Jump to content

anonimna_građanka

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anonimna_građanka objavio

  1. Ne, jer to nisam mogla učiniti ja nego najmodavac odnosno novi vlasnici. Ovo je ono što imam na eGrađani... A na moj dopis o zastari su iz Holdinga odgovorili kako piše u privitku. Ja nikada ništa od svega nisam primila. I hvala za pomoć.
  2. Tužena sam od strane Čistoće za neplačanje računa. Isti su dospjevali kroz 2022 godinu. Poslala sam (kad sam vidjela na eGrađani tužbu) dopis sudu da su ista otišla u zastaru temeljem ZOO, no odvjetnici suprotne strane su se očitovali nekakvom izjavom od javnog bilježnika koju ja nikad nisam primila. Tamo piše da je žalba dopuštena kad se donese Rješenje o ovrsi (što također nisam dobila). Što sada? Poslati ponovo isto očitovanje o zastari ili što? Plus što su investitori kupili tu kuću i ja uopće nisam niti živjela u njoj u vrijeme nastanka "duga". Hvala!
  3. Hvala na trudu. Nemamo terenskom voditelja mjera nego mi moramo odlaziti u prostore Zavoda (dislocirano) i slušati predavanje o poboljšanju komunikacije. Što se, ponavljam, neće dogoditi- bivši je prije 3 dana završio u policiji radi obiteljskog nasilja.
  4. Poštovani, Dijete od 13 godina je indirektno prisustvovalo (bio je u autu) dok me njegov otac na cesti verbalno napao i omalovažavao. Obzirom da sam zvala policiju, otac je s djetetom već otišao, oni su zvali napadača da se vrati. Isti je u pol. postaju pristupio sa branjenikom i Mllj. djetetom jer je navodno dijete tražilo da ide s ocem. Je li to uobičajena praksa ili tu ipak nešto ne štima? Mislim na izlaganje djeteta od 13 godina takvoj vrsti stresa. Hvala!
  5. Ne znam kako se točno zove ta mjera, radi se o savjetovanju na koje smo upućeni kako bismo poboljšali međusobnu komunikaciju. Meni je to čista gnjavaža i trošenje vremena i novaca bez potrebe jer smo već bili na raznim savjetovanjima i ništa se nije promijenilo. Upravo iz razloga dobrobiti djece ne želim odlaziti na takve razgovore jer nakon 8 sati rada u iznimno dinamičnom okruženju želim imati mira i baviti se svojom djecom, a ne baljezganjima i problemima bivšeg supruga. Ponavljam pitanje: Kome se obratiti? Je li uskrata ovakvih informacija kazneno djelo? Što tražiti od suda (jer od ZSSS očito neću ništa konkretno dobiti)? Privremenu mjeru da dijete živi sa mnom (to mi je malo- radije ne bih- je dijete nije krumpir da malo živi sa mnom a malo s ocem?
  6. Poštovani, imam osnovanu sumnju da bivši suprug podiže plaću koju prima prije 10. u mjesecu, tako da 12. u mjesecu FINA naplati samo cca 3€ ili slično. Dakle, svjesno i namjerno zakida djecu za uzdržavanje, te se isto naplati tek sljedeći mjesec. Kako to provjeriti i kome se obratiti za sankcije? Npr. prošli mjesec je platio cca 23. umjesto do 10 prema sudskoj presudi. Njemu se tada račun odblokira do sljedećeg 12. u mjesecu kad FINA skida novac. ALI on podigne novac prije jer mu je račun odblokiran i onda djeca ostanu bez uzdržavanja koje im pripada. Hvala.
  7. Poštovani, Zanima me što učiniti u slučaju kada mllj dijete koje živi sa drugim roditeljem, dok je rod. skrb zajednička, počini nedjelo radi kojeg je zatražena intervencija policije te su potom dijete i roditelj odvezeni u psihijatrijsku bolnicu na hitni pregled djeteta. Ja sam kao roditelj s kojim dijete ne živi o istome saznala tek desetak dana kasnije pozivom policije koja je htjela čuti moju stranu priče (a ja nisam znala uopće o čemu se radi). Bili smo i u ZSSS, međutim osim datog iskaza ništa se u bitnome nije promijenilo. Izrečena nam je "mjera" savjetovanja u smislu da nas se nauči kvalitetnije komunicirati, a za što ja više nemam ni volje, a kamoli vremena jer su preostala djeca sa mnom (također zajednička). Vjerujem da ću otići jednom na to savjetovanje, izjaviti da odbijam daljnje dolaske iz razloga što ovo nije prvo savjetovanje i ništa se od strane drugog rodotelja nije promijenilo. Dapače, kako dijete raste (13 godina), čini se da je situacija sve gora. Čak do te mjere da se djeci prezentiraju moje prepiske između oca djeteta i mene, pa onda ispada da "mama vrijeđa tatu bez razloga", pa mama bude zla. Kome se obratiti? Je li uskrata ovakvih informacija kazneno djelo? Što tražiti od suda (jer od ZSSS očito neću ništa konkretno dobiti)? Privremenu mjeru da dijete živi sa mnom (to mi je malo- radije ne bih- je dijete nije krumpir da malo živi sa mnom a malo s ocem? Hvala!
  8. Da, tako sam i mislila. Prema naputku odvjetnice, i dijete bih trebala tražiti ovrhom jer mi je uskratio moj dio praznika, sad već 20 i nešto dana. Neka samo štrajkaju, možda uspiju jer znaju i što žele i kako to dobiti. A ne ko ova moja siročad u zdravstvu koja se veseli kad dobije 100 eura, kao da je Božić u srpnju. 😥
  9. Poštovani, može li mi netko konkretno pomoći? Sudske presude nisu valjane na FINA-i jer nemaju potvrdu pravomoćnosti. Istu ne mogu dobiti jer sudovi štrajkaju. Zavod(i), dva su nadležna, uopće ne trzaju, nema odgovora, prijavila sam jedan ravnateljici, oni imaju rok za odgovor na pritužbu. Ako ne platimo najamninu za stan, ja se sa istim mogu pozdraviti što znači završiti na ulici. Sa djecom, ljubimcima, namještajem. Što učiniti???
  10. Pisala sam ravnateljici zavoda i dobila odgovor psihologinje našeg "tima" da je drugi zavod nadležan. Trebalo im je mjesec dana, a ja sam izgubila 2 tjedna svog vremena s djetetom. Sad ću ih prijaviti dalje. Tko daje preporuku za ovrhu djeteta? Također, treći mjesec otac djece nije platio u potpunosti uzdržavanje za drugo dvoje djece. Tko podnosi kaznenu prijavu? Zavod ili moj odvjetnik? Hvala!
  11. Od Zavoda apsolutno ništa. A za uzdržavanje ću vidjeti danas s odvjetnikom, jer smatram da nije isto ne plaća li netko jer nema radi bolesti i sl. Ili ne plaća iz čiste obijesti (za što naravno imam dokaze). Ovrha mi iskreno ne znači ništa jer će djeci biti dane samo 2/3 njegove plaće, a ne puni iznos uzdržavanja. A ova situacija djecu i mene vodi u vrlo tešku ugrozu.
  12. Hvala na odgovoru. Što sa prijavom državnom odvjetništvu obzirom da je lako dokazivo da se radi o čistoj obijesti i osvećivanju, a ne o bolesti ili neimaštini? Zavod za socijalni rad i dalje ne reagira. Kome se dalje obratiti po pitanju emocionalnog zlostavljanja djeteta, jer ja do djeteta ne mogu, očito?! Hvala.
  13. Poštovani, Sudskom nagodbom bivši suprug je pristao na plaćanje određenog iznosa uzdržavanja za troje djece. U međuvremenu je jedno, najmlađe, dijete također sudskom presudom prešlo živjeti k njemu. Ja plaćam redovito uzdržavanje za to dijete dok je bivši prestao plaćati uzdržavanje za ostalo dvoje djece od kojih je jedno teško bolesno i zahtijeva vježbe i posebnu skrb. To je počelo od prošlog mjeseca i meni stvara ogromne probleme jer smo tek 2 mjeseca podstanari i ako ne platim najamninu (što neću moći ako ne dobijem novac za uzdržavanje)- letjeti ćemo van iz stana. Vlasnica je vrlo striktna oko toga i nema pregovora. Dakle, rekla bih da je ovo donekle i egzistencijalno životna ugroza. Također, bivši i njegova supruga dijele sa 12- godišnjim djetetom informacije koje su neprikladne i neistinite te nemaju nikakve veze s djetetom te isto uvlače u naše nesuglasice na način da me dijete počelo izbjegavati, vikati na mene, prijetiti mi da ga više neću vidjeti i sl. Prijavila sam Zavodu, oni su potpuno inertni i s njima općenito nemam dobar odnos jer smatram da su nesposobni. Nemam vremena čekati 60 dana po ovrsi da mi sjednu sredstva jer ne možemo živjeti samo od mojih primanja. Također sam zaboravila napomenuti da je fb pun slika uređenja kuće i okućnice, solarni paneli, klime svuda po kući, sjenica, balkoni, farbanje zidova. Kuća je preko 300m2. Ići na tužbu i kako? Hvala!
  14. Ovo sam upravo primila: Ana, mislim da bi ispravnije bilo da se pozovete na mišljenje Vrhovnog suda, toč. 6. gdje se govori da NIJE dozvoljeno vraćanje ovrhe na FINU koja je isknjižena po čl. 12 ZPONS-a. ovršnog rješenja... https://www.vsrh hr/custompages/static/HRV/files/Pravn aShvacanja-Zakljucci/GO- zakljucci/VSRH_GO_2019_Su-IV- 245-2019-3_2019-11-27_zaklj. pdf?fbclid=lWAROx8M40PSThRV27zzee dBYSplwhDx- ogxyJcRCJVkaJóvYFndTiftz_kWI
  15. Fina je postupila temeljem čl. 12 Zakona o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima. Međutim, banka je ponovo zatražila ovrhu po istoj osnovi. Čitam na Fejsu da prema odluci Vrhovnog suda vjerovnik ne može ponovo stati u red za naplatu temeljem iste ovršne isprave. Bila sam u Fina-i, kažu da nikad čuli. Može li mi netko to pojasniti i da li je uopće točno? Molim Vas, ako je točno, podatak na što da se pozovem. Hvala!
  16. Poštovani, zanima me ima li veću težinu zakon o najmu stanova ili potpisani ugovor s najmodavca. U ugovoru piše da po opomeni za neplaćanje jedne najamnine imam 8, a u Zakonu 30 dana za platiti. Hvala.
  17. Poštovani, Imali smo u najmu automobil koji smo plaćali u tjednim intervalima. Ugovor je potpisan samo za prvi tjedan, a poslije smo plaćali na aircash (valjda da se izgubi trag transakcije, što li). Sa zadnjom smo uplatom kasnili par dana, čovjek je došao i bez našeg znanja odvezao automobil. U autu su ostali neke osobne stvari, medicinska dokumentacija mllj. djeteta i 600 eura. Čovjek koji nam je iznajmio auto se ne želi javiti. Što učiniti? Hvala.
  18. Poštovani, Nekidan sam primila poziv tvrtke c2c (nikad čula, ali to je neki ogranak Cash experta) za dug iz 2017. godine prema Ferratum- kratkoročni krediti. Nisam sigurna je li taj dug ikada bio ovršen, čak moguće da jest. Taj c3c mi je ponudio otplatu 3000 kn uz otpis dodatnih 1500, kako ja mogu i hoću, dakle bez nekih ograničenja. Poslali su mi mail: "nastavno na telefonski razgovor... bla bla", na koji sam ja odgovorila da se slažem. Međutim, danas sam razmišljala o tome: nije li taj dug u zastari? Također me zanima što da ostalim vjerovnicima čija potraživanja stoje preko 2 ili 3 godine u redu čekanja (ovrhe) na Fina-i, ako sam ja sve ove godine na bolovanju i ništa se ne naplaćuje? Hvala!
  19. Djeca su bila povjerena roditelju koji je izvršio suicid. Isti je patio od depresivno anksioznog poremećaja, bio pacijent psihijatrijske bolnice. Roditelj je ostavio pismo u kojem između ostaloga traži da se djeca povjere na odgoj i čuvanje baki i djedu po ocu, koji su sposobni brinuti o djeci. Tko odlučuje o tome? Djeca ne žele živjeti kod drugog roditelja jer ih je maltretirao i sami se izjašnjavaju da žele živjeti kod djeda i bake. Stari su 16 i 15 godina. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija