Jump to content

Sultana

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sultana objavio

  1. Poštovani, molim da mi rastumačite razliku između ugovora o plodouživanju i ugovora o zakupu? Radi se o otvaranju OPG-a, nositelj nema zemljište, nego bi koristio zemljište člana OPG-a. Što bi bilo pametnije ugovoriti? Hvala!
  2. Poštovani, Situacija je sljedeća... Muž i ja ne živimo zajedno, pola godine, pravno smo još u braku, prijavljeni na istoj adresi. U istom je stečena nekretnina na koju ja nemam pravo(dar od roditelja), niti me zanima, ono što planiram je kupiti vlastitu, putem kredita. Trebam informaciju, kada jednom dođe do pravnog razvoda, ima li on pravo tražiti pola stana/kuće? Vrijedi li poništenje braka 2 godine nakon prestanka bračne zajednice iako smo prijavljeni na istoj adresi? Nadam se da sam dobro objasnila situaciju. Hvala na odgovorima, Lp
  3. Koliko primjera planova je potrebno? Možete li mi poslati prijedlog sporazuma? Hvala.
  4. Imamo, dvoje, obavili smo obavezno savjetovanje i dobili rješenje.
  5. Molim Vas informaciju što je sve potrebno priložiti pri predaji sporazumnog razvoda braka na sud? Hvala.
  6. Molim Vas savjet, situacija je slijedeća.. Predložila sam mužu sporazumi razvod braka i zajedničko skrbništvo nad djecom (5 i 8 godina), u smislu da provode jednako vremena s jednim i drugim roditeljem, međutim, ne želi ni čuti. Brak već duže ne funkcionira, nema nasilja, ali ne vidim napredak na bolje. Stan je njegov, stečen u braku, ali uz pomoć njegovih roditelja, prema tome, i po nekom zdravom razumu, na meni je da se iselim iz stana. Ako ne pristane na sporazum, namjeravam pokrenuti tužbu. Ono što me zanima, u slučaju da odem sama, gubim li pravo na skrbništvo? I kako sud na to gleda? Jer znam da neće pustiti djecu sa mnom. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija