavanje. Moj odvjetnik je rekao samo da nitko nikome ne plaća alimentaciju.
  6. Supruga i ja ne živimo zajedno tri godine. Još smo na sudu i čekamo razvod braka jer se ne možemo dogovoriti sa kime će dijete živjeti. Trenutno je na snazi privremena mjera u kojoj stoji da je dijete 2 tjedna sa mnom, a dva sa suprugom. Prije godinu dana uz moju usmenu suglasnost supruga je upisala sina na engleski jezik. Rekla je da će plaćati troškove školarine. No, vrag mi nije dao mira i nakon godinu dana otišao sam do škole da vidim dali su sva plaćanja školarine uredno izvršena. Na moje iznenađenje nije uplaćena niti jedna rata. Tajnik mi je ispisao kolika je mjesečna obaveza, zaostali dug i dao broj računa na koji se mora hitno ta svota uplatiti. Na moj upit što će se desiti ako se ne uplati, odgovorio mi je da dijete neće moći nastaviti školovanje, a protiv jednog od roditelja će biti pokrenuta ovrha. Pitao sam ga dali postoji mogućnost da ovrha bude pokrenuta protiv mene. Rekao je da postoji ta mogućnost jer sam ja roditelj i zato jer smo još uvijek u braku, čak i ako ja nisam potpisnik ugovora. Meni nije jasno dali je to moguće? Mi pravno, ili formalno jesmo u braku, ali dali ja mogu odgovarati za taj ili slične dugove? Molio bih članove foruma da odgovori budu vezani za pitanje, a ne da se žena i ja moramo dogovoriti, dali želimo da dijete nastavi ići na engleski i slično, jer se ne radi ovdje samo o engleskom. Na isti način mi može, dok se ne razvedemo, stvarati dugove i ovrhe na različite druge načine, a sve preko djeteta. Hvala svima na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija