Jump to content

deedee5

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je deedee5 objavio

  1. Poštovani kolega, također sam zaposlena u trgovačkom društvu u vlasništvu jedinice lokalne samouprave te sam zvala i Ministarstvo i komoru i rekli su da je uvjet za polaganje minimalno 3 godine rada na pravnim poslovima o čemu poslodavac treba dati potvrdu sa opisom poslova koje obavljate i potvrda o sudjelovanju u teoretskom dijelu stručnog obrazovanja (edukacija koju organiziraju Narodne novine).
  2. Poštovani kolege, ako ima netko tko je nedavno polagao pravosudni ispit, da s nama podijeli iskustvo, te pitanja, skripte, materijale, bilo šta, vidim da već dugo nema nikakvih informacija. Može i na mail dianar@net.hr. Unaprijed hvala.
  3. Dakle, ako osoba odradi pripravnički staž za inače upražnjeno radno mjesto i položi pripravnički ispit,poslodavac mora za to radno mjesto za koje je odrađen staž i položen ispit raspisati javni natječaj na koji se realno može javiti još 10 ljudi i on može odabrati neku sasvim drugu osobu za to radno mjesto a ne osobu koja mu je odradila staž i položila ispit?
  4. Pozdrav. Situacija je sljedeća: Osoba je dobila ugovor o radu na određeno vrijeme kao pripravnik za radno mjesto navedeno u sistematizaciji, ugovor traje 12 mjeseci, te poslodavac želi osobu zadržati u firmi i dati joj ugovor na neodređeno vrijeme. Međutim izašao je Zakon o vodnim uslugama u kojem stoji da javni isporučitelj zapošljava putem javnog natječaja (čl.28 Zakona o vodnim uslugama), te je osoba nadležna za pravne poslove u firmi izdala tumačenje navedene odredbe da se ni osobama koje imaju ugovor na određeno ne može dati novi ugovor na neodređeno vrijeme bez provedenog natječaja. Prvo me zanima da li je to točno tumačenje ili ne? Drugo, ako to i je točno, ako je osoba odradila pripravnički staž za određeno radno mjesto koje i je u sistematizaciji firme, da li se toj osobi može dati ugovor na neodređeno vrijeme bez provedbe natječaja, s obzirom na to da je za to radno mjesto odradila pripravnički staž? Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija