Jump to content

Rza

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znam Bob sta pise ali malo pre mi je bio drug u ambasadi i potvrdio mi je nazalost da nemamo pravo. On je 1974 god i trazio je preko pokojnog oca pravo da ostvari Domovnicu. Sluzbenica mu je rekla da nema pravo ali on hoce da prikupi dokomunta i da preda svejedno. E sad sta vise da mislim. Jedan pravnik iz Novog Sada mi je rekao da su se zalili na donosenje ovog zakona i na nepravdu za decu i ljude koji su rodjeni pre 91 god na prostoru SFRJ a ima nas mogo kome je jedan roditelj HR drzavljanin Srpske nacionLnosti. Samo mislim da od toga nema nista i da gubimo vreme.
  2. Celo jutro citam komentare i shvatio sam da ipak nema sanse da se dobije HR drzavljanstvo. Mi koji smo rodjeni pre 91 god. Ja sam rodjen 1980 od majke srpske nacionalnosti Hrvatske drzavljanke a od oca Srbijanca iz Srbije. Ponadao sam se da ce ovaj novi zakon olaksati malo nama koji pokusavamo dugo da ostvarimo prava i da dobijemo Domovnicu ali koliko sam procitao svi koji smo rodjeni na prostoru SFRJ pre 91 god od toga nema nista. Nazalost vise sam izgubio svaku nadu a cekam.sve da se nesto desi vec 20 god. Svima koji imaju sansu i tu srecu da dobiju papire,srecno...
  3. Hvala Bob. Tako i ja mislim,nema odstupanja i nema nazad. Pozdrav dobri čoveče.
  4. Postovanje,citam sva ova pitanja i mene interesuje jer totalno je konfuzno oko ovog novog zakona o HR drzavljanstvu. Bilo je prica da ce biti olaksano svima koji imaju neke veze sa Hrvatskom.Meni je majka rodjena u HR a ja u Srbiji. Dosla je u Beograd 1975 god. Otac je iz Beograda i na osnovu novog zakona bi trebalo da dobijem Domovnicu. Naravno ima sad jedna začkoljica,pravilnik MUPa HR kaze da ne mogu da dobijem,to mi je proverio advokat.Sad neko da mi objasni sta raditi,da li da idem u Ambasadu HR i da predam i da cekam da se taj pravilnik promeni jer realno,zakon je jaci od pravilnika. Jasno mi je da ne mogu da trazim na osnovu pripadnika hrvatskog naroda ali mogu da trazim na osnovu majke koja je HR drzavljanin.I u zakonu pise da se moze ali sad pravilnik kaze drugo...ako moze neko da mi kaze konkretno sta da radim i da li da ocekujem nesto ili da odem u ambasadu i da predam bez obzira.Advokat mi kaze da cak mogu i da tuzim ali da je to krajnja opcija. Molim savet. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija