Jump to content

brankozemljak65

Korisnik
  • Broj objava

    40
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

423 pregleda profila

Postignuća

  1. Iza pokojnog oca naslijedio sa kuču i gospodarski zgradu, sad piše postoji teret da uporabna dozvola nije priložena za objekata sagrađen na toj čestici. Sad me zanima kako brisati zabilježbu i kako ishoditi uporabu dozvolu. Zahvaljujem
  2. Dali se ostavinska rasprava kod javnog bilježnika plača, ako da koliko? lijep pozdrav!
  3. Tata se nalazi u bolnici imao moždani udar nepokretan, dementan i nerazumno govori. Prije odlaska u bolnicu mirovinu i doplatak za pomoč i njegu mu je nosio poštar. Pošto se to sad dogodilo otvorio bih tekuči račun u hpb. Pošto on sad nemože iči u banku, zanima me kakve su sad daljnje procedure u vezi tog tekućeg računa. Pozdrav!
  4. Bio sam na sistematskom pregledu za rad u firmi, poslodavac mi je za taj dan uzeo jedan dan go. Dali je to ispravno? Pozdrav!
  5. Moj pradjed još uvijek je vlasnik nekretnine iko je umro prije sto godina, njegov sin odnosno moj djed upisan je u katastru kao posjednik. Ugovorom o doživotnom uzdržavanju iza pokojnog djeda naslijedio sam spomenutu nekretninu. U međuvremenu javio se susjed da je on kupio nekretninu 1953 godine, ima kupoprodajni ugovor koji je potpisan od strane svjedoka ali ni jedan potpis nije ovjeren kod javnog bilježnika, ugovor je pisan štampačom mašinom i ni jedan svjedok nije više živ. Koja su moja prava i dali mogu nekretninu upisati u zk.
  6. Susjed mi je darovao nekretninu, ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika. Susjed nije bio ni posjednik ni vlasnik nekretnine, kupio je nekretninu bez ikakvog ugovora, susjed je umro kao i čovjek od koga je kupio. Dali se ja na osnovu darovnog ugovora mogu upisati kao vlasnik nekretnine. Pozdrav!
  7. Dali mogu nekome darovati nekretninu, ako nisam upisan u zemljišnim knjigama odnosno nisam vlasnik nekretnine. Pozdrav!
  8. Dali se može cijeli go, prenijeti u sljedeću godinu?
  9. Kupio bih jednu nekretninu, ali na njoj je upisano šest suvlasnika pet ih je umrlo jedan je živ.Sad ne znam skim bi napravio kupoprodajni ugovor i kakva je daljnja procedura. Pozdrav!
  10. Zastavio me policjac nisam bio vezan i koristio sam mobitel, krivnju sam priznao. policajac mi nije uručio opn, samo je rekao da ću sve dobiti na kućnu adresu. ja sam htio platiti kaznu na licu mjesta. sad me zanima kolika je visina te kazne i kakav je daljnji postupak.
  11. Kupio bih nekretninu, ali na toj nekretnini ima osam vlasnika, dvojica su još živa, pa me zanima mogu li ja to kupiti i uknjižiti se u zk, kakva je procedura. Hvala.
  12. Dali je poslodavac obavezan izdati rješenje o godišnjem odmoru, što ako ne izda? Pozdrav.
  13. U trečem mjesecu ove godine otplatio sam zadnju ratu kredita, sad sam jučer vidio preko m zabe da su mi uzeli još jednu piše "Prijeboj na račun zg banke". Može te mi objasniti o čemu se tu radi? Zahvaljujem. Pozdrav.
  14. Napravio sam pogrešku, nisam napravio ugovor snjim nago s pokojnom mamom. Izvinjenje.
  15. Otac i mama radili su kuću u braku. U zemljišnim knjigama kuća stoji na oca. Prije majčine smrti napravio sam snjim ugovor o doživotnom uzdržavanju. Zanima me koja su moja prava u toj kući.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija