Jump to content

likealion

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je likealion objavio

  1. Postovanje i dobar dan!
    Imam prilicno kompliciran slucaj sa djetetom u inozemstvu.
    Moja kcer je u Francuskoj sa majkom i majcinim roditeljima. Od kad smo se razisli, znaci oko cetiri mjeseca, majka mi otezava vidanje djeteta, te cu vjerojatno morati u pravnu borbu za prava vidanja i odgoj djeteta.
    Gdje i kako u Hrvatskoj mogu dobiti po mogucnosti besplatne savjete o svojim pravima? Mogu li postupak pokrenuti u hrvatskom sudstvu ili ne? Moze li mi netko ovdje odgovoriti na nekoliko pitanja?
    U francuskoj obiteljskoj knjizici sam upisan kao otac djeteta. Nemam francusko drzavljanstvo, no postupak cu ubrzo pokrenuti.
    Obitelj bivse partnerice ne odgovara mi na pitanja o djetetu. U vezi je bilo obiteljskog nasilja, no u vecini sa njezine strane. I ja sam je osamario vise puta.
    Vec je posjecivala bolnicu za psihicke poremecaje, i prilicno je nestabilna. Njezini roditelji rade u drzavnim sluzbama i upoznati su sa pravom. Izgleda da su odlucni da mi uskrate vidanje i odgoj.
    Imam priznanja bivse partnerice za svoje kriminalne radnje. Ja sam cist. No vjerojatno cu trebati dobrog odvjetnika. Gdje pokrenuti stvari? U HR ili Fra? Postoje li ovdje odvjetnici upoznati sa francuskim pravom?

     

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija