Jump to content

Lani37

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Lani37 objavio

  1. Rubi_Danderfluff hvala Vam. Toga se i bojim da ćemo svi odgovarati za vandalizam pojedinca ako netko prijavi. Zato i pokušavam naći rješenje kako ovo ispraviti, a da krivac, koji je poznat jer postoje svjedoci, i odgovara. Strašno nam je ovakvo stanje i sram nas je jer jedan od suvlasnika je osoba sa teškim invaliditetom. Mi smo veća zgrada, imamo veći udio u vlasništvu i veći iznos pokrivamo za održavanje zajedničkih prostora. Mimo svakog zdravog razuma je da na kraju mi i platimo veći iznos bilo kazne, bilo vraćanja u prvobitno stanje. Pa kako našem susjedu pogledati u oči za što će ići dio njegove pričuve. Konstantno upozoravamo njihovog predstavnika stanara i samog Upravitelja, i to pisanim putem, no bez uspjeha. Puno Vam hvala za informaciju da se obratimo pučkom pravobranitelju za invalide ( nisam niti znala da postoji). Građevinsku inspekciju za sada ostavljam po strani. Utjeha je da ipak postoji nadležna služba za ovakve stvari. Puno hvala na razumijevanju i pomoći. Željac047.. svakako ću to naložiti našoj Upraviteljici. Iako sam joj prvo i rekla da kontaktira pravnu službu i dobro se raspita što nam je činiti. Bez uspjeha očito jer u suprotnom ne bih tu ni pisala. Sad bar znam što mi je za činiti i ipak imam više adresa na koje mogu krenuti. Hvala.
  2. Željac047 hvala Vam na odgovoru. I mi dva upravitelja, stanje neodrživo kao što se već pokazalo više puta, ali i dalje postojano. Mi smo doduše dvije zgrade na istoj čestici, ali ista stvar.
  3. Hvala na odgovoru. Obzirom da su obje zgrade poslovno-stambene zakonom je odredeno da mora biti i odredeni broj mjesta za invalide. To je i po izvedbenom projektu na temelju kojeg su zgrade dobile Uporabnu dozvolu. Nisam sigurna da li je to skroz privatno jer iako je na privatnom posjedu i stanari obje zgrade su suvlasnici u određenom postotku vlasništva nad zajedničkim prostorom, ali nema rampe na ulazu i opet je u nekom dijelu i u uslužnosti javnosti zbog tih 5 poslovnih lokala. Da li bi to onda ipak bilo za prijavu kojoj državnoj slużbi jer se postupilo mimo zakona na temelju kojeg smo dobili Uporabnu dozvolu. Molim Vas ako možete savjetovati kome bi se to trebalo prijaviti. Hvala puno.
  4. Zadnja 2 mjeseca predstavnica sam stanara u jednoj od dvije poslovno-stambene zgrade koje su na istoj čestici. Svaka zgrada ima svog Upravitelja i predstavnika. Ludo, ali to je naslijeđeno stanje od prije desetak godina. Uglavnom, jedan od suvlasnika iz druge zgrade je svojevoljno prebojao parkirno mjesto namijenjeno osobama s invaliditetom. Dakle, bijelim sprejem prekrio horizontalni znak, a na vertikalnom uklonio naljepnicu/znak za osobe s invaliditetom. Do prije nekoliko mjeseci se on koristio tim parkirnim mjestom, sada, nakon što je odselio, koriste se njegovi podstanari. On je i dalje vlasnik stana. Parkirališna mjesta za stanare obje zgrade su osigurana. Većina stanara ima parkirno mjesto u garaži, dok mali dio stanara ima vanjska parkirna mjesta. Dakle svi zbrinuti. Ostalo su mjesta za goste, mjesta od poslovnih prostora te dva mjesta za osobe s invaliditetom. Dovoljno za sve. Njemu je trebalo za drugi automobil. I dosta je široko i odmah mu je uz ulaz u zgradu. 😑 Zgroženi smo tim činom te je i bivša predstavnica naše zgrade upozoravala predstavnika druge zgrade da se pod hitno to mora vratiti odnosno sanirati. Predstavnik stanara zgrade iz koje je počinitelj već godinu i pol se oglušuje i ignorira pod izlikom da tu nema pomoći i nitko nije nadležan nego kad će ići redovna obnova parkirališta i to će se sanirati. Drži ljestve počinitelju jer su prijatelji. Obzirom da smo obje zgrade na istoj čestici, snosimo zajedno i troškove. Zar će ostali stanari plaćati sanaciju te sramote, a počinitelj poznat? Postoje i svjedoci koji su mu se i suprotstavili u času kad je i bojao parkirno mjesto te je došlo do verbalnog obračuna. Policija je došla, pozvala na razgovor počinitelja i predstavnika stanara, napravila zapisnik i ništa više. Naime izjavili su policiji da su planirali prenamijenit to mjesto u tzv. obiteljski parking. Za mame sa djecom. Da si zdravi ljudi još više olakšaju put hodanja od 3 metra. Ja radim pritisak na predstavnika, no on jednostavno ignorira. Kao i njihov Upravitelj. Kome se obratiti? Ponovo policiji nadajući se da će obaviti posao ( ako ništa drugo, a ono zbog vandalizma na prometnim znakovima), komunalnom redaru, Savezu invalida, Provjerenom, teti u dućanu, nekome, ikome...? Što da radim? Nismo krivi za vandalizam pojedinca, ali smo itekako krivi ako ignoriramo i ne reagiramo. Pa jedan od suvlasnika je osoba sa teškim invaliditetom. Isprika zbog podužeg posta no pokušala sam obuhvatiti sve činjenice, a bez izljeva ljutnje i gnušanja nad ovim činom jer se osjećam bespomoćno. Nikakve koristi niti od moje Upraviteljice. Nije dorasla zadatku. Hvala unaprijed za pomoć i savjet.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija