Jump to content

RokoB.

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je RokoB. objavio

  1. U suvlasništvu u obiteljskoj kući i nekoliko ha obradive zemlje (2/16) uknjižena je osoba koje je bila vanbračno dijete moga predjeda! Zadnje sto smo o toj osobi culi je da nije bio nikad ozenjen te da je otisao u legiju stranaca,te mu se od tada gubi svaki trag,tako da ne znamo ni da li ima ikakvu djecu,unuke itd..pitanje bi bilo da li je moguce brisanje tod udjela 2/16 -ine? Odnosno kako doci do vlasnistva 1/1? To se povlaci vec godinama i smeta mi kod energetske obnove sto se sada ponovno nudi
  2. Sutra idem kod odvjetnice po savjet pa cemo dalje vidjet sta poduzimati! Danas odradeno mjerenje,majstor (vlasnik firme) obavio laserskim metrom i napomenio mi da se sretao sa takvim slucajevima i da ce mi morati dopustiti radove na svojoj nekretnini na ovaj ili onaj nacin! Odvjetnica (rođakinja koja poznaje vrlo dobro situaciju) mi telefonski isto to rekla,ali evo sutra idem do nje,pa cemo vidjeti! Svakako hvala vam na savjetima i ukazanim mogucim komplikacijama!
  3. Za objekte građene prije 1968 g. prema Zakonu o gradnji iz 2014 godine, Rješenje o uporabi koja se dobiva od ureda za prostorno uređenje (cijena oko 600 kuna) na osnovi Potvrde katastra da je objekt građen prije 1968. g....vezano za legalizaciju objekta! Dakle,moj objekt nije sporan! Odakle zaključak da je moja kuća na međi i da oni mogu ili ne moraju meni dozvoliti prilaz mojoj nekretnini,ako su oni trazili nas da se malo prosire zbog velicine njihove cestice! I da li oni smiju bez dozvole ista naslanjati na moju kucu i "busiti" u nju?
  4. Kuća je sagrađena prije '68. god i imam snimak iz Urbanizma,koji je upotrebljen pri zahtjevu za legalizaciju, a njihov dio je sagraden 80-ih i posto im je cestica dosta uska,dobili su dozvolu (usmeno) od mog pokojnog djeda da se smiju pribliziti na nekih pola metra od nas!
  5. Susjed je na moju obiteljsku kuću pričvrstio vijkom usku ogradu između moje i njihove kuce,nije mi smetalo do sad kad želim raditi fasadu! Zamolio sam ih da bi majstor dosao raditi mjerenje kvadrature ako je mogu skinuti da se moze proći,to je jedini prolaz,međutim oni to ne žele uraditi! Komunalni redar je nemoćan,policija je izašla i upozorila ih,ali su isto pravno nemoćni i savjetuju me da ih privatno tužim! Ja bih to pokušao izbjeći jer nemam ni vremena ni novca za to,zanima me postoji li neka institucija koja mi moze pomoći u toj situaciji! Sa susjedom smo u lošim odnosima odavno iz nekih samo njoj znanih razloga, dok sa njenim suprugom nemam problem nikakav! Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija