Jump to content

Texas city

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam bio na sudu nikad, imam samo ove sitnije prometne prekrsaje koji su svi uvijek podmireni...hvala lijepa na savjetima
  2. A i meni se sve vise cini da cu prijaviti da san vozija i platiti 2/3 od 3000 kuna i ciao. Jer ako me zovu na sud zbog primanja ce mi samo nabiti vecu kaznu. U ovoj drzavi se najvise i jedino isplati nista ne raditi ili biti tatin sin :))
  3. Hvala na odgovorima. Bio sam na policiji i vozilo je slikano odozada pa se zaista ne vidi tko je upravljao jer su zatamnjena zadnja stakla. E sad, kazu tete da mogu napisati sebe pa se kasnije zaliti da ne znam tkonje vozio. Ja sam se mislio za opciju da navedem nekog clana obitelji, taj clan obitelj tada postane optuzeni i on se izjasnk na sudu da nije vozio. Ja tada iskoristim mogucnost da ne svjedocim protiv clana obitelji i tada ne postoji osnov za izricanje prekrsaja jer nema dokaza niti priznanja. Slika bi trebala sluziti u sliku dokaza koliko je meni jasno?
  4. Muci me ta definicija vjerodostojnog podatka. Kako onda da ispunim ovu obavijest ako ne znam tko je vozio? Znam ja da te stvari ne zvuce realno ali drze vodu jer teret dokazivanja krivnje bi trebala biti na sudu koliko ja znan. Ako nemaju sliku odakle im dokaz da je neka odredjena osoba upravljala vozilom. Mislim to je moje shvacanje stvari, ne znam koja je sudska praksa zato pitam, jer sam do sad ove manje kazne uvik placa na licu mista ili kroz 3 dana. Ali mi se ne placa 7000 kuna za prekrsaj kojeg se niti ne sjecam jesam li uopce ja vozio auto ni tko ga je vozio.
  5. A ovo mi tvoje ne drzi vodu pogotovo ako se ta osoba zaista javi i kaze da nije vozio. Jer smisao nevjerodostojnog podatka nije utvrdjivanje krivnje nego davanja tocnih podataka o osobi. Barem sam ja to tako shvatio. Sto je sa preminulom osobom u periodu izmedju navodnog pocinjenja prekrsaja i dostave ove obavijesti? Je li tu potrebno navoditi oib i mjesto stanovanja ako je osoba preminula?
  6. Dosla mi je danas ova obavijest za navodni prekrsaj prekoracenja brzine iz 31.08.2019 S obzirom na protok vremena ja stvarno i iskreno nemam pojma ko je tocno iz obitelji vozio taj dan. Idem sutra na policiju da vidim snimku kamere ali s obzirom na adresu ta kamera je vjerojatno snimila auto odozada pa se nece ni moci viditi tko je vozio. E sad, ne zelim se kockati sa slucajem turudic koji je navodno naveo sve clanove obitelji u ovoj obavijesti i sud mu je to uvazio, jer ja ipak nisam niti u politici niti turudic da riskiram vecu kaznu od navedene. Inace kazna je od 3000 do 7000 kn prekoracenje brzine. Zna li netko kako ispuniti ovaj obrazac s osobom koja zivi u inozemstvu?? Jer odakle mi njezin OIB?? Postoji li mogucnost da samo unesem ime i prezime te prebivaliste, a u rubriku OIB napisem "nema". Takodjer ako navedem ime samo jednog clana obitelji pa on u kasnijem postupku se iznasi da nije vozio koji su daljnji koraci?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija