Jump to content

Cico123

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Cico123 objavio

  1. Hvala vam puno na savjetima!!! Obavijestiti ću poslodavca da se očituje na taj način prema EOS Matrix-u pa neka oni ovrhu predaju FINA-i koja će naplaćivati moj dug zakonski prema redoslijedu plaćanja a od 1/4 iznosa moje netto plaće. Hvala još jednom!!!
  2. Lijepi pozdrav svima! Zamolio bih vas za savjet kako da postupim prema svom problemu. Naime danas su me iz računovodstva firme obavijestili kako im je stigao ovršni prijedlog od strane EOS Matrixa te da se iznos vidljiv u prilogu mora uplatiti na njihov račun. Okej, jasno mi je kako su došli do informacije da sam se prije mjesec dana (nešto više) zaposlio u novoj firmi....no nije mi jasno zašto prisiljavaju (zastrašuju) poslodavca da plaća direktno njima umjesto da to ide preko FINA-e!? Naravno tada će biti zadnji u redu plaćanja jer imam još jednu ovrhu i otvoren zaštićeni račun. Inače prošle godine sam proglasio osobni stečaj i sve Eos Matrix i slične ovrhe su obrisane iz redoslijeda naplate u FINA-i Kako mogu znati da je to uopće vjerodostojna isprava koju su poslali poslodavcu i kako mogu znati da plaćanjem tako nečega neću za mjesec dana ponovo dobiti sličnu obavijest od poslodavca sa opet nekim xy dugom i ovrhom od iste, EOS Matrix firme ili neke desete!? Kako da se zaštitim od toga? Ne poričem da možda postoji dug no na ovakav način sam mogao i ja napisati proizvoljnu cifru i uputiti takav dopis nekom poslodavcu. Zaista ne znam kako da postupim, kome da se obratim!? Znam da plaćanjem jedne kune priznajem dug i da me neće pustiti na miru nikada.... Molim vas bilo kakav savjet ili pomoć! Puno hvala unaprijed!!! Brajkovic - EOS Matrix.pdf Zaključak 03-02-2021 u 23.21.pdf
  3. Poštovani, Imam pitanje vezano uz moj imovinsko-pravni status nakon razvoda braka. Naime, sa suprugom sam 2010. godine otvorila građevinsku tvrtku s kojom smo izgradili stambenu zgradu. U toj tvrtci smo polovični vlasnici, gdje je suprug ujedno direktor a ja prokurist. Investitori spomenute zgrade smo, kao fizičke osobe, bili suprug, moja majka i ja. Nakon izgradnje objekta u mojem vlasništvu su ostala 2 stana, u majčinom 3 stana a u muževljevom još 3 stana. Stanovi koji su bili u mojem i majčinom vlasništvu su prodani a 2 od 3 stana koji su bili u muževljevom vlasništvu su također prodana. U ovaj zadnji stan koji je ostao smo uselili suprug i ja sa kćeri i sinom, gdje smo zajedno živjeli do unazad nekoliko mjeseci. U jednom smo trenutku radi teške financijske situacije suprug i ja odlučili da stan, darovnim ugovorom, prenesemo na kćer. Dakle suprug je darovao stan našoj kćeri koja je vlasnik istoga i dan danas. No situacija se u našem braku u nekoliko zadnjih godina pogoršala a kulminirala je nedavnim fizičkim nasiljem mog, sada već bivšeg supruga, prema meni. Iz tog razloga a i iz straha za sebe, ja sam unazad dva mjeseca odselila, točnije bila izbačena iz stana a u njemu su i dalje ostali moja kćer i suprug. Također sam, unazad tri tjedna bila obaviještena od strane kćeri da dođem potpisati sporazumni razvod braka što sam i učinila. Napokon, moje pitanje jest: kakav je moj imovinsko-pravni status danas i imam li pravo na polovicu ili na nužni dio te nekretnine bez obzira što je stan darovan mojoj kćeri, no ipak je u potpunosti, kao i stvari u njemu, bračna stečevina? Unaprijed vam se zahvaljujem na odgovoru i savjetu što mi je činiti dalje!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija