Jump to content

LucyB

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naravno. Toga sam svjesna. Potražila sam savjet samo da vidim imam li nekakvih opcija u vezi stanovanja dok ne nađem posao. Mislim se u cijelosti skrbiti o djetetu i sebi, ne "grebati" se od nikoga za ono što mi ne pripada. Zahvaljujem svima na odg.
  2. Zahvaljujem svima na odgovorima. Ja smatram da možemo raditi na našem braku i odnosu (nikad nismo imali "velikih" problema - nije bilo nasilja, preljuba, trećih ljudi, financijskih previranja...), muž smatra da su odnosi "trajno narušeni" i da je razlaz jedino rješenje.
  3. Poštovani, molim nekoga za savjet. Ukratko, suprug želi razvod. Imamo dijete od 2 godine. Trenutno sam nezaposlena, u potrazi za poslom. Živimo u stanu njegovih roditelja. On smatra da se trebam iseliti (dijete će većinu vremena biti sa mnom). Njegovi roditelji se još "nisu oglasili". Zanima me koja su moja prava? Svoga stana nemam, a nemam čime financirati podstanarstvo. Zadnja opcija je da mene i dijete prime moji roditelji i brat u dvosobnom stanu. Je li mi to jedina opcija? Željela bi zadržati stabilnost i dom za svoje dijete. Ne znam što da radim...
  4. Što kod mene nije slučaj. Hvala Vam na odgovoru.
  5. Budući da sam u radnom odnosu na određeno, kolegica koju mijenjam koristi GO nakon roditeljskog dopusta, i meni se automatski prekida radni odnos.
  6. Poštovani, u radnom odnosu sam na određeno vrijeme kod istog poslodavca od početka rujna 2019. U međuvremenu sam završila na bolovanju (komplikacije u trudnoći). Radni odnos će mi se prekinuti krajem svibnja 2020. dok sam još na komplikacijama. Zanima me imam li pravo na isplatu godišnjeg odmora i u kojem "opsegu"? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  7. Zahvaljujem još jednom na odgovoru. Pokušat ću se dogovoriti s ravnateljem. Upoznata sam s prekidima zamjenama preko ljeta prema naputku MZOŠ, i sama sam to doživjela nekoliko puta, nažalost.
  8. Hvala na odgovoru. U ugovoru se radi o formulaciji "do povratka odsutne djelatnice na rad". Na koji se zakon, pravilnik mogu pozvati da se ispoštuje navedeno u ugovoru? Budući da se dobila nekoliko različitih odgovora, a do sada se nitko nije pozvao na ugovor. Jedan od odgovora je također bio da bez obzira što se kolegica koju mijenjam fizički ne vraća na posao njen godišnji odmor se gleda kao "povratak na rad" i time se automatski meni prekida ugovor. Zahvaljujem!
  9. Poštovani, radim u osnovnoj školi na određeno, mijenjam kolegicu koja je na porodiljnom. U međuvremenu sam zatrudnila i morala otići na komplikacije (uvjet staža za max naknadu imam). Kolegica se trebala vratiti kroz 10., 11. mjesec 2020. Međutim, saznala sam da će krajem 5 mjeseca 2020. prvo koristiti stari pa novi godišnji te se opet vratiti na porodiljni. Vratiti će se na posao konačno tek u 2021. Zanima me što to znači za mene? Ja bih trebala roditi kroz 9 mj. 2020., što to znači za moju naknadu za komplikacije i kasnije porodiljni? U međuvremenu mene mijenja kolegica koju će ostaviti na radnom mjestu do završetka nastavne godine (kraj 6 mj. 2020.). Postavila sam pitanje službenici s HZZO-a koja mi je rekla da ne postoji zakonska obaveza škole da me odjave jer se kolegica ne vraća fizički na posao već samo koristi godišnji, a potom opet porodiljni. Također je rekla da je "dobra volja" škole hoće li me ostaviti ili ne. Zanima me koje su mi solucije i koja je pravna regulativa u mom slučaju? Zahvaljujem unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija