Jump to content

Luna33

Korisnik
 • Broj objava

  38
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Luna33

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani molim za pojašnjenje i unaprijed hvala na odgovorima. Naime,u ponudi je za kupiti stan koji,koliko razumijem,ima upisanog suvlasnika.Dakle,radi se o društvenom vlasništvu te je naglašeno da pravo prvootkupa i RH.U prilogu šaljem fotografiju iz koje ćete bolje iščitati sve što osobno ne razumijem,ali ću postaviti jasna pitanja: 1.Tko je zapravo vlasnik ovog stana,što to znači društveno vlasništvo,što znači pravo prvo otkupa RH i što kupac ovog stana kupnjom dobiva tj.gubi.Nakon smrti npr.upisanog sadašnjeg vlasnika dali stan nasljeđuju nasljednici kao obitelj,samo da žive,a
 2. Luna33

  Dječji doplatak

  Da,traje.Troškove djeteta podmiruju polovično,a majka u potpunosti brine o djetetu.Općenito majka u obitelji vrši sve obveze.
 3. Gospođa sa suprugom ima 1 dijete koje mu je 15 godina i svih 15 godina on uzima sebi dječji doplatak.U više navrata je pitala da dječji podijele po pola ,znači 9 god on 9 ja,mjesecni iznos pola pola i sl. No,on se oglušuje na to i novac neprestalno zadržava za sebe mada o djetetu uopće ne vodi brigu ,sva briga koju ima je odvesti dijete od točke a do točke b. Želim napomenuti da on odvaja financije u obitelji na moje i tvoje,glupo zvuči ali tako je. Što može učiniti po tom pitanju, hvala?!
 4. Luna33

  Nasljedstvo

  Možda još nešto gotovine(mislim),da pod "ostaviti" mislim npr.darovnicom,rasbaštinjenjem ostale djece ili sl.,ne znam zapravo kao to sve mogu napraviti.
 5. Roditeljska kuća je upisana 1/2 na svakog od roditelja.Imaju 3 djece.Zanima me ukoliko bi roditelj/roditelji kuću ostavili samo jednom od troje djece,dali ovih drugih dvoje imaju pravo nna svoj nasljedni dio?
 6. Zbog zdravstvenih problema vještačenja sam u centru za socijalnu skrb.Po rješenju tog vještačenja u potpunosti sam radno nesposobna osoba bez prava na novčanu naknadu.Na osnovi tog rješenja koje mi je uručeno u centru podnosim zahtjev za tuđu njegu i pomoć,dakle,kao u potpunosti radno nesposobna osoba.Isto se dešava u roku od 2,3 mjeseca ,dakle,vremenski onoliko koliko je potrebno da dobijete pismeno ta rješenja.I dobivam novo rješenje u kojem ne ostvarujem pravo na truđu pomoć i njegu jer sam radno sposobna,mada ono predhodno rješenje o radnoj nesposobnosti je izdato,pečatirano i potpisano s
 7. Ostvaruje ga na temelju toga što živi i radi u Njemačkoj,ne vezano za to što je dijete u Hrvatskoj s majkom.Dakle,ne dobiva Hrvatski već Njemački dječji doplatak.
 8. Majka 10 godina starog djeteta nikada se nije udala za njegovog oca ,no on je dijete priznao.Radi i živi u Njemačkoj.U Njemačkoj prima dječji doplatak za to dijete cca 200 EUR mjesečno.Iznos koji majci daje je 1200 kn koji ON računa kao alimentaciju koja zakonski nikada nije određena nego on to daje onako po volji.Majku zanima : da li ona i dijete imaju pravo na cijeli iznos dječjeg doplatka u Njemačkoj koji otac uredno dobiva + na mjesečnu alimentaciju koju treba kako potražiti?Napominjem da je plaća u iznosu od cca 1800 eura. Hvala svima na pomoći.
 9. Luna33

  Nejasnoća

  Hvala vam na pojašnjenju.
 10. Ne znam dali sam odabrala točnu temu no...imam eto nejasnoću. Naime ,na str.hok sam pronašla odvjetnika koji je u hoku prijavljen na toj adresi.S obzirom da istog ne mogu pronaći na toj adresi ,nakon kontakta telefonom isti me naručio,ali na drugoj adresi.Kad sam stigla tamo vidjela sam da isti ima tablicu rada istu kao i tamo izvišenu na ulazu u zgradu.No,ostaje mi nejasno dali odvjetnik ima pravo biti na dvije različite adrese,u istom gradu,mada jedna od njih i to ona koja nije prijavljena u hoku kao službena, služi za rad,hvala?!
×
×
 • Napravi novi...