Jump to content

Josip26

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znači li onda to da se ostavinski postupak može nikad ne riješiti? Ako se pismo nikako ne uspije uručiti, ako primatelj odbija primiti pismo ili mu se jednostavno adresa više ne zna...što je s oporukom i što mi je u tom slučaju činiti? Hvala
  2. Sto tocno znaci "posve je isto je li posiljka urucena ili ne"? Najvise me zanima koliko se vremenski moze oduziti takvo stanje da netko ne prima posiljku? Koliko javni biljeznik moze ili mora cekati prije zakljucenja rasprave?
  3. Poštovani zamolio bih Vas za savjet i objašnjenje u svom slučaju. Otac mi je preminuo prije 6 mjeseci, majka prije 4 godine. Trenutno se kod javnog bilježnika vodi ostavinska, četvero nas je djece a otac je nakon smrti majke oporukom ostavio svu imovinu meni. Dvojica braće žive u Kanadi već jako dugo a sestra koja također živi u Kanadi stigla je nedavno tu i kod javnog bilježnika potpisala izjavu u kojoj se slaže s oporukom. Preostala dvojica braće nisu kontaktirala s roditeljima dugi dugi niz godina kao ni sa mnom i sestrom a pokojni otac je odluku o oporuci donio nakon smrti majke kad se njih dvoje nisu javili ocu ni ikom drugom bar sa saućešćem dok od sumještana pouzdano znamo da su bili upoznati da je majka preminula.Javni bilježnik je poslao pozive na ročište gdje je jedan brat potpisao primitak a nije odgovorio ništa a drugi nije potpisao primitak. Nakon toga proglašena je oporuka i išlo je još jedno pismo u Kanadu gdje se traži očitovanje o oporuci, tu pošiljku nijedan nije još dobio (nakon 2 mjeseca) a javni bilježnik sumnja na gubitak u pošti te će tražiti gdje je zapela pošiljka.Ja osobno sumnjam da jedan od braće namjerno neće htjeti potpisati primitak pisma te me zanima koliko dugo se to može odvijati? Na koji način se može utvrditi da netko ne želi primiti pismo? Koje su implikacije na ostavinski postupak i kako se ja kao oporučni nasljednik koji se o ocu brinuo do smrti mogu zaštititi od moguće manipulacije jednog od braće? Hvala puno!
×
×
  • Napravi novi...