Jump to content

slajpek

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je slajpek objavio

  1. Ne, u ugovoru za stan je navedena cijena 53000 za stan, dok je u ugovoru za garazu navedena cijena 3000 i navedeno je da ulazi u cijenu stana.
  2. U ugovoru za stan je navedena cijena 53000, dok je u ugovoru za garažu navedena cijena 3000 te je navedeno da se tih 3000 isplacuje iz cijene stana.
  3. Tako je napravljeno zato sto je isplata išla putem kreditiranja, za obje nekretnine, dok je samo stan isao na hipoteku. Dva ugovora su zbog toga što stan i garaza nisu na istoj cestici. U ugovoru za garažu je navedeno da je cijena garaže isplacena kroz cijenu stana kao sto sam naveo u prvom postu.
  4. Pozdrav svima. Kupili smo stan uz koji se prodavala i garaža. Naime, garaža je u istom dvorištu kao i stan, ali je garaža na posebnoj čestici, što znači da smo morali raditi i dva ugovora o kupoprodaji. E sad, cijena garaže je bila 3000eura zbog toga što je u ruševnom stanju, te se ne može koristiti (imam riješenje za rušenje). Tih 3000 eura je bilo isplačeno prodavatelju kroz cijenu stana (npr, stan 50+garaža 3 =53000), što je i navedeno na ugovoru. Iz porezne mi je došlo riješenje da moram platiti porez na taj cijeli iznos, što bi bilo 3% od cijelokupnog iznosa (onih 53000), što mi je sasvim ok. Danas saznajem u poreznoj da će mi lupit porez i na garažu, koji sam vec platio u onih 53000 (garaža je 3000). Njihovo objašnjenje je da se to kao mora, jer postoje 2 ugovora. Kakva su Vaša iskustva, te da li da platim i taj porez, ili da svakako pišem žalbu i da ne plaćam porez na garažu 2x.? Hvala na odg...
  5. Što znaci da bi onda taj njegov dio isao na licitaciju najboljem ponudjacu, ako sam dobro shvatio?
  6. Novopečeni sam suvlasnik objekta (garaža +stan 40m2) u omjeru 50:50 sa drugim suvlasnikom. Objekat je u ruševnom stanju, te za rušenje bez pristanka drugog vlasnika imam pravovaljano riješenje. Naime, tog drugog vlasnika nije nitko vidio vec 4 god, te ne dolazi po poštu, niti u taj stan uopće. Ni policija ga ne može locirati. Ja bih mu želio ponuditi otkup njegovog dijela prije nego se krene sa rušenjem, no ne mogu doći do njega nikako. Da li postoji kakva procedura oko otkupa ili nekakve licitacije, preko koje bih ja mogao nekako taj njegov dio otkupiti? Hvala na bilo kakvoj informaciji
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija