Jump to content

dom140

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na lijepom odgovoru. Je li moguće odreći se svojeg udijela? Tipa da se to prepusti lokalnoj samoupravi unatoč tome što oni to ne žele? Jer upravo se radi o općini koja je mrtvo slvoo na papiru i nemaju financijska sredstva. Pravnica općine je rekla kako oni nemaju interes za to jer bi to trebao netko i održavati (kositi itd.). Nitko ne želi kupit jer se ne radi o atraktivnoj zemlji, nitko ne bi da mu se pokloni jer će mu biti na teret.
  2. Poštovani, Nedavno sam zaprimila privremeno rješenje od strane svoje Općine kojim se utvrđuje obveza sudjelovanja u sufinciranju katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga za katastarsku općinu *SKRIVENO* koje su navedeno u povjedovnom listu te se traži od mene da platim otprilike 600 EUR i obvezna sam platiti u 4 jednakih obroka. Naime, na temelju članka 100. stavka 3. Zakona o općem upravnom postupku i članka 5. Odluke o visini iznosa sredstava koja nositelji prava na nekretninama osiguravaju za katastarsku izmjeru i obnovu zemljišnih knjiga za katastarsku općinu *SKRIVENO* u postupku utvrđivanja obveze sudjelovanja u sufinciranju katastarske izmjere i obnove zemljišnih knjiga ja to moram platiti općini jer su oni na sjednici odlučili ići obnavljat zemljišne knjige i utvrđivat stvarne veličine tamo nekih polja. Radi se o oranicama/livadama/šumama koje sam naslijedila od strane svoje bake dok sam još bila maloljetna i ništa nije u potpunosti (1/1) moje niti se koriste u neke gospodarske svrhe. Meni je jasno da će ovo otići u ovrhu ako ne platim, ali ja na svojem tekućem računu imam svega 10 eura. Moje pitanje je može li se nešto učiniti po pitanju ovoga s obzirom da sam redoviti student bez izvora prihoda? Unaprijed hvala.
  3. Poštovani, nije mi stigla ikakva kazna. Valjda ni neće, ali onda opet nikad ne znaš. Poznajem ljudima koji je stigla nakon skoro godinu dana...
  4. Mislim da je to najverojatnije bilo na križanju Savske i Vukovarske, ali nisam 100% siguran. Svakako nisam siguran jesam li prošao na debelo crveno ili je taman bio prijelaz na semaforu, ali eto. Što je tu je. Općenito me zanimalo snima li kamera automatski kada netko prođe na crveno i nalazi li se uopće tamo kamera. Ja sam se ponakviše uplašio iz razloga jer sam mislio da me očekuje kazna tipa 10+ tisuća kuna ili oduzimanje vozačke na par mjeseci.
  5. Znate li možda koliko otprilike dugo treba da stigne kazna? I koliko bi otprilike iznosila s obzirom da mi je prva kazna ikad?
  6. Poštovani, Zanima me snimaju li kamere na raskrižjima prolazak kroz crveno? Naime, 23.02.2020. u 4:00 ujutro vozio sam se Savskom cestom u Zagrebu. Na jednom malo većem raskrižju (nisam siguran na kojem točno) pogledao sam prema semaforu i uočio zeleno te sam na sekundu, dvije pogledao prema navigaciji (ne snalazim se previše po Zagrebu s obzirom da nisam iz Zagreba) nakon čega sam pogledao prema raskrižju i uočio da s lijeve i desne strane raskrižja stoje automobili. Prođem ravno kroz to raskrižje kretajući se PO OGRANIČENJU te na sekundu bacim pogled prema retrovizoru i vidim u da su se vozila koja su bila blizu iza mene zaustavila na semaforu. Imam osjećaj kao da sam slučajno prošao kroz crveno, a da nisam toga ni svjestan. Nikada u životu nisam dobio kaznu ili učinio takav prekršaj. Osobno se ne usudim ni prolaziti na žuto kroz raskrižje. Jednostavno sam se umoran vraćao kući i sad me strah da me to bude skupo koštalo. Unaprijed hvala i lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija