Jump to content

Martina Makigi

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Martina Makigi objavio

  1. Poštovanje, radim u školi i trenutno koristim pravo na rad s polovicom punog radnog vremena umjesto roditeljskog dopusta narednih pola godine, prije nego sam krenula koristiti ovo pravo otvorila sam obrt za usluge. Smijem li raditi dok koristim spomenuto pravo? Hvala unaprijed na pomoći! Srdačno!
  2. Lijepo ste mi sve razjasnili, puno Vam hvala! Srdačan pozdrav!
  3. Iako nisam prijavljena preko svog obrta? A ako bi išlo preko kolegice, ona bi me angažirala honorarno, na ugovor o djelu. Zar svaki honorarni posao moram prijaviti poslodavcu? I vraćam se na početno pitanje, vidite li tu temelja za sukob interesa?
  4. Dakle, imam paušalni obrt, radim u školi kao profesor. Držala bih tečaj ljudima koji nemaju veze s mojim učenicima ili bilo kim u mjestu gdje se nalazi skola. Smatrate da je to dodatni rad o čemu moram obavijestiti ravnatelja bez obzira što radim u vrijeme mog GO? Hvala na odgovorima i pomoći!
  5. Dvije su opcije, prva preko svog obrta, a druga preko obrta kolegice s kojoj ispostavljam račun za svoje usluge. Hvala!
  6. Poštovanje, zanima me jesam li u sukobu interesa ili u nekom drugom prekršaju ako kao djelatnica škole u vrijeme godišnjeg odmora držim tečaj u prostorijama iste škole? Naravno, iznajmila bih i platila prostor kako je predviđeno. Zahvaljujem unaprijed!
  7. Zaboravila sam napisati vrlo važnu informaciju, a to je da sam u 2022. od 24.1. bila na bolovanju (rizična trudnoća) a zatim odmah na rodiljnom dopustu na kojem sam i sada do 7.mj. Utječe li to na nešto od ovoga što ste napisali? I treba li suprug uplaćivati svoje zdravstveno kako bismo koristili ovo pravo koje ste napisali pod br3? Hvala još jednom!
  8. Poštovanje, zanima me može li moj suprug, koji je posljednjih nekoliko godina nezaposlen i ne prima plaću niti ikakve druge naknade, biti uzdržavani član obitelji? Imam li ja pravo, s obzirom da sam jedina zaposlena u kućanstvu, pravo na poreznu olakšicu? Ako imam, možete li me uputiti kako istu ostvariti? Hvala unaprijed na odgovoru! LP
  9. Poštovanje, imam dva pitanja: 1. Ako sam na porodiljnom smije li mi poslodavac mijenjati ugovor? Radim u školi, ugovor na neodređeno puno radno vrijeme, no za sljedeću šk.god. predviđeno je smanjenje satnice. Predmet koji predajem predaju još 2 kolegice, mislim da sam ja po svim kriterijima ta kojoj bi se trebala smanjiti satnica. S obzirom da sam cijelu narednu školsku godinu na porodiljnom, hoće li mi sad u 9.mjesecu mijenjati ugovor ili tek po povratku na rad? 2. Kolegica koja me mijenja ima ugovor koji vrijedi "...do povratka djelatnice (mene) na rad." Znači li to da ona nastavlja i sljedeću šk.god. raditi na mojem mjestu i da će je zadesiti što god da zadesi mene, ili se smije nju micati s mojeg radnog mjesta na drugo tj na ono koje će biti umanjeno za određeni broj sati? Znam da je praksa takva da se zamjene automatski stavljaju na 'najlošiji' ugovor, zanima me je li to legalno? Unaprijed zahvaljujem na pomoći!
  10. Poštovanje, od jeseni bih se trebala premjestiti s mjesta učiteljice engleskog jezika na mjesto knjižničarke u školi u kojoj (kao uč.ej) radim već 18.godina. Obzirom na to da nisam stručna, odnosno nisam diplomirani knjižničar, upisujem paralelno i izvanredni studij bibliotekarstva. Tajnica mi je objasnila da će mi u ugovoru stajati da u roku 3 godine moram završiti studij (koji traje 4 semestra), a nakon toga unutar godine dana i položiti stručni. Moj trenutn koeficijent za obračun plaće je 1,406. Tajnica mi je rekla da se dobro raspitam (?) postoji li mogućnost da mi se i dalje obračunava plaća prema tom koeficijentu i nije sigurna je li će ugovor biti na neodređeno ili određeno, s obzirom da imam ugovor na neodređeno od 2006. (ali za ej). Meni osobno je logično da će ugovor biti na određeno s obzirom da postoji uvjet, ili? Dakle: 1. PO kojem će mi se koeficijentu obračunavati plaća? 2. Ugovor koji potpisujem bi trebao biti na određeno? Unaprijed hvala na odgovoru! LP Martina
  11. Oprostite, je li ova prezentacija još uvijek aktualna? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija