Jump to content

Sonar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sonar

    Najam stana

    Pregledali smo stan, ali nismo vidjeli žohare tada, u elementima su bili a u to vrijeme su još uvijek svugdje bile stvari od dotadašnjeg stanara. Izmet nikome nije pogodan. Kako to sve doznati kada prikrivaju da ih ima, i kad smo ih našli su nas uvjeravali da ih nema 😮 Hvala svejedno, kontaktirali smo i na druga mjesta i dobili informaciju da moraju sve vratiti što smo uplatili s obzirom na stanje i da im se javimo ako to ne učine
  2. Sonar

    Najam stana

    Po zakonu moraju stan ostaviti u stanju pogodnom za život, a nisu očistili nakon zadnjeg stanara plus nehigijenski uvjeti - žohari i izmet, mogli su se bar mrtvih riješiti i očistiti izmet.
  3. Sonar

    Najam stana

    Nije pisalo u ugovoru ništa vezano za kukce niti je najmodavac išta spomenuo. Nisu čak ni počistili nakon zadnjeg stanara nego kad smo mi čistili smo vidjeli u elementima i ispod elemenata hrpu žohara i izmeta. Rekli su da oni nisu dužni čistit poslje stanara u ugovoru se ne štiti najmoprimac ni sa čime, mora ostat pol godine u najmu ako ne ostane gubi polog i stanarinu unaprijed. Zar nema neki zakon za osnovne higijenske uvjete stana koji se daje u najam? Najmodavac je lagao da žohara nema čak i kad smo ih vidli, mislio je da smo našli samo zamke pa se izvlačio da je to za svaki slučaj
  4. Sonar

    Najam stana

    Pozdrav, zanima me koja su prava najmoprimca kada najmodavac prešuti žohare u stanu? Ima izmeta i žohara u svim prostorijama. Što sa pologom i stanarinom, tek smo trebali ući, a uplatili smo oboje.
  5. Pozdrav! Zanima me ako netko zna postupak ili zna di da se obratimo da dobijemo tocnu informaciju u vezi iduceg. Gradili bismo kucu na zemljistu na kojem je moj muz suvlasnik zajedno sa maloljetnom sestrom. On je njoj dao svoj dio kuce i zemljista gdje svi skupa sada zivimo i gdje su takoder oboje suvlasnici, u zamjenu za njen dio na zemljistu gdje bi mi gradili. On je njoj darovao svoje, ali buduci da je maloljetna ne mozemo provesti drugi korak, odn da njen dio zemljista ide njemu. Da bismo i to proveli moramo ici na sud, a to ce trajati tko zna koliko. A mi moramo stici pripremiti sve papire za ozujak kada je apn natjecaj za subvencije. Jedina preostala opcija nam je da idemo u sve s njom kao suvlasnikom, odn da njena mama kao njezin zastupnik potpise da se slaze sa gradnjom. Dobili smo informaciju da to mozda isto nece biti dovoljno, odnosno da cemo i to morati preko suda, da ne mozemo to rijesiti sa suglasnosti. Gradevinsku imamo, i pravomocna je. Za to je bio dovoljan potpis zastupnika a za ovo se cini da bi moglo ici teze. Nadam se da netko zna provjereno i iz iskustva sto se trazi u takvim slucajevima. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija