Jump to content

brankozemljak65

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O brankozemljak65

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

113 pregleda profila
 1. Dali se ugovorom o doživotnom uzdržavanju na vanknjižne nekretnine može izvršiti zabilježba u z.k.
 2. Dali darovni ugovor mora biti ovjeren kod javno bilježnika od strane darodavatelja i daroprimatelja.
 3. Otac je još uvjek vlasnik kuče. Kuča je rađena u braku,s majkom sa slopio ugovor o doživotnom uzdržavanju 1996g. majka je umrla. Ugovor je slopljen pred sudom. Dali ja mogu izvršiti zabilježbu u z.k.
 4. Dali ja mogu darovati nekretninu, ako nemam nikakav dokaz da sam vlasnik nekretnine,a nekretnina je vlasništvo mojega djeda.
 5. Moj djed je gruntovni vlasnik jedne nekretnine, za koju ja praktično nisam ni znao. Kroz tu nekretninu sada prolazi cesta. Ja sam nasljednik iza djeda. Sad sam došao do darovnog ugovora gdje druga osoba daruje tu nekretninu trečoj osobi, ugovor je uredno ovjeren kod javnog biležnika, ali ne postoji nikakav dokument da je moj djed prodao tu nekretninu drugoj osobi. Dali se ja mogu upisati kao nasljednik iza djeda. Neznam kako može druga osoba darovati nekretninu ako nema dokaza. Napominjem moj djed je još uvjek vlasnik.
 6. Dali mogu staviti u gruntovnici zabilježbu na nekretnine ugovorom o doživotnom uzdržavanju sastavljenim 1996.g. od strane suda između mene i moje mame. Napominjem mama nije bila vlasnik već suvlasnik (kuća zajedno rađena u braku i ostale čestice). Pozdrav.
 7. Radi se o potpunom izvlaštenju Hrvatskih cesta jednog zapuštenog zemljišta kojeg je još uvjek vlasnik moj pradjed. U katastru kao psjednik je moj djed. Ostavinskom raspravom iza djeda taj broj čestica pripada meni. Sad odjednom susjed tvrdi da je on to zemljište kupio nekad dok se ja nisam još rodio i kaže da ima svjedoke iako ne posjeduje nikakav pisani dokaz o kupnji. Koja su moja prava na tom zemljištu i dali se mogu upisati kao vlasnik tog zemljišta.
 8. Radi se o jednom zapuštenom zemljištu,gdje sad susjed tvrdi da je nekad prije mnogo godina kupio to zemljište od moga djeda. Susjed ne posjeduje nikakav dokaz o kupnji odnosno ugovor,kaže da ima svjedoke. Vlasnik tog zemljišta je još uvjek moj djed. Ostavinskom raspravom zemlište pripada meni. Dali se susjed može upisati kao vlasnik?
 9. Neznam to je bilo prije 100 iviše godina, koji je daljnji postupak.
 10. Radim svaki dan od 7 do 15 sati,osim subote i nedelje. Prilikom korištenja go. odmora poslodavac mi u dane go. uračunava i subote. Dali je to po zakonu.
 11. Ja nema nikakav dokaz da je djed nasljednik od svojeg oca,a djed je upisan u katastar.
 12. Dali se mogu upisati kao vlasnik nekretnine (zemljišta), ako je moj pradjed još uvijek vlasnik, a njegov sin odnosno moj djed je upisan u katastar. Po ostavinskoj raspravi ja sam nasljednik iza djeda
 13. Dali je ispravan ugovor o kupnji nekretnine, sastavljen 1953.godine, potpisan od strane 3 svjedoka i prodavatelja bez kupca. Niti jedan potpis nije ovjeren kod javnog bilježnika.
 14. Prelazim iz jedne firme u drugu,interesira me radi godišnjeg odmora. Sad radim otkazni rok tj. koristim godišnji odmor od prošle godine cijeli mjesec, udrugoj firmi počinjem raditi 1.3. zanima me dali imam pravo na go. ove godine
 15. RADI SE O POTPUNOM IZVLAŠTENJU NEKRETNINE OD STRANE HRVATSKIH CESTA. MOJ PRADJED JE VLASNIK NEKRETNINE, A NJGOV SIN ODNOSNO MOJ DJED JE UPISAN U POSJEDOVNOM LISTU. DALI JA KAO ZAKONSKI NASLJEDNIK (UNUK) PO OSTAVINSKOJ RASPRAVI IZA DJEDA KOJI JE JOŠ SAD UPISAN U KATASTRU IMAM KAKOVA PRAVA U VEZI NAKNADE NA NEKRETNINI.
×
×
 • Napravi novi...