Jump to content

Pepita12345

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Pepita12345 objavio

  1. Pozdrav, 2 godine mijenjam radnicu, u pitanju su bile komplikacije u trudnoci i cijeli porodiljni dopust te sa godisnima sveukupno dvije godine. Ta doticna radnica je podnijela ostavku i ne vraca se, te nije duzna odraditi nikakav otkazni rok. E tu sad krece moje pitanje, iz firme su me nazvali i rekli da ce na njeno mjesto doci djelatnica koja ima ugovor za stalno, radila je sa jednim doktorom (drzavna firma je u pitanju) koji je za vrijeme njenog porodiljnog dopusta otisao u koncesiju i ona je trebala ici s njim, no medutim na kraju nije jer je nacula da ce radnica koju sam ja mijenjala dati otkaz i to joj je naravno bila savrsena prilika da ostane raditi i nemaju gdje dalje s njom nego je moraju staviti ovdje. Meni u ugovoru pise da mi je ugovor do povratka djelatnice sa porodiljnog dopusta, a buduci da se ona ne vraca, imam li ikakve osnove traziti ugovor na neodredeno na kontu toga?
  2. Postovani, Radim kao zdravstveni djelatnik, na radnom mjestu sam gotovo dvije godine kao zamjena.Radi se o drzavnoj firmi. Djelatnica koju miienjam ne misli se vratiti na svoje radno mjesto. U ugovoru mi pise da mi radni odnos traje do povratka djelatnice ( nazvat cemu ju Mira Mirkovic), do povratka djelatnice Mire Mirkovic sa porodiljnog dopusta. Buduci da ce navala biti velika, imam li ja ikakvu prednost gledajuci sa pravne strane da ja dobijem mjesto na neodredeno u toj ordinaciji i dali me ugovor ikako stiti, buduci da pise do povratka, a ona se ne vraca?
  3. Ovrha na novcanim sredstvima. Neznam kako se zove obrazac, isti je kao onaj koji sam ispunjavala kad sam se zaposljavala i predaval podatke o poslodavcu. Morala sam napisati svoje podatke, i podatke od poslodavca znaci ime adresu i oib. I napisati da cu primati placu na taj zasticeni racun.
  4. Postovani, da ukratko objasnim situaciju, Imam otvoreni zasticeni racun na koji sam redovno dobivala dio plaće. Prosli mjesec poslodavac je promijenio OIB, ja to nisam znala, dio plaće na tekući je sjeo a dio na zasticeni ne. Otisla sam u Finu i ispunila obrazac za novog poslodavca, tj.istog poslodavca ali je novi OIB i naziv. U Fini su mi rekli da će se novac prebaciti meni na racun ako ga banka jos drzi, a u banci kazu da ce se vratiti automatski poslodavcu te će on morati ponovno uplatiti taj dio plaće. Mene sada zanima dali će se novci uplatiti meni ili se vraćaju poslodavcu? Dali oni u banci mogu to vidjeti? I dali s obzirom da je novi obrazac u Fini jutros popunjen, dali mora proci neko vrijeme da se uplata ponovno izvrsi i dali se moze dogoditi da banka opet stopira transakciju, kako da to provjerim s obzirom da jedni kazu jedno jedni drugo... Gospoda u Fini rekla je da danas tokom dana novci moraju biti vraćeni, ako ne sjednu meni na račun da su se vratili poslodavu. Poslodavac je drzavna ustanova. Unaprijed hvala
  5. Hvala na odgovoru! Koji je proces ako npr se ne plati?
  6. Postovani, Suprug je prije dvije godine otvorio svoju gradevinsku firmu u kojoj je on bio direktor. Nazalost nije islo kako se nadao i firma je otisla u stecaj i izbrisana je iz sudskog registra. E sad, za vrijeme dok je firma jos postojala, digao je materijal na bianco zaduznicu u jednoj trgovini sa gradevinskim materijalom u iznosu od 1600 kn. Nazalost nikad to nije platio. Tuzili su ga, isao je na ispitivanje i cekali smo sto ce se desiti. Danas je stigla nepravomocna presuda na kaznu zatvora od 7 mjeseci ali uvjetnu s rokom kusnje 2 godine i za platiti 6000 kuna u roku 30 dana. Imamo 8 dana za zalbu. E mene sad zanima, dali ima svrhe zaliti se? Suprug ne bjezi od toga da mora platiti, nikada do sada nije kaznjavan, ali evo spletom okolnosti sve se tako izdogadalo, i da zna da je kriv, to je rekao i kad je bio na ispitivanju. Htjeli smo u zalbi napisati dali bi mogli platiti na vise rata, jer smo podstanari, i samo suprug radi i od njegove place zivimo i imamo malo dijete. Dali ima ikakve nade da bi to bilo prihvaceno? I nije mi jasno kako su od 1600 kuna dosli do 6000, je li to kazna na taj iznos ili sto? I jos nesto, sto ako se taj iznos kazne ne plati, dal onda ide u zatvor? Svjesna sam blokade u tom slucaju ako se ne plati ali dal i onda ima neki vremenski rok za placanje? Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija