Jump to content

wmaster

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je wmaster objavio

  1. Da, upoznat sam sa svime sto ste rekli, samo nisam bio siguran u tocno tumacenje zakona. Meni nije bitno nikakvo imovinsko ili vlasnicko pravo na napisani software, to mi je jasno da to pripada poslodavcu. Zanimalo me samo to, dali meni uistinu pripada moje autorsko pravo, kako samo opisao. Hvala!
  2. Da, ali sto je s autorskim pravom? Zasto ovdje pise jedno tumacenje koje govori drugacije: http://www.pokreniposao.hr/autorska-prava-autora-softvera-sto-biste-sve-trebali-znati-o-autorskom-djelu-i-zastiti-1-dio/ Poglavlje: 2. Vlasnik ili autor aplikacije
  3. Radio sam kao jedini programer u malom obrtu, dobio izvanredni otkaz, sef se prestrasio da mu zelim ukrasti software kad sam spomenuo da zelim da me navede kao autora istog softwarea. Sad trazi od mene da napravimo dokument gdje ce pisati da je on autor toga svega i vlasnik. Znaci, ako sam ja to sve napisao od pocetka do kraja, jedini ja, dali on moze traziti od mene uopce da on postane autor? Dali ja imam ovdje ipak neke autorska ili moralna prava? Citajuci zakon o autorskim pravima, shvatio sam da imam, ili?
  4. Sto u slucaju kada je to situacija da poslodavac nije isplacivao placu na vrijeme (pa se zarada ostvari na drugom planu), placa je bila daleko ispod prosjeka place u HR i minimalac, a svakako je bio upoznat prije mog zaposlenja da se bavim dodatnom honorarnom zaradom? Dali ja imam u tom slucaju kakva prava? Poslodavac je od mog honorarnog rada ostvario korist svakako, jer je taj moj rad na kraju zavrsio kod njega, ali prilagodjen i nadogradjen za njega. Radi se o programiranju...
  5. Ako sam zaposlen na pola radnog vremena i ugovorom o radu nisu definirane nikakve zabrane i ogranicenja rada za drugog poslodavca, druge honorarne poslove itd, dali smijem raditi te dodatne poslove? Tj. Dali me poslodavac moze teretiti da mu radim stetu ako sam kod njega pola radnog vremena a drugu polovicu drugdje ili na honorarnim ugovorima? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija