Jump to content

LucyB

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Što kod mene nije slučaj. Hvala Vam na odgovoru.
 2. Budući da sam u radnom odnosu na određeno, kolegica koju mijenjam koristi GO nakon roditeljskog dopusta, i meni se automatski prekida radni odnos.
 3. Poštovani, u radnom odnosu sam na određeno vrijeme kod istog poslodavca od početka rujna 2019. U međuvremenu sam završila na bolovanju (komplikacije u trudnoći). Radni odnos će mi se prekinuti krajem svibnja 2020. dok sam još na komplikacijama. Zanima me imam li pravo na isplatu godišnjeg odmora i u kojem "opsegu"? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 4. Zahvaljujem još jednom na odgovoru. Pokušat ću se dogovoriti s ravnateljem. Upoznata sam s prekidima zamjenama preko ljeta prema naputku MZOŠ, i sama sam to doživjela nekoliko puta, nažalost.
 5. Hvala na odgovoru. U ugovoru se radi o formulaciji "do povratka odsutne djelatnice na rad". Na koji se zakon, pravilnik mogu pozvati da se ispoštuje navedeno u ugovoru? Budući da se dobila nekoliko različitih odgovora, a do sada se nitko nije pozvao na ugovor. Jedan od odgovora je također bio da bez obzira što se kolegica koju mijenjam fizički ne vraća na posao njen godišnji odmor se gleda kao "povratak na rad" i time se automatski meni prekida ugovor. Zahvaljujem!
 6. Poštovani, radim u osnovnoj školi na određeno, mijenjam kolegicu koja je na porodiljnom. U međuvremenu sam zatrudnila i morala otići na komplikacije (uvjet staža za max naknadu imam). Kolegica se trebala vratiti kroz 10., 11. mjesec 2020. Međutim, saznala sam da će krajem 5 mjeseca 2020. prvo koristiti stari pa novi godišnji te se opet vratiti na porodiljni. Vratiti će se na posao konačno tek u 2021. Zanima me što to znači za mene? Ja bih trebala roditi kroz 9 mj. 2020., što to znači za moju naknadu za komplikacije i kasnije porodiljni? U međuvremenu mene mijenja kolegica koju će ostaviti na radnom mjestu do završetka nastavne godine (kraj 6 mj. 2020.). Postavila sam pitanje službenici s HZZO-a koja mi je rekla da ne postoji zakonska obaveza škole da me odjave jer se kolegica ne vraća fizički na posao već samo koristi godišnji, a potom opet porodiljni. Također je rekla da je "dobra volja" škole hoće li me ostaviti ili ne. Zanima me koje su mi solucije i koja je pravna regulativa u mom slučaju? Zahvaljujem unaprijed!
×
×
 • Napravi novi...