Jump to content

anonimac33

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. ono što me zanima je na temelju čega porezna uprava određuje mjesto uprave. npr. što ako je fizička osoba (rezident RH) direktor tvrtke u Hong Kongu te ode tamo dvaput godišnje zbog knjigovodstva? gdje je onda tvrtka porezni rezident?
  2. Može, danas svaka banka prilikom otvaranja računa traži informaciju o tome tko je stvarni vlasnik tvrtke i gdje je plaća porez te na temelju tih podataka obavještava državu u kojoj je isti porezni rezident. Radi li što porezna uprava s tim podacima, ne znam, no fascinantno mi je da se u javnosti tako slobodno govori o otvaranju tvrtki u inozemstvu prilikom čega nitko ne uzima u obzir zakone RH. Ili mi se tako čini?
  3. imam firmu u inozemstvu, konkretno u jednoj od država gdje je porez na dobit 0% a koja nema ugovor o sprječavanju dvostrukog oporezivanja s RH (no to je u pravilu nebitno, jer se pitanje odnosi i na sve ostale zemlje). zanima me trebam li tu firmu prijaviti poreznoj upravi, u smislu da onda ta firma plaća porez na dobit u RH s obzirom na to da radim u/iz RH i s obzirom na to da je mjesto stvarne uprave u RH? znam da puno ljudi ima tvrtke po raznim državama tipa estonija, velika britanija, arapski emirati i sl., ali isto tako znam da se u čl. 3. zakona o porezu na dobit izričito navod
×
×
  • Napravi novi...