Jump to content

macro

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je macro objavio

  1. Poštovani,

    želim zatražiti dokazivanje očinstva i alimentaciju za dijete. Otac djeteta je hrvatski državljanin koji živi u Švedskoj te je nezaposlen. Ne želim se bacati u troškove odvjetnika ako neću moći ništa dobiti zbog toga što je u inozemstvu/nezaposlen. Da li kada i ako se očinstvo utvrdi i donese rješenje o alimentaciji, a otac nema kako plaćati, dijete može dobiti u nasljedstvo dio imovine očevih roditelja u Hrvatskoj? Da li je tko imao sličnih situacija ili primjera ili da objasni proceduru ugrubo.

     

    Zahvaljujem!

  2. Hvala na odgovoru. Ovime što navodite u drugom odlomku se pokreće tzv. paulijanska tužba?

    Supružnik je predao novac trećoj osobi koja je kupila nekretninu koju sada zajedno uživaju upravo zato da mu se nakon tužbe oštećenog nekretnina ne može oduzeti. Također vjerujem da nije bilo nikakvog ugovora između tog supružnika i treće osobe, samo prijenos novca na računu.

  3. Poštovani, zanima me situacija u kojoj je novac od prodaje nekretnine koja je bračna stečevina zadržao jedan od supružnika te taj novac prebacio trećoj osobi. Može li se ako nema drugog načina da se oštećeni supružnik namiri, sudski tražiti povrat tog novca od treće osobe i preraspodjela između supružnika? U tom slučaju postoji li blokada tog računa gdje je novac ili blokada imovine ako je očigledno da je ta treća osoba taj novac potrošila na kupnju nekretnine ili druge imovine.

    Zahvaljujem!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija