Jump to content

Burinjo1812

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Znaci, ako je ovrha na novcanim sredstvima preko fine onda mirovinsko meni uplaćuje dio na zasticeni a dio na blokirani racun, sa blokiranog ide fini koja proslleđuje eosu? I posto je ovrha preko fine u isto vrijeme ne moze biti i direkt na mirovini? Mozda konacno shvatim ovo haha.
  2. Sorry na gnjavazi, dosta je ovo zbunjujuce za nas obicne smrtnike. Ja sam mislio da ovrhe samo idu preko fine. Dosla mi obavijest u m pretinac da su racuni odblokirani pa je onda valjda ovrha kod mene preko fine. Uglavnom nis vise ne kuzim i bolje da si dam mira Dug cu ionako morat vratiti a sumnjam da si eos nece naci neki nacin da dobro ovo iskoristi. Hvala na odgovorima
  3. Znaci, u mojem slucaju pošto se direkt uplacuje na racun eosa fina nema pojma koji je iznos duga do sad odplacen? Ako je to tako onda fina nema pojma koliki je stvarni dug i ako ja dobim nekakvu uplatu na racun koji nije zasticen postoji mogucnost da ce fina zapljeniti preveliki iznos i prosljediti ga toj agenciji jer nema evidentirano smanjene duga. Ili?
  4. Hvala, ovo je stvarno dosta komplicirano. Znaci fina provodi ovrhe ali agancije poput eosa bez ikave kontrole i obavijesti mogu direktno traziti ovrhu od mirovinskog a meni racun i dalje ostane blokiran? Sta se događa ako ja uplatim iznos duga na tekuci i fina ga povuce i prosljedi eosu? Onda se moram raspravljati sa takvom agencijom da makne ovrhu sa mirovine? Mislim tako ispada. A kolko citam po internetu direktno uplacivanje na racun takvim agencijama nije bas pametna stvar. Sorry ako su pitanja glupa ali octio sam glup onda jer ne kuzim kako takva agencija bez obavijesti mene moze traziti ovrhu na moju mirovinu ako je prvo sve islo preko fine. I na finininoj e blokadi nema dokumenta koji glasi na eos, sve je i dalje na zagrebacku banku. Ja priznajem svoj dug i zelim ga vratiti ali ovo je stvarno prekomplicirano za obicne ljude. A eos bas i nije voljan nesto puno odgovarati na mailove i davati informacije. Kupili dug jeftino i boli njih briga.
  5. Hvala na odgovoru. Znam da je prvi ovrsitelj bila zaba, poslije prodali nekoj firmi a ovi eosu. Znam da mi je racun blokirano i uzimaju mi dio mirovine a sad ko i kako.... Pogubio se Uglavnom ovo je sve prekomplicirano za mene, nadao se da cu na e blokadi vidjeti kome idu novci. Hvala borbena na odgovoru.
  6. Imam jos jedno pitanje. Registrirao se na e građanin i na fininoj e blokade pod Očevidnik neizvršenih osnova za plaćanje je prazno. Pod Osnove za placanje prikazuje dokument od javnog biljeznika na ovrhu opcenito na novcana sredstva. To znaci da fina ne provodi ovrhu nego mirovinsko? Kako ja sad mogu znati koliko je odplacen dug i ostale stvari? Zahvaljujem na odgovoru
  7. Iskreno, ne znam. Znam da sam morao otvarati zasticeni racun i da je fina onda nesto slala mirovinskom. A sta ako mi odblokiraju racun, onda vise nema uplata na zasticeni? I nakon sto ponovo pocnu provoditi ovrhe opet moram otvarati zasticeni racun?
  8. Nije ni meni jasno. Znaci, nece mi deblokirati racun i dalje ce mi dio mirovine sjedati na zasticeni racun a dio preko fine ide ovrsitelju?
  9. ok, hvala za odgovor. Znaci nema šanse da Eos pristane na moj prijedlog da maknu ovrhu?
  10. Pozdrav, molim vas ako netko moze odgovoriti na moja pitanja i ispricavam se ako vec postoji odgovor. Znaci, prije 2 godine Zagrebacka banka je napravila ovrhu na mirovinu zbog duga od 22000. U 10 mjesecu su dug ustupili (to valjda znaci prodali) nekoj švicarskoj firmi a ovi prije mjesec dana ustupaju Eosu. I od Zagrebacke banke i od švicaraca sam dobio obavijest o ustupanju duga. Na fini su mi rekli da je ovrsitelj i dalje zagrebacka banka. Moje pitanje su: !. kako je to moguce ako je dug vec dva puta prodan? 2. da li mogu traziti od zagrebacke da makne ovrhu? 3. dal mi je Eos duzan dati objasnjenje zasto je to tako i u kojem roku? Postavljam ta pitanja jer dogovaram sa njima otplatu na rate i jedino sto trazim da maknu ovrhu a oni to uporno ignoriraju. Mislim, isto im je ako ima ja uplacujem malo veci iznos od ovrhe, ionako me mogu ponovo ovrsiti ako pretanem placati. Unaprijed hvala na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija