Jump to content

brankozemljak65

Korisnik
 • Broj objava

  11
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O brankozemljak65

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

76 pregleda profila
 1. Radi se o potpunom izvlaštenju Hrvatskih cesta jednog zapuštenog zemljišta kojeg je još uvjek vlasnik moj pradjed. U katastru kao psjednik je moj djed. Ostavinskom raspravom iza djeda taj broj čestica pripada meni. Sad odjednom susjed tvrdi da je on to zemljište kupio nekad dok se ja nisam još rodio i kaže da ima svjedoke iako ne posjeduje nikakav pisani dokaz o kupnji. Koja su moja prava na tom zemljištu i dali se mogu upisati kao vlasnik tog zemljišta.
 2. Radi se o jednom zapuštenom zemljištu,gdje sad susjed tvrdi da je nekad prije mnogo godina kupio to zemljište od moga djeda. Susjed ne posjeduje nikakav dokaz o kupnji odnosno ugovor,kaže da ima svjedoke. Vlasnik tog zemljišta je još uvjek moj djed. Ostavinskom raspravom zemlište pripada meni. Dali se susjed može upisati kao vlasnik?
 3. Neznam to je bilo prije 100 iviše godina, koji je daljnji postupak.
 4. Radim svaki dan od 7 do 15 sati,osim subote i nedelje. Prilikom korištenja go. odmora poslodavac mi u dane go. uračunava i subote. Dali je to po zakonu.
 5. Ja nema nikakav dokaz da je djed nasljednik od svojeg oca,a djed je upisan u katastar.
 6. Dali se mogu upisati kao vlasnik nekretnine (zemljišta), ako je moj pradjed još uvijek vlasnik, a njegov sin odnosno moj djed je upisan u katastar. Po ostavinskoj raspravi ja sam nasljednik iza djeda
 7. Dali je ispravan ugovor o kupnji nekretnine, sastavljen 1953.godine, potpisan od strane 3 svjedoka i prodavatelja bez kupca. Niti jedan potpis nije ovjeren kod javnog bilježnika.
 8. Prelazim iz jedne firme u drugu,interesira me radi godišnjeg odmora. Sad radim otkazni rok tj. koristim godišnji odmor od prošle godine cijeli mjesec, udrugoj firmi počinjem raditi 1.3. zanima me dali imam pravo na go. ove godine
 9. RADI SE O POTPUNOM IZVLAŠTENJU NEKRETNINE OD STRANE HRVATSKIH CESTA. MOJ PRADJED JE VLASNIK NEKRETNINE, A NJGOV SIN ODNOSNO MOJ DJED JE UPISAN U POSJEDOVNOM LISTU. DALI JA KAO ZAKONSKI NASLJEDNIK (UNUK) PO OSTAVINSKOJ RASPRAVI IZA DJEDA KOJI JE JOŠ SAD UPISAN U KATASTRU IMAM KAKOVA PRAVA U VEZI NAKNADE NA NEKRETNINI.
 10. Moj pradjed je vlasnik nekretnine. Imao je dva sina koja su imala svaki suvlasnički dio i upisani su kao posjednici u katastru. Nakon smrti djeda ja sam ostavinskom raspravom nasljedio suvlasnički dio, a drugi dio kćerka od drugog sina isto se vodi u katastru. Moje pitanje je dali se mogu upisati u pravo posjeda odnosno vlasništvo i što trebam učiniti. Napominjem da je pradjed još uvijek vlasnik nekretnine.
×
×
 • Napravi novi...