Jump to content

mamazabrinuta

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mamazabrinuta objavio

  1. Na koje sve zakone i ostale propise da se pozovem? I tko je uopće nadležan za takvo što? Komunalno sam zvala - rekli su da to nije u njihovoj nadležnosti.
  2. Poštovani, susjedova septička jama nalazi se dvije trećine na mojoj čestici 3m od ulaznih vrata. Nepropisno je sagrađena prije 20 g., ali ju nitko do sada nije koristio. Ja sam novi vlasnik kuće na čijoj čestici je septička jama. U toj mojoj kući i susjedovoj nije bilo stanara. Sada smo oboje novi vlasnici tih napuštenih kuća. Susjeda ne želi premjestiti septičku jamu jer ne želi ju ispred svoje kuće. Tu je još jedan problem - cijevi septičke jame ometaju moj posjed i na način da prolaze cijelom dužinom dvorišta te sada ja ne mogu ukopati instalaciju za struju i vjerojatno će mi u adaptaciji ometati i za druge potrebe. Što mogu učiniti da se septička jama ukloni ispred kuće - od ulaza u kuću 3 m i djelom je na mojoj čestici te mi cijevi septičke ometaju korištenje posjeda. Hvala!
  3. Znači li to da ovaj iznos kamata koji je preostao ne zastarijeva činjenicom da je uplata izvršena (iako ne u cijelosti) te mogu bilo kada ponovno otići na Finu - oni će svejedno tada vršiti ponovni izračun i utvrditi kolika su njegova dugovanja u slučaju da bude imao tada otvoren račun na koji bi se mogla izvršiti ovrha? Hvala!
  4. Poštovana, to znači da mi 10 g. teče od dana podošenja zahtjeva FINI iako Fina nije uspjela ništa napraviti? Ukoliko je sada npr. ostalo još 15.000 kn koje nije platio, ja mogu bilo kada ponovno podnijeti zahtjev Fini? Ili Mogu otići na Državno odvjetništvo i tamo podnijeti zahtjev za naplatu? Mogu li sudskom vještaku dati na izračun kamatu od dana uplate kako bih dokazala da nije u potpunosti sve uplatio? Tim njegovim izračunom onda mogu potraživati ostatk? Trebam li sada dokumentirati da postoji zaostatak koji nije platio? Hvala!
  5. Što to znači da sam prekinula zastarni rok? Fina mi je vratila papire i nije otvorila nikakav ovršni postupak?
  6. Bila sam na Fini, povratno su javili da nema računa za ovrhu i vratili mi predmet. Fina naplaćuje svoj izračun i to jako skupo. Molila bih ako mi možete odgovoriti na crno boldana pitanja u mome tekstu. Hvala"
  7. Poštovani, sudskom presudom određena su dugovanja za alimentaciju koja je suprug djelomično platio nakon 2 godine od presude. Budući se radi o kamati za 10.g i glavnici koja je određena nedostaje još dio novca koji nije uplatio, a koji se odnosi na kamatu. Otac djeteta plovi i plaću dobiva na inozemnom računu te u RH nema nikakvih primanja, bankovnih računa niti imovine koja glasi na njega. Kojim putem sada ja mogu dokazati da nisu plaćena sva dugovanja s kamatom prema sudskoj presudi jer plaćeni iznos premašuje glavnicu, ali ne obuhvaća cijeli iznos s kamatom. S obzirom da je na opisu plaćanja putem tekućeg računa kojim je izvršio plaćanje naznačio da je prema presudi platio dugovanje s kamatom postoji li neka zastara za ostatak novca ili moram podnijeti neki zahtjev i kome kojim bih iskazala da dugovanja nisu u cijelosti plaćena - tko izračunava i na čiji trošak iznos dugovanja s kamatom koji je preostao? Ja sam sama izračunala prema tablicama priloženim na internetu te znam koliki bi iznos trebao biti uplaćen, ali taj izračun nije službeno valjan. Hvala najljepša na pomoći, S poštovanjem,
  8. Poštovana, najljepše Vam se zahvaljujem. Hvala Vam na svim ovim konkretnim i korisnim zahtjevima.
  9. Poštovana, Zahvaljujem. Presuda je pisana na 23 stranice. Postoji li mogućnost da tražim sud da mi izdvoji samo dio sa iznosima koja on duguje da ne šaljem svima sve ove podatke koji su privatne naravi, a najvećim dijelom tiču se našeg djeteta? Hvala!
  10. Zahvaljujem na odgovoru. Otac živi u Rijeci - mislim da čak nikada niti ne odjavi prebivalište kako mu se ne bi ušlo u trag gdje radi. U RH nema imovinu na sebi - ima svoj stan etažu kuće koja je na njegovim roditeljima u vlasništvu i tamo sada živi njegova nova nevjenčana supruga sa njegovim novim djetetom. Za uređenje toga stana bio je i otplaćivao gotovinski kredit dok smo bili još u braku, On povremeno dolazi u RH, ali se ne javlja djetetu. Na sebi nema ništa prepisano. Možda ako je naslijedio neku zemlju u Dalmaciji. Jedno vrijeme je plovio, pretpostavljam da i dalje plovi, ali na stranoj kompaniji ako ovdje u RH nema računa za naplatu. Navodno plovi po 5 mjeseci i onda je ovdje 3 mjeseca po priči nekih ljudi koji ga sreću. Predmet za ovrhu mislim da nemam jer on izričito na to pazi. U zvanju je napredovao i dobro zarađuje.
  11. Poštovani, sudskom presudom bivšem suprugu,, ocu moga djeteta određena je zaostala alimentacija koju je bio dužan platiti prema sudskoj predudi prije više od godinu dana. Nije uplatio ništa, ali CZSS smatra olakotnim što uplaćuje mjesečne iznose alimentacije određene presudom i nemaju saznanja kako bi oni tu dalje mogli pomoći budući on po njihovom uplaćuje sada alimentaciju. Budući da je kamata duga zaostalih neplaćenih alimentacija sada već premašila glavnicu, a na FINI mi je vraćen ovršni zahtjev uz izjavu da moj Ex suprug u RH nema računa na kojima bi se mogla izvršiti naplata. Meni je nepoznato gdje on sada radi, ali i prije je radio po inozemstvu. Skr iva podatke o sebi i svome poslu. Djetetu se ne javlja i ne viđa ga. 1. Zanima me kome se mogu obratiti i s kojim zahtjevom za naplatu zaostale alimentacije. 2. Negdje sam pročitala da kamate na zaostala plaćanja teku samo 3 godine od presude i da se tada poništavaju. Je li to istina? 3. Ako je presuda u pojedinim točkama donesena 2018. godine za dugove zaostale alimentacije za pojedine točke iz zahtjeva do kada teče kamata i do kada se može potraživati dugovanje od bivšeg supruga? Hvala najljepša.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija