Jump to content

VeP

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je VeP objavio

  1. VeP

    Ovrha

    Hvala vam. Tako sam napravila i nadam se da ce uvaziti. Lp
  2. VeP

    Ovrha

    Brojevi ovrhe su isti sto mi je i potvrdeno od hanzekovica i fine. Jedina ovrha koju sam imala i platila na nacin da su oni obracunali dug i preko fine se naplatili.
  3. VeP

    Ovrha

    Pa placen je dug u cijelosti. Imam potvrdu od fine da je sav dug placen jos 2015. Kakve kamate?! Na kakav dug kad je placen? I zasto sad nakon 5 godina Jedino mi pada na pamet da nisu obracunali cijeli dug ali takvo objasnjenje nisam dobila. Trazila sam da mi se pismeno ocituju koji je to tocno dug/kamata i kad je nastao. Dug su obracunali oni ne ja. Hvala na odgovoru al tako mogu u nedogled dugovati i placati kamate za nesto sto sam mislila da sam platila.
  4. VeP

    Ovrha

    Hvala na odgovoru, no i dalje mi nije jasno i pojasnite mi molim vas ako netko zna kako kamate mogu ici na nula kuna dugovanja? I ako je to neki preostali dug iz kog razloga se moze naknadno naplacivati, odnosno nije bio ukljucen u cjelokupnoj ovrsi? Jedan je bio dug i placen je.
  5. Molim vas pomoć. Dobila sam od Hanžekovića i partnera obavijest o stanju duga 39,88kn nad ovrhom koji sam u cijelosti platila 2015g. Njihovo objašnjenje je da je su to zatezne kamate,no nije mi jasno kako kamate mogu ići na nula kuna dugovanja. Dali se netko susreo sa ovakvom situacijom? Hvala
  6. VeP

    Vlasništvo

    Da, imali smo ostavinsku raspravu nakon smrti oca
  7. VeP

    Vlasništvo

    Imamo ostavinsku raspravu i interni dokument koji su vlasnici potpisali 1991.
  8. VeP

    Vlasništvo

    Ne znam kako bi se drugacije formiralo pitanje kad u postupku utvrdivanja vlasnistva niti smo tuzili niti bili tuzeni, izostvljeni iz postupka, a imamo ugovor o nasljedivanju. Naknadno smo saznali da su drugi vlasnici upisali se tuzbom. Pa me zanima na temelju cega sve odvjetik moze izostaviti jedne od vlasnika? Te sto nam je sad ciniti?
  9. VeP

    Vlasništvo

    Zanima me na temlju čega sve odvjetnik pri utvrđivanju vlasništva može izostaviti u tužbi jednog od suvlasnika, te koji je postupak žalbe na takvu presudu?
  10. VeP

    Suvlasnici

    Kuće su naslonjene jedna na drugu. Okolo kuća je dvorište. Nasljednici su 90.g nakon smrti majke potpisali dogovor da je dvorište zajedničko i da svi imaju pravo korištenja i parkiranja svojih automobila. Nasljednici su podijelili stanove u staroj kući i dali dozvolu drugim dvama nasljednicima da gradu kuću, što su oni napravili. Mi smo nasljednici nasljednika koji je radio novu kuću. Nasljednici stare kuće taj dio dvorišta nikad nisu koristili za parkiranje jer je u vrijeme potpisivanja dogovora to bio vrt. Sad je to nama parkirno mjesto i ulaz u kuću. Nigdje nije definirano što je dvorište. Po tome zaključujem da je dvorište i dio ispred stare kuće koji onda i nama pripada za parkiranje jer temeljem tog dogovora iz 90.g nasljednik traži pravo parkiranja itd. Što nas vraća na to da su dio zemljišta ispred svoje kuće kao i kuću upisali na sebe a nas nisu tuzili. Dakle mi smo nasljednici i dvorišta stare kuće temeljem ugovora iz 90.g? Koje su nam pravne opcije moguće? Iskreno, nas ne zanima njihova kuća i dvorište ispred kuće ali ne slažemo se da se koristi nas dio dvorišta pogotovo kad smo saznali da su riješili vlasništvo a nas nisu uključili u proces. Imamo ADCD snimak i točan izracun. Mogu vam poslati. Nije problem. Hvala
  11. VeP

    Suvlasnici

    Na zemljištu su dvije kuće naslonjene jedna na drugu (stara i nova kuća). Nasljednici su tužbom riješili vlasništvo stare kuće i zemljišta no nisu tuzili jednog od suvlasnika i takav upis vlasništva je prošao. Jedan od suvlasnika stare kuće traži ispred nove kuće pravo parkinga, postavljanja kanalizacije te novčanu isplatu jer je Grad otkupio dio zemljista radi rekonstrukcije ceste. Ništa još nije došlo do suda pa me zanima..ukoliko su se oni upisali na kuću koja im pripada i zemlju koja im pripada ispred njihove kuće koje su nam pravne mogućnosti da sporimo njihovo pravo korištenja dvorišta ispred nove kuće? Možemo li sporiti i njihov upis vlasništva ako jedan od nasljednika nije sudjelovao u procesu rješavanja vlasništva ( nisu ga tužili)? Mi smo u procesu formiranja građevne čestice i kuća je legalizirana. Bojimo se da nam neće potpisati izvješće o međama te da tako nećemo moći napraviti parcelaciju te tako nećemo moći ucrtati kuću jer se nalazi na dvije parcele a s tim nećemo moći riješiti vlasništvo kuće, makar kuća nije sporna, samo zemljište ispred kuće. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija