Jump to content

Luna33

Korisnik
  • Broj objava

    66
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Koji su uvjeti za nasljeđivanje roditeljske mirovine za osobu s invaliditetom? Osoba je stara 50 god.,10 godina radnog staža,osoba je s invaliditetom,ne zaposlena i nema izvještačenu preostalu radnu sposobnost?! Gdje,kako i od kuda krenuti da bi u budućnosti ostvarila takvo pravo?
  2. Mislila sam jer nisam razumjela na to da DG.spadaju u neki stupanj inkluzivnog dodatka. Znači tipa depresija je drugi stupanj,ptsp treći itd. Sad razumijem da je važna vaša funkcjonalnost u bolesti i po toj funkcionalnosti i metodi gore navedenog zakona o metologiji vještačenja se odreduje sam stupanj inkluzivnog dodatka.
  3. Sačekala bi rješenje za inkluzivni i po tom rješenju napravila žalbu u koju bi uvrstila svoju namjeru.Ne znam koliko u ovoj gomili revizije i novih podnositelja se isplati sad podnositi isti.
  4. Imam nejasnoću oko inkluzivnog dodatka.Naime,ne mogu nigdje pronaći u koju razinu spadaju psihičke bolesti depresivno anksioznih poremećaja i ptsp. Vidim da je upisano u tipu psihička bolest 3 stupnja,ali koje su dijagnoze u tim stupnjevima ne vidim.Molim ako netko zna da mi pojasni hvala.
  5. Dakle Razvodim se od osobe s kojem imam dijete koje za nekoliko mj.navršava 18 godina. Ako nakon razvoda braka prijavim izvanbračnu zajednicu,dali ista može biti na različitim adresama ili na istoj i dali da bi takva imala zakonski svoju "težinu"vrijedi tek nakon 3 godine ili odmah po prijavi iste.(Ne pitajte koji je razlog za takvo postupanje),hvala.
  6. Poštovani Osoba je primaoc tude pomoći i njege te naknade za osobe za invalide HZZz .S obzirom da je ne zaposlena,bez mogućnosti umirovljenja,55 god.,u braku,ima malodobnu djecu ,živi uz pomoć roditelja.Dali takva osoba ima nakon smrti roditelja pravo na obiteljsku mirovinu (mirovinu od roditelja) i koji su uvijeti da istu ostvari ?
  7. Poštovani,gledam kupnju stana u Zg točnije KO Žitnjak. Stambena zgrada ,a konkretno se radi o Ulica Milke Trnine 30, Zagreb.Upisana je kao vlasništvo grada Zagreba,a kao opće narodna imovina. Možda će netko od vas znati bolje ući u katastar od mene.Zanima me kupnjom stana u takvoj stambenoj zgradi dali postajem vlasnik,djelomično vlasnik,vlasnik stanarskog prava ili ??? Ne znam dali je tema smještena u točnu rubriku.Hvala na pojašnjenju.
  8. Poštovani,ne znam dali sam pitanje smjestila pod pravu temu. Dakle,stan koji je upisan na čestici zemlje općenarodne imovine i upisan je pod čestica kao livada. Ako kupim taj stan dali je isti moguće u zemljišnim knjigama upisati na sebe? bzp_izvadak_oss (2).pdf
  9. Nemam na što jer je sve prebacio na ukućane.A šta se tiče kaznenog progona u tipu netko ne plati alimentaciju ide i zatvor ,ja nemam novac jer ga on neda pitam samo dali je moguće za to kazneno odgovarati?!
  10. Nemam ga čime ovršiti. Znači može mi dugovati,ne platiti dug i nemam pravo na kazneni progon radi toga.
  11. Dakle,kako je pisano vec na ovom mjestu da imam dugovanje odvjetnika po pravomoćnoj presudu koji mi ne želi platiti istu. Zanima me s obzirom da godine prolaze ,on novac me uplaćuje jasno je da se radi o ne namjeri da isti plati. Dali se protiv njega može dignuti kaznena prijava,koliko može biti kažnjen i dali to nešto mjenja u tipu toga da npr odsluži kaznu zatvora a dug,što je s njim dalje?! Hvala!
  12. Hvala! Molim vas,a tko snosi sve te troškove ovrhe...pokretanje pa sve nizom šta već ide.
  13. Zanima me. Naime imam pravomoćnu sudsku presudu staru 6 godina .Na niti jedan način ne mogu naplatiti dugovanje.Osoba je u blokadi s računom,nema na sebi nekretnine i pokretnine,prepisao je sve na suprugu.Zanima me dali mogu na račun te presude pokrenuti ovrhu stvari u domu u kojem živi.
  14. Luna33

    Moje pravo

    Poštovani,s odvjetnikom sam vodila sudski spor i u trenutku kada je trebalo doći do naplate odvjetnik mi je iznos koji mi je trebao naplatiti želio umanjiti za nekih cca 50 tis kuna uz objašnjenje da to naplaćuje dug od mog supruga kada mu je vodio neki spor koji je bio za naše malodobno dijete te je od mene želio to naplatiti jer sam ja također roditelj tog djeteta ,mada ga ja nikada nisam angažirala niti s njim u svezi toga uopće išta dogovarala.Takavu potražnju,račun ili bilo što drugo vezano za potraživanje ne posjedujem niti je ikad takvo što nama bilo dostavljeno,vec je on iskoristio situaciju i putem odvjetnika dostavio dopis u kojem od mene traži da se iznos umanji za iznos od 50 tis kn. Zanima me s obzirom da se ne smatram dužnikom mogu li se pismeno obratiti njegovom odvjetniku i tražiti specifikaciju računa za isto uz to da izinstiram na tome da je moje zakonsko pravo da znam točno što mi on želi naplatiti,sa točnim izmosom i da on to potpiše da sam mu ja dužna?! Kada općenito nastupa zastara bilo koje odvjetničke naplate?
  15. Nije naveo.Samo je u odgovoru na isplatu umanjio iznos za cca 50.000 koji je obrazložio da nije u potpunosti plaćen(ali je)i iznos nije obrazložen.Znaću ja specifikaciju računa sa objašnjenjem o čemu se radi nisam dobila.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija