Jump to content

anteivan

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je anteivan objavio

  1. Postovani, 

    imam pitanje vezano za građevinska podrucja nekog grada. Imam parcelu od nekih cca 2000m2 u splitu, u naravi je to maslenik i bio maslenik sve oko njega, medutim kako se gradilo, parcele su postajale zute, dok nije 2009 donesen novi prostorni plan u kojemu je cijeli taj kvart "požutio" osim moje parcele koja je žuta s crvenim kockicama preko nje! Ispred parcele je Škola, i grad na mojoj i susjednoj parceli planira gradit sportsku dvoranu za skolu. Na moj upit u opcini sta da ja sad radim s tom parcelom, dobio sam odgvor, Nista, neka stoji tako dok se grad ne odluci da kupi parcelu i gradi dvoranu. Mislio sam si ok! Bit ce za godinu, dvije, pet. Ali do danas nista, od 2009 do 2020, ni slova. Oko moje zemlje i susjedne, su parcele žute, ljudi rade kuće, zgrade, bilo što. Ja ne mogu nista. Pristupni put imam. 

    Mene interesira dali ja mogu ista napraviti povodom tog što je parcela /žuto crveno kockasta/ i u UPP označena kao javna i društvena namjena. Imam li ja ikakvo pravo tražiti da se ukloni ta oznaka i postane žuto kao sve oko nje u radijusu nekoliko kilometara, imam li ikakve osnove za molit/tražit/tužit grad, jer ovo stoji već više od 10godina. Da me isplate ili da mi daju zamjenu za tu parcelu, ili nešto slično? 

     

    Hvala 

  2. NOVO PITANJE DA NE SE NE OTVARA NOVA TEMA

     

    Postovani, 

    imam slican problem. Takoder sam vecinski vlasnik u kuci, u koju su se nakon 20 godina nasle petljat sestre, vlasnik sam 6/9 kuce, te 4og kata u cijelosti. Medutim one sad traze polovinu kuce cijele, a ako ne to onda iznos koji ja ne mogu ispostovat. Nazalost tu se nismo mogli dogovorit i njihove strane su me tuzile. Uzeo sam odvjenika, vodi slucaj, medutim mene nesto zanima, a to je:

    Nedavno sam nasao oporuku u kojoj je moj otac meni ostavio "6/9 kuce i dvorista" (tad je kuca bila manja, dvoriste vece). Kako je on umrao relativno rano, majka i mi djeca smo zajednickim sredstvima gradili kucu, kasnije sestre se udale, ja jos gradio, da bi danas to postao objekt na moru, s nekoliko desetaka apartmana,  nedavno renoviran detaljno itd itd, da bi moje 3 sestre dosle nakon 28g  i trazile svoj dio za koji smo uvijek imali dogovor da cu ih isplatit (iako su godinima na ruke dobivale kako kad, nekad vise nekad manje). Nakon 28g traze polovinu objekta tvrdeci da sam ja vlasnik samo 6/9 dijela starogradnje, a ostala novogradnja (nakon oporuke) da je ravnopravna.

    Moje pitanje je: ako sam u oporuci od cijelog zemljista i tad postojece kuce naveden kao vlasnik 6/9 "objekta" dali one imaju pravo trazit pola kuce, osim one 6/9 starine. Nije mi jasno kako je to moguce jer je starogranja postojala, to ok tu sam vlasnik 6/9. Ali na zemljistu sam takoder vlasnik 6/9, pa ne moze se kuca sagradit da lebdi u zraku, i da ravnopravno dijelimo. Dali dolazi u obzir sto tu s obitelji zivim sam zadnjih 30g, i da sam ulazem i odrzavam kucu, bez njove posjete i pomoci osim 6 puta u 28 godina sto su dosli na odmor? 

     

    da napomenem da su pokrenule postupak razvrgnuca i da vjestaci dolaze kroz travanj 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija