Jump to content

DenisV

Korisnik
  • Broj objava

    42
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DenisV objavio

  1. imamo jednog suvlasnika koji je zauzeo jednu zajedničku podrumsku prostoriju, ne možemo je izbaciti na silu jer je već dugo u posjedu i samim time bi bili krivi za ometanje posjeda, tako nam je rečeno s pravne strane, prije svega me zanima ukoliko sama ta osoba otvori tu prostoriju i netko od suvlasnika bude uz nju da li ta osoba može onda zauzeti tu prostoriju i ući u posjed bez da se gleda kao ometanje istog s obzirom da ne bi bila upotreba sile otvaranja vrata već samovoljno od strane trenutnog posjednika?
  2. imamo li onda ovdje koje osobno iskustvo nekoga tko je odjavio prijamnik da nam kaže kakav je onda bio proces nakon toga, i da li je dobio?
  3. je li geodet traži potpise oba suvlasnika prije samog izlaska na teren i izrade elaborata?
  4. kada postoje dva suvlasnika na negrađevnom zemljištu i jedan odluči dovesti geometra i podijeliti se, da li kod biranja koju će stranu uzeti sebi mora dobiti i potpis od drugog suvlasnika da on pristaje na takvu podjelu?
  5. uzeo sam hrt obrazac za odjavu prijamnika, želim napraviti odjavu, izabrao sam opciju da nemam više u vlasništvu ili posjedu prijamnik, kakav je postupak kada to zaprime, je li dolazi tko provjeravati išta?
  6. ako sam dobro shvatio, vlasnik stana automatski postaje i vlasnik idealnog dijela zajedničkih prostorija zgrade, u ovom slučaju me zanima samo podrumski dio, znači svi imaju jednaki dio kvadrata osim ukoliko se sami stanari ne dogovore drugačije, jesam li u pravu?
  7. budemo ovaj tjedan ali prije bih volio čuti je li tko imao sličan problem i kako su riješili
  8. mene zanima šta je moguće napraviti kada neki stanar zaposjedne zajedničke prostorije zgrade bez dozvole većine stanara i ne želi izaći iz njih, te kako ste to riješili, ili kako to riješiti? da li ići silom i samo razvaliti vrata, da li se u tom slučaju krši koji zakon ako si ti jednako suvlasnik tog prostora ili ići pravnim putem i tužbom zbog uzurpiranja prostora i ne davanja ključeva predstavniku i na korištenje svim ostalim suvlasnicima
  9. da li na ugovoru prodavatelj može ovjeriti svoj potpis kod jednog javnog bilježnika a kupac kod drugog?
  10. roditelji su nasljedstvom dobili neke nekretnine i sada bi mi to sve darovali putem darovnog ugovora, da li se to može napraviti ukoliko oni još nisu platili porez na to nasljedstvo?
  11. ukoliko je neka nekretnina prodana ali još nije provedena kroz zemljišne knjige, tj. prodavatelj/ostavitelj je još uvijek uknjižen, da li bilježnik mora izbaciti tu nekretninu iz ostavinske na temelju kupoprodajnog ugovora, ili se to naknadno riješava? a šta u slučaju da se naknadno sazna da je ta nekretnina zapravo prodana a već je napravljeno rješenje o nasljeđivanju, kakav je proces?
  12. je li moguće napraviti ispravke nakon što je zaključen zapisnik ili nakon što je izdano rješenje o nasljeđivanju? je li bilježnik dužan odmah nakon što je zapisnik pročitan strankama i iste ga potpisale predati ga njima?
  13. evo da kažem svoje iskustvo, bili danas na ostavinskoj i bilježnik je dozvolio da prisustvuje i osoba koja nije nasljednik, tako da to sve ovisi od bilježnika izgleda nisam znao da je j.b. dužan dati i stanje na računu u banci, naš je rekao da nema tu informaciju i da to moramo s bankom riješiti, samo nam je rekao u kojoj banci su računi, ali zakonski mora zatražiti i te podatke od banke, niti nam je na kraju dao zapisnik, a sve je to dužan dati, ali eto nismo sve to ništa znali, nismo se sada ni bunili jer znamo pravo stanje računa i rekao nam je da će sutra već biti gotovo rješenje o nasljeđivanju, međutim rekli su mi da ga možemo prijaviti bilježničkoj komori, kakva je tu procedura, je li plaćaju onda kakve kazne?
  14. i da li nasljednik može odmah ustupiti nasljedstvo nekoj drugoj osobi na ostavinskoj raspravi?
  15. da li na ostavinskoj mogu prisustvovati oni koji nisu nasljednici ali su članovi obitelji?
  16. znači na ostavinskoj se ne dobiva odmah rješenje o nasljeđivanju, koliko otprilike se čeka da to bilježnik sastavi, ide li to brzo?
  17. majka i teta će uskoro naslijediti jednu nekretninu na ostavinskoj i odmah ja planiram kupiti od njih istu, da li trebam čekati da se oni prvo uknjiže u zemljišne knjige ili ih se može preskočiti pa da se odmah uknjižim ja, da li mogu odmah kupiti prije nego se one uknjiže?
  18. ne razumijem baš, s obzirom da druga strana bi nakon podjele nasljedstva kupila moj dio jedne nekretnine da li je moguće to napraviti tokom podjele, da odmah prepustim samo tu jednu nekretninu kako bi izbjegli kasniju proceduru pravljenja darovnog ugovora, znači preuzeo bih sve ostalo iz nasljedstva osim te jedne nekretnine
  19. a da li se jedan nasljednik može odreći jedne nekretnine, između više njih, u korist drugog nasljednika?
  20. da li se nasljednik može odreći jedne nekretnine, između više njih, u korist treće osobe koja nije nasljednik?
  21. da li to znači da bilježnik ne traži obvezno da mu se pokažu kupoprodajni ugovori?
  22. kako ide proces kada su neke nekretnine prodane netom prije smrti a još nije proknjiženo kroz zemljišne knjige, da li na ostavinskoj treba donijeti kupoprodajne ugovore kako bi se to izuzelo iz nasljedstva? hoće li navesti u pozivu sve šta je potrebno u takvim situacijama?
  23. da li partner/ica nasljeđuje stan u slučaju razvoda ukoliko je isti kupljen od strane jednog partnera prije ulaska u brak? a kakva je situacija ukoliko jedan partner kupi sam stan dok je u braku?
  24. nešto slično je i kod mene situacija, umrla osoba nije imala ženu ni djecu, roditelji umrli, iza nje su ostali sestre i nećaci, da li njegovu svu imovinu nasljeđuju samo sestre ili i nećaci imaju pravo udjela?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija