Jump to content

Anonimus122112

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Anonimus122112 objavio

  1. Suci i svi državni odvjetnici kao i savjetnici dolaze po potreb u prostorije suda radi unosa podataka u sustav E-spis kao i u sustav CTS. A ovlašteni službenik će najbolje znati kad će sudac, koji je zadužen za taj predmet, biti u sudu. Klauzulu unosi u sustav E-spis sudac, a službenik može, nakon što je sudac unio potrebne podatke, iz sustava ispisati tj isprintati klauzulu pravomoćnosti. Mislim rade oni od kuće, ali su svakako dužni doći u određene dane upravo radi unosa podataka u sustav koji ne mogu od kuće.
  2. Rade suci i službenici. Podijeli su se u određene dane kad će dolaziti u prostorije suda. Ne bi bilo loše da kontaktira ovršnu pisarnicu i da ih priupita vezano uz pravomoćnost.
  3. Kako ne mogu ništa napraviti? Ukoliko je dug otpisan, čemu zabilježba osiguranja novčane tražbine založnim pravom ako duga nema (otpisan je)!?
  4. Trenutno se RH obratiš zahtjevom za mirno rješenje spora (sukladno čl. 186 ZPP-a) i postoji mogućnost da ti zamjenik/zamjenica daju Tabularnu izjavu kojom se uknjižiš u zemljišne knjige. Ukoliko ne postoji mogućnost mirnog rješenja sporan, odvjetništvo te uputi na pokretanje tužbe nadležnom sudu.
  5. Ovisi, ukoliko se predmetna nekretnina nalazila izvan granica građevinskog područja na dan stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu (NN 34/91) dana 23. srpnja 1991., obraćate se RH, Ministarstvu državne imovine za kupnju nekretnine, a ukoliko se nalazila unutar granica građevinskog područja na dan stupanja na snagu navedenog Zakona, obratit ćete se Gradu Zagrebu. Možda ne bi bilo loše da se obratite ZG županiji, Upravnom odjelu za graditeljstvo i prostorno uređenje kako bi vam dostavili uvjerenje iz kojeg je razvidno je li se nalazila unutar ili izvan. Ali ako je Narodni odbor Grada Zagreba pretpostavljam kako se vjerojatno nalazila unutar granica, ali savjet je da provjerite svakako.
  6. Ne mogu oni to podnijeti. Trebaju otić u Poreznu upravu koja je podnijela prijedlog za pokretanje tog postupka nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu. Porezna uprava šalje njima dopis za obustavu postupka osiguranja i brisanje zabilježbe založnog prava. Zemljišnoknjižni odjel će im prijedlog odbit. Državno odvjetništvo koje je podnijelo prijedlog za osiguranje novčane tražbine, treba podnijeti prijedlog i za obustavu odnosno brisanje založnog prava.
  7. Pretpostavljam da EOS MATRIX prati e-oglasnu ploču suda i može se žaliti kad sud donese rješenje
  8. Kad se donese rješenje, odlučujući o prijedlog u nadležne Financijske agencije za prov3edbu jednostavnog stečaja nad imovinom potrošača, potrošač se oslobađa obveza u odnosu na osnove za plaćanje i u odnosu na vjerovnike iz čl. 79. Zakona o stečaju potrošača (npr. osnove Ovr-1/1, Ovrv-1/11, itd. itd.)
  9. Ovim sudskim postupkom će vam se otpisati dug, a EOS MATRIX vam nudi obročnu otplatu jer njima nije u cilju da Vam se dug otpiše.
  10. Poštovana, ukoliko je dug otpisan, predlagatelj osiguranja (ovrhovoditelj) može podnijeti prijedlog nadležnom sudu za brisanje zabilježbe založnog prava ukoliko sam to dobro razumjela što ste htjeli reći. Je li možete reći tko je uopće podnio prijedlog za osiguranje novčane tražbine prisilnim zasnivanjem založnog prava? Je li od strane RH, MF?
  11. Kad je pokrenut ovršni postupak? sud će donijeti rješenje o prekidu postupka, obzirom da je ovršenik preminuo sukladno čl. 212 ZPP-a, a kad rješenje o nasljeđivanju postane pravomoćno, donosi rješenje da se postupak nastavlja i poziva nasljednike na preuzimanje postupka.. Sad tko bi trebao sve naslijediti? Vi i majka ili još tko
  12. Troškovi privremenog zastupnika su 450,00 kn i prijedlog sudu da se odredi privremeni zastupnik tuženim nepoznatog boravišta. Određuje se 1 iz reda odvjetnika za sve tužene za koje ste podnijeli prijedlog. Još jedna napomena. Trošak privremenog zastupnika plaća tužitelj
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija