Jump to content

Lexie

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Lexie

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Mislite da ce dati informacije na telefon ili? Meni u nalogu doslovno pise, citiram: "Uvidom u podneseno izvjesce, koje se temelji na neposrednom opazanju policijskog sluzbenika utvrdeno je da je okrivljenik pocinio opisani prekrsaj." Ne spominje se kamera, ne spominje se da je vozac auta ista izjavljivao o tome tko je kriv... Ono, policajci su tamo stigli nakon nesrece (naravno), bicikla je bila maknuta, ja sam bila u kolima Hitne, kakvo bozje neposredno opazanje? To ne kuzim uopce i zato me zanima jesu li izuzeli snimke (i koliki je kut snimke) i kakva je izjava tocno vozaca, a koliko shvacam to bi sve trebalo biti u zapisniku kod njih.
 2. drot13: Hvala! Sad znam da moram svakako otici do II PPRP izvrsiti uvid u spis prije odlaska na sud.
 3. sivko: Hvala puno na odgovoru. Tako sam i napisala. I stigao mi je poziv od prekrsajnog suda, medutim u pozivu je naveden samo jedan prekrsaj i to 1. prekrsaj iz clanka 112, stavak 3. Sad mi nista nije jasno, sto je sa drugim prekrsajem koji me i brinuo? Hoce li za drugi biti poseban poziv ili je policija odustala od istog ili je greska ili sto?
 4. Pozdrav, Urucen mi je prekrsajni nalog u kojem me terete za dvije stvari: 1. prekrsaj iz clanka 112. stavka 3. (prelazenje preko pjesackog na bicikli), 300 kn 2. prekrsaj iz clanka 45. stavka 1. (nepropustanje svih vozila koja su se kretala kolnikom, nesreca sa ozljedenim osobama), 2.500 E sad - za prvi sam kriva, za drugi smatram da nisam. Dogodilo se sljedece: Dolazeci do tog pjesackog (vozeci se na bicikli) sam ja skroz usporila i pogledala lijevo ima li vozila, pregledno je podrucje. Lijevo od mene je porta od poduzeca, desno je jednosmjerna cesta na koju se s porte mogu jedino ukljuciti vozila. Vozac je STAJAO na porti s autom i gledao u suprotnom smjeru u nadolazece aute. Ja sam bila uvjerena da je okrenuo glavu zatim prema meni i da me vidio. I dalje je stajao i moj zakljucak je bio da ne misli jos krenuti. Pa sam ja krenula prijeci i pri samom stupanju na pjesacki sam vidjela da on krece ravno prema meni (i tada gleda u suprotnom smjeru). Zakocila sam svom silinom od straha i sudarili su se moj prednji kotac i njegovo prednje kolo. Ja sam dobila teze tjelesne ozljede iako su nam brzine bile minimalne jer sam se pri kocenju nezgodno odigla s bicikle i udarila najvise glavom u auto. U nalogu pise da se izvjesce temelji na neposrednom opazanju policijskog sluzbenika i da je time utvrdeno da sam ucinila opisane prekrsaje. Mene je policajac jedino u bolnici pitao da li sam znala da trebam sici s bicikle na pjesackom i to je to. Na porti postoji kamera, vozac je vidio snimku, nemam pojma koliki kut hvata. Da li neposredno opazanje policijskog sluzbenika znaci da je policajci nisu niti pogledali ili da to jednostavno nisu naveli u nalogu? Mogu izvrsiti uvid u spis, ali je II PPRP Bogu iza nogu i do tamo bi me taksi kostao 200 kuna, pa bi to voljela izbjeci ako je nepotrebno. Imala sam i imam jos uvijek poprilicne troskove lijecenja. Prekrsaja nikakvih nemam. Za prvu tocku sam kriva, ali sam uvjerena da bi me i kao pjesaka pokupio (odnosno da sam sisla s bicikle i nastavila preko pjesackog tako) jer nije uopce pogledao na tu stranu nijednom, pa ni kada je odlucio krenuti, posto me dozivio tek pri samom udaru, pa bi mozda dobila i gore ozljede. Time je taj prekrsaj neznatan. Za drugu, citajuci Zakon, smatram da se nisam neoprezno ukljucila u promet ne propustivsi sva vozila na kolniku jer je auto stajao. Da li da prigovorim da za drugi nisam kriva (cija visina iznosa me i muci), a da za prvi molim oprost i minimalnu kaznu ili sto smatrate da bi bilo najbolje u ovom slucaju? Mislila sam prigovoriti u cijelosti (da me sud saslusa), ali ipak kao dodatak tome ispod odmah navesti moje videnje sudara i ostalo (tipa tesko financijsko stanje radi tog sudara za sto mogu donijeti dokaze) kako bi sud odmah znao sto cu reci i tamo, mogu li tako? Hvala
×
×
 • Napravi novi...