Jump to content

anonimac33

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pitanje vezano uz kaznu za nenošenje maske: Ne nosim masku i ne planiram je nositi u budućnosti. Od imovine sam 100%-tni vlasnik jednog d.o.o. te sam u njemu i zaposlen (na nepuno radno vrijeme). Kakva je procedura ukoliko dobijem kaznu i ne želim je platiti? Mogu li mi ovršiti privatni račun, mogu li završiti u zatvoru?
 2. Traže potvrdu o poreznoj rezidentnosti, ne dokaz o plaćanju poreza.
 3. Sad vidim da ste student. U tom slučaju otvorite j.d.o.o., to će vam biti najjednostavnije rješenje a da je u skladu sa zakonom.
 4. Tvrtka za koju bi radio nije u RH te bi prema tome rad preko obrta bio ok.
 5. ono što me zanima je na temelju čega porezna uprava određuje mjesto uprave. npr. što ako je fizička osoba (rezident RH) direktor tvrtke u Hong Kongu te ode tamo dvaput godišnje zbog knjigovodstva? gdje je onda tvrtka porezni rezident?
 6. Može, danas svaka banka prilikom otvaranja računa traži informaciju o tome tko je stvarni vlasnik tvrtke i gdje je plaća porez te na temelju tih podataka obavještava državu u kojoj je isti porezni rezident. Radi li što porezna uprava s tim podacima, ne znam, no fascinantno mi je da se u javnosti tako slobodno govori o otvaranju tvrtki u inozemstvu prilikom čega nitko ne uzima u obzir zakone RH. Ili mi se tako čini?
 7. imam firmu u inozemstvu, konkretno u jednoj od država gdje je porez na dobit 0% a koja nema ugovor o sprječavanju dvostrukog oporezivanja s RH (no to je u pravilu nebitno, jer se pitanje odnosi i na sve ostale zemlje). zanima me trebam li tu firmu prijaviti poreznoj upravi, u smislu da onda ta firma plaća porez na dobit u RH s obzirom na to da radim u/iz RH i s obzirom na to da je mjesto stvarne uprave u RH? znam da puno ljudi ima tvrtke po raznim državama tipa estonija, velika britanija, arapski emirati i sl., ali isto tako znam da se u čl. 3. zakona o porezu na dobit izričito navod
×
×
 • Napravi novi...