Jump to content

mikka40

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Dobro večer, Evo da nastavim gdje sam stao, od moje zadnje objave ovdje apsolutno ništa se nije događalo, i danas opet dobijem poziv. To traje već skoro dvije godine. Zna li netko kada nastupa zastara za ovakav prekršaj? U veljači svi se pojavili na ročištu ali sutkinja se nije pojavila, i od tada do danas ništa. Ne znam šta da napravim da me konačno kazne i prestanu maltretirati i povlačiti po sudu. Molim pomoć, savjet ili bilo šta od nekoga tko je upućen u te stvari.
 2. Zahvaljujem na odgovorima
 3. Ali ako sam priznao krivnju, podrazumijeva se da ne želim nikoga ništa pitati. Želim samo da to završi. Znači primjerice ako oba dobijemo kaznu za narušavanje JRM, ja svoju platim a on se na svoju žali, eto mene opet na sudu?
 4. Užas, i ja iako priznajem krivnju i dalje u nedogled hodočastim po sudu. To ima samo kod nas. Hvala na odgovorima.
 5. Može li onda mene kazniti da se ja ne povlačim više po sudu a za njega me nije briga?
 6. Situacija je slijedeća. Na izlazu sa jednog parkirališta u Zagrebu vozilo koje je bilo na cesti me blokiralo i nije me htio pustiti da se uključim u promet. Kad sam mu potrubio da se makne opsovao me. Nakon međusobnog vrijeđanja i tri izmjene zelenog svijetla na semaforu, taj čovjek je pomaknuo auto i ja sam prošao. Par mjeseci kasnije policija mi dolazi zbog toga na vrata: lik je kasnije pozvao policiju, rekao je da sam ja njega psovao i da sam ga udario. Uglavnom on ima svoju priču i jednog svjedoka, ja imam svoju priču i jednog svjedoka. Policija stvar predaje na prekršajni sud sa prijedlogom da se obojicu kazni za narušavanje javnog reda i mira. Također policija konstatira kako on tada kad ih je pozvao nije imao nikakvih vidljivih ozljeda i odbio je bilo kakvu medicinsku pomoć. Na sudu ja priznajem galamu i psovanje ali ne i udarac. Sutkinja kaže da je to dosta da me kazni za narušavanje JRM. Ja kažem OK ali molim da se kao olakotna okolnost uzme da sam bio izazvan. Umjesto presude, to ide dalje, pozivaju se svjedoci, nova ročišta... Ne razumijem u čemu je stvar, priznao sam narušavanje javnog reda i mira, treba samo presuditi koga će sa kolikom novčanom kaznom kazniti. Na kraju krajeva nije li svejedno je li bilo i tuče ili ne pošto smo oba optuženi po čl.13. st. 1 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji kaže da će se kazniti novčanom kaznom od 250DEM onaj tko se na javnom mjestu tuče, viče, vrijeđa, psuje ili na drugi način narušava javni red i mir. Znači za to smo oba krivi bez obzira je li bilo fizičkog obračuna ili nije (a nije). Zašto se toliko odugovlači sa tim? Kako to završiti? Pa već sam priznao krivnju po tome članku za koji sam optužen. Želim samo platiti kaznu i ne misliti više na to. Čemu daljni postupak??? Napominjem da se radi samo o tome narušavanju javnog reda i mira, nije on mene privatno tužio nego policija tereti obojicu jednako.
×
×
 • Napravi novi...