Jump to content

trendy1972

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je trendy1972 objavio

  1. da, svjesni smo toga. no mogućnost nam trenutno dozvoljava nenamjenski kredit u njemačkoj do 10.000 e koji bi podigli za saniranje štete tj.do prodaje nekretnine mojih roditelja. obzirom da se radi o vrednijoj nekretnini mogli bi zatvoriti i ovaj u hr i ovaj u njemačkoj.
  2. ne, to smo u zaostatku, ukupni kredit koji je došao na naplatu je cca 460000 kn. to je u iznosu rata 1 cijela i nešto malo druge. i to bi bii spremn platiti sa zateznm kamatama , ali cjelokupni kredit nemamo otkud platiti
  3. hvala na inf.probati ćemo u tom smjeru. naš dug na današnji dan prema banci iznosi 5.105,23 kn. u trenutku otkaza kredita je isplata već tekla normalno.uz taj dug koji smo imali ali koji se smanjival.a ništ,probat ćemo sve, a na kraju ću javiti ishod.
  4. da,cijelo vrijeme smo se zanosili opcijom da će zdrav razum proraditi,zapravo smo bili glupi i neodgovorni. a još smo i otišli vn da bi redovno plačali ratu kredita, ako to nije blesavo eto ne znam što je. da li bi protutužba u kojoj tužimo banku zbog grubog kršenja prava (ili što već) obustavila dražbu??
  5. jasno mi je no isto tako možda postoji kakva sitna opcija , isto tako nisam baš spremna napustiti kuću kao da se ništa nije desilo, jer smatram da je kuća namijenjena nekom igraču iz banke,zbog toga se i odigralo na ovaj način
  6. napominjem da je tokom 2017.godine greškom banke došlo do dvostrukog skidanja trajnog naloga od strane banke u trajanju od 4 mjeseca. što smo sami uočili i tražili povrat sredstava. isto tako je na kreditu vidljivo da su uplate išle redovno do 02/2018 i onda od 06/2018. možemo li se pozvati na nešto??? banka je suprugov račun ionako blokirala i sva sredstva uplaćena za kredit idu za kredit. temeljem objave na e dražbi
  7. nekretnina je jedina,, koraci su za nepovjerovat bili jako brzi, obzirom da ne živimo na adresi nekretnine nego imamo uredno prijavljeni privremeni boravak u inozemstvu da li možemo tražiti neku odgodu ili što već jer suprug nije primio ni jedan dokument o tome na adresu u inozemstvo??? potisala neke stvari baka da je primila...dakle, ono što me zanima, ako je sklopljen ugovor o osiguranju kredita zbog čega nam se nije omogućilo da ga koristimo (ucjena banke da bi prodali proizvod, prodano nešto što ne mogu koristiti)
  8. Imam slijedeću situaciju. Zbog teške financ.situacije 2018.godine početkom 2.mj.suprug koji je nosioc stambenog hipotekarnog kredita odlazi na rad u Njemački. Neposredno prije toga (3 dana) bili smo u banci osobnog bankara obavjestili o tome te upozorili na mogućnost da će doći do nemogućnosti plaćanja 2-3 rate kredita te smo željeli aktivirati osiguranje kredita (koje nam je bio uvjetovano kod sklapanja) da ne bi imali problema.zbog kratkoće vremena on odlazi, a bankar tek nakon 2 mjeseca javlja da ne možemo koristiti proizvod koji smo kupili tj.policu osiguranja. dakle, neplaćene rate su 3. zbog toga se na dražbi prodaje kuća. napominjem da od 5/2018 vidljive su uplate na račun partije kredita redovne. Savjet je da kupimo jednokrtnom uplatom svoju kuću, po riječima odvjetnika (mislim da nije baš istražil sve opcije). želim neki saavjet, dakle uplate idu normalno trajni nalogom iz njemačkei čak idu i u višem iznosu nego je rata kredita, vidim da su knjižene na otplati uredno. imamo li neku opciju skinuti kuću s dražbe. napominjem da su moji roditelji unutar 2 mjeseca na odlasku u dom te se njihova kuća prodaje čim bude moguće te se taj kredit zatvara.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija