Jump to content

anonimac33

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Pozdrav, Planiram se preseliti u inozemstvo te između ostalog predati obrazac TI poreznoj upravi kako bi prestao biti porezni rezident RH. U obrascu se spominje: "zadržat ćete telefonske servise u Republici Hrvatskoj. Navedite podatke o uslugama i navedite da li je riječ o osobnim ili poslovnim uslugama" Htio bi zadržati hrvatski broj mobitela. Zna li netko koliko im je to bitan faktor, ako uopće i je? Hvala
  2. Poštovani, Zanima me može li vjerovnik (npr. banka sa sjedištem u RH) u slučaju ovrhe na neki način "ugroziti" moje 100%-tno vlasništvo inozemnog trgovačkog društva? Potpitanje: ima li razlike ako je društvo registrirano u EU ili ne? Hvala!
  3. Pozdrav, Nisam siguran jesam li odabrao dobar podforum pa temu slobodno prebacite gdje smatrate da pripada. Pitanje glasi: u slučaju pretresa i zapljene elektroničkog uređaja, npr. mobitela ili računala, moramo li policiji dati lozinku za otključavanje istog? Koje bi mogle biti pravne posljedice po nas ukoliko im ne želimo otključati uređaj? Nisam vidio da je itko u RH tu temu obradio. Hvala!
  4. Hvala. A prije odjave porezne rezidentnosti? Dakle, ako planiramo odjaviti rezidentnost pomoću obrasca TI a porezna nam "duguje" povrat za prijašnju godinu?
  5. Pozdrav, Zanima me je li moguće prijevremeno tražiti povrat poreza na dohodak, npr. u tekućem mjesecu za prošli mjesec ili za nekoliko prijašnjih mjeseci istovremeno? Ne želim besplatno kreditirati državu cca. godinu i pol dana. Hvala
  6. Pozdrav, Je li moguće prijaviti prebivalište na adresu poslovnog prostora poslodavca ukoliko nam pruža smještaj u okviru svojih smještajnih kapaciteta? Hvala
  7. Pozdrav, Znam da je nezaposlen član uprave (u principu direktor doo/jdoo-a) obvezan plaćati doprinose, no što ako je osoba zastupnik podružnice inozemnog osnivača a također je nezaposlena? Hvala!
  8. Ok, a što se tiče prokaznog popisa imovine, vidim da se trebaju navesti i udjeli u trgovačkim društvima. Odnosi li se to i na trgovačka društva u inozemstvu ili samo na domaća d.o.o. i slično?
  9. Hvala. Može li se opunomoćiti nekog u RH (odvjetnika?) da u naše ime dostavi prokazni popis imovine ukoliko sud to zatraži a mi smo u inozemstvu?
  10. Kako to izgleda ako a) imamo adresu u RH i živimo s roditeljima ili b) živimo u inozemstvu (izvan EU) jer smo se u međuvremenu odjavili iz RH? ...a sve u slučaju ukupnog duga od cca. 70 000 EUR raspodijeljenih na 2 domaće banke?
  11. Zašto ovdje? Nek drži lovu u EUR u nekoj kanadskoj banci i kad će trebat nek prebaci lovu SWIFTom na HR IBAN prodavatelja. Bitnije je da ima OIB. Ako ima vlastitu firmu tražit će odluku o isplati dobiti.
  12. Ima li netko ovdje primjer te izjave, da može staviti link na Google dokumente ili slično? Ako treba platit ću. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija