Jump to content

pierre-senna

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pierre-senna objavio

  1. Radi se o sljedećem slučaju. Djevojka je dobila posao u jednoj poljo-apoteci. Radila je tri dana i treći dan je dala otkaz iz razloga što ju je gazdarica potkradala (cca 50kn svaki dan minusa u kasi, isti slučaj kao i s prethodnom radnicom, te je svaki dan ona morala donijeti novac za manjak u kasi- da napomenem da samo gazdarica ima ključ kase.) Ta tri dana nije bila prijavljena, a papiri su bili kod poslodavca koji je isto namjeravao učiniti u dogledno vrijeme. Djevojka koja je dala otkaz, papire je dobila nakon nekoliko dana na što je morala potpisati da je iste i podignula. Međutim, nakon nekog vremena poslodavac ju je prijavio HZZ-u da je odbila posao, na što ju njezin savjetodavac u HZZ-u skida sa Zavoda (danas) na 6 mjeseci s odgovorom da njih ne zanima razlog zašto je onda posao dobila niti da se ona nema kome žaliti jer je tako po zakonu. Oglas je bio na Zavodu, ona je odbila i to je za njih gotov slučaj. Pa bih trebao odgovor što učiniti dalje, da li se ima kome žaliti i što da učini? Hvala.
  2. U ime drugog subjekta: Bio sam po Vašoj preporuci u sudu pogledati uvid u svoj spis/predmet koji se vodi već 7 godina pošto sam izgubio povjerenje u odvjetnika. Uputili su me kod sutkinje koja je vodila taj predmet. Objasnio sam joj da bih htio pogledati papire i kopirati neke djelove, pošto od svog odvjetnika gotovo nikad ništa ne dobijem. Ona mi je rekla da to ne može jer je to otišlo na reviziju u Zagreb, te da dođem oko nove godine. Za reviziju sam znao i ja, to mi je rekao odvjetnik, ali ne vjerujem sada ni njoj jer smatram da originalni papiri iz predmeta moraju biti u arhivi suda i zašto bi na reviziju išlo nešto što je završeno jer je predmetni dio vezano za osiguranje završen prije dvije godine, a ona kaze da je sve otislo na reviziju tek prije mjesec dana. Može li mi netko dati mišljenje i savjet što dalje. Hvala
  3. Razgovarao sam neki dan (sad iz prve ruke) s nekim osobama koje rade tamo. Pola onoga sta sam napisao u prvom postu nije istina, uvjeti rada i placanja su dobri, glavni sef je super, svi ga hvale, placa ok, neki voditelji su nekulturni i sl., al to nije bitno, mozda imaju razloga, mozda ne. To je stvar radne etike i sl. Al to nije ovdje bitno u ovoj prici. Sad istina da se ovo sve veze za fizicke radnike, no njima nikad nije lako, jer da je, ne bi bio fizicki posao. Ugl, mislim da je onda tajnicama i administraciji opcenito mnogo bolje i da su uvjeti dobri. Oni koji misle napredovati u karijeri sigurno ce si traziti neka druga mjesta, a onaj kome je cilj imati posao na jednom mjestu i raditi ga, te zaraditi si postenu placu, taj ce vjerujem i u PZ Osatina biti sretan. Jer ako pogledamo u koju veliku firmu su se razvili u 15-ak godina, zasigurno da nesto ne stima i da nije razina profesionalnosti na visokom nivou ne bi tako dobro napredovali i bili toliko uspjesni. Vjerujem u konacnici da tko se tamo zaposli nece pozaliti.
  4. U ime drugog subjekta: Zanima me kome da se obratim u vezi sljedećeg slučaja. Naime, prije nekoliko godina sam stradao u prometnoj nesreći. Uzeo sam odvjetnika kojem sam dao punomoć na slučaj. Danas, nakon 7,5 godina i dvije operacije, te dva procesa koji su započeli nakon liječenje, jedan za invalidnost (60% potvrđeno)/odštetu i jedan za izgubljenu dobit, invalidsku rentu i sl., odvjetnik mi je dao papire vezano za izgubljenu dobit i zaradu i zaostatke rente. Dobio sam i papire gdje mi je potvrđena invalidnost 60% ali nigdje ne piše ništa vezano za novce, odnosno za odštetu od osiguranja. Te papire mi nije dao i nisam vidio koliko je dobio novaca od osiguranja. ZANIMA ME GDJE I KOME GA MOGU PRIJAVITI PA DA SE RIJEŠI TAJ MOJ SLUČA JER SAM SIGURAN DA ME ŽELI PREVARITI? Naime, nedavno sam čuo da nisam jedini koga je pokušao na isti način prevariti, odnosno uzeti novce od osiguranja.
  5. Vjeruj, ako je istina ono sto sam ja cuo, imala je dobar razlog. Ugl cuo sam da ovi koji su primljeni u neke staklenike nisu bas zadovoljni uvjetima. Ima ljudi koji vec par mjeseci rade neprijavljeni, uvjeti za rad su katastrofalni: radi se 7 dana u tjednu od 6 ujutro do 15h, bez slobodnog dana znaci u tjednu, na radnike se izderavaju, zabranjeno je razgovaranje jednih s drugima, zabranjeno je imati mobitel uza se, da napomenem kako je na wc dopusteno ici samo u periodu kada je pauza za objed, radnicima se govori da su niza vrsta, psovke su od Boga i Isusa pa na dalje, moraju kupovati od njih smece od prozvoda koje ne prodaju trgovinama,a u protivnom se odbija od placa, od placa se odbija i zbog drugih kojekakvih razloga, ljudima se govori da ukoliko im se nesto dogodi da su oni zamjenjivi i sl, to su samo neke price koje kruze ovih dana. Ne znam da li je to istina i kakve vi imate spoznaje o tome, ali sam siguran da se radi o PZ Osatina, mislim da im je srediste u nekim Semeljcima ili tako nekako.
  6. ok to znam i sam, ni ne nadam se u ovoj situaciji da će potvrditi isto, zato me i zanima koliko bi bilo kad bi bilo
  7. prvostupanjska, a sad se molim Bogu da ovi to potvrde u Zg, al me zanima koliko je to otprilike...
  8. Ukratko: 30%HRVI za stalno, dragovoljac, čin stožerni narednik, 80 vojno-20 civilno OPĆA , 22 godine civilni radni staž, pripadnik specijalne policije. Zanima me kolika bi mi trebala biti mirovina? Hvala!
  9. Ukratko: 30%HRVI za stalno, dragovoljac, čin stožerni narednik, 80 vojno-20 civilno OPĆA , 22 godine civilni radni staž, pripadnik specijalne policije. Zanima me kolika bi mi trebala biti mirovina. Hvala
  10. Dobio sam uputnicu od svog fizijatra za Varaždinske toplice s tim da sam moram platiti smještaj. Zanima me da li imam kakova prava kao HRVI da budem oslobođen plaćanja?
  11. Kolegu zanima nakon koliko vremena se može ponovno izaći na prvostupanjsku komisiju, pošto mu je sada, nakon što je 3 godine imao privremeno 20% invalidnosti, ta invalidnost ukinuta, tj. dobio je manje od 20%? Hvala!
  12. Pa nitko ti nije dao odgovor, jer si, kako si i sama priznala - bahata Netko imalo razuman i inteligentan će prvo pročitati post, pa zaključivati ili dati odgovore na postavljena pitanja a ne prosipati pamet o nečem što nema veze s onim što je postavljeno kao pitanje. Pitanja su konkretna, takav se i odgovor očekivao. Jedina greška uopće je bila reakcija na forumaša "ude", koji, poput Vas, ili nije pročitao razgovjetno i razumno što je gore napisao (nego ste si stvorili predodžbe -on o nečem o čemu se uopće tu ne radi- a Vi o "bahatosti" bez analiziranja ili reanaliziranja cijele komunikacije i razložnosti takvog postavljanja od strane onoga koji je u ulozi "postavljača teme"); ili vam je očito bila namjera "minirati" ova tri pitanja, što ste i uspjeli. Da zaključim, točno da nitko nije dao odgovor, odnosno odgovorio na post,potpuno imate pravo, nitko RAZUMAN i dovoljno STRPLJIV da ne preleti preko teksta nepročitavši ga onako kako zdrava pamet nalaže kada se želi nekome pomoći. Takovi se niti ne trebaju javljati. Ovime završavam svaku raspravu, uz ispriku za "bahatost"! Pozdrav i svako dobro!
  13. Radilo se o bahatosti ili ne, od svih vas vrlih pravnika nitko mi nije dao odgovor na postavljena pitanja, nego iznosite nešto potpuno nebitno ovdje... Hvala!
  14. Vrijedi i u ovom slučaju. Prvo pročitajte postove, pa donosite zaključke. To bi kao dipl.iur. s čim se dičite, trebali jako dobro znati.
  15. Prvo i osnovno, molim te nemoj mi više pomagati, jer očigledno je da opet nisi pročitao post. Mislim da je tebi pomoć potrebnija...
  16. Vidim koliko si bistar. Odakle si išćitao moj socijalni status dabi mogao o njemu raspravljati, i bolje nemoj na takav način ljudima koji se javljaju za pravnu pomoć pomagati jel vidim da o radnom pravu uopće nemaš pojma i uopće ne čitaš pitanja i ne razumiješ ih. Toliko...
  17. Ma pusti ravnatelja, ja to znam, nego, koliko mi se čini, ti malo mješaš vremena- perfekt, prezent, futur; ili nisi čitao tekst. Pozdrav!
  18. Pita moja prijateljica: Zasnovala sam radni odnos u socijalno-zdravstvenoj ustanovi na neodređeno radno vrijeme na radno mjesto njegovatelj i takav sam prvi aneks ugovora potpisala na neodređeno vrijeme i na mjesto njegovatelja. Nakon godinu dana, dolazi do promjene ravnatelja. Od 20 njegovatelja koji smo počeli raditi, pola nas je raspodijeljeno na druga radna mjeste pošto je kapacitet doma s popunjenošću bio oko 60%. Tada sam ja potpisala drugi/novi aneks ugovora na radno mjesto pomoćnog kuhara. Rečeno nam je da kada se dom bude popunjavao i kada nastane potreba za preostalim njegovateljima, tako ćemo i mi biti povlačeni na svoja radna mjesta. Svi moji radni kolege su vraćeni na svoja radna mjesta i prije punog kapaciteta. Meni je rečeno da ću biti povućena na svoje radno mjesto kada bude dom popunjen, što se ovih dana i dogodilo. Morala sam pisati zamolbu za mjesto njegovatelja pošto je otvoren natječaj. 1. Zanima me da li sam ja morala pisati zamolbu kao i drugi kandidati koji dolaze sa Zavoda za zapošljavanje, pošto sam ja u tu ustanovu školovana od Ministarstva za radno mjesto njegovatelja, primljena na neodređeno radno vrijeme, počela raditi na radnom mjestu njegovatelja, i sticajem okolnosti morala potpisati novi aneks ugovora? I sada kada se primaju novi njegovatelji, zbog popunjenosti kapaciteta, ja dobijam odbijenicu bez obrazloženja i ostajem na radnom mjestu pomoćnog kuhara, iako mi je rečeno da ću biti vraćena na svoje radno mjesto. 2. Zanima me koja su prava prekršena i da li je poslodavac jednostavno mogao ili trebao meni ponuditi novi aneks ugovora o prelasku na moje radno mjesto njegovatelja, a za trenutno koje obavljam (pom. kuhara) raspisati natječaj? U natječaju nisu traženi nikakvi uvjeti (radni staž, branitelji, etc.), niti smo u rješenju dobili ikakvo rješenje zbog čega nisam primljena, niti ima rok žalbe naveden. 3. Zanima me i koja su moja prava sada (osim pisanja žalbe čiji rok nije naveden), jer rješenje sam tek dobila neki dan i šta dalje? Hvala!
  19. Hvala na odgovoru. To je onda izgleda od ordinacije do ordinacije...
  20. U profesionalnoj sam mirovini. Išao bih na obnovu postupka temeljem novih nalaza, tj. pogoršanja bolesti, pa me zanima da li je istina da se to plaća liječniku opće prakse i koliko (tj. ta obrada)?
  21. Pisao sam kredit za kupnju kuće ili stana. Čitao sam tu da su izašle liste, danas sam provjerio i trenutno sam među prvih 100 na svojoj županiji. Zanima me ako dođe do realizacije kredita, pošto sam 30% HRVI stalno i tročlana obitelj, ove godine ili iduće, koliko novaca, tj. koja sredstva maximalno mogu ostvariti, pošto znam da to ide po broju članova, ako netko zna da odgovori. Znam da od toga odbijaju postotak u visini invalidnosti. Hvala, pozdrav
  22. sa profesionalnom mirovinom i ako prihvati mirovinu on se može zaposliti u nekoj drugoj firmi pošto postoji preostala radna sposobnost, dok to sa općom ne može i u tome je razlika. Ne vidim zašto bi to bio njegov problem i zašto bi tražio drugo poduzeće jer i kod mene je bilo tako i ostali koji su se predomislili zbog omjera mirovine i ostali u poduzeću poslodavac je morao i pronašao tzv. lakše radno mjesto, a isto je javno poduzeće, tj. državno. Uostalom, neka nazove svoju pravnu službu u Mirovinskom gdje pripada, pa će mu oni dati konačan odovor, jedino ako se nije nešto promijenilo u zakonu. Ja sm otišao u mirovinu u travnju 2008. Sumnjam da je, ali sve je moguće. Nisma to sam izmislio, nego su mi tako objasnili baš u Mirovinskom u Vukovaru, a i moj poslodavac mi je to rekao da imam pravo na to.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija