Jump to content

Dalmatinka_M

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Dalmatinka_M

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovanje! Molila bih odgovor na slijedeće: suvlasnica sam nekretnine (1/4) po nasljeđivanju!Zadnjih god.dana pokušavam mirnim putem riješiti problem suvlasništva tj podjelu zajedničke imovine (da se zna šta je čije),međutim sve ostale strane tome se opiru (svi koriste istu, osim mene).Što znači da sam u vlasništvu,ali ne i u posjedu! Živim u drugom mjestu stanovanja, s obzirom na nekretninu!Dobila sam uplatnicu za komunalnu naknadu,na djevojačko prezime i adresu na nekretninu,na istoj uplatnici,dok mi je to sve stiglo na moju adresu u drugom mjestu stanovanja!Nikada nisam plaćala ništa od toga,niti mi je stizao ikakav račun i sigurno sada to nije slučajnost! Nisam uz uplatnicu dobila nikakvo pojašnjenje na kvadraturu na koju je komunalna naknada obračunata,jer nemam nikakve dokumente nekretnine,niti njene stvarne kvadrature,s obzirom na gore navedeno,da podjela nije izvršene,te se ne zna šta i koliko je čije. Nisam kročila nogom u istu već gotovo 15 g.,niti imam ključ,niti išta koristim,što je vrlo lako dokazivo! Ne želim plaćati nešto,za nešto što ne koristim i što mi je od strane drugih suvlasnika (za sada) onemogućeno! Imam sumnje da je neko od njih dostavio moje podatke iz Rješenja o nasljeđivanju na djevojačko prezime,pa me zanima da li je to (protu)zakonito?! Također me zanima šta da poduzmem u svezi tog računa koji mi je ispostavljen i kakva su moja prava s obzirom na sve gore navedeno?! Zahvaljujem i lp.
 2. Poštovani! U svezi svega gore navedenog imam pitanje: Ukoliko se stvar ne riješi mirnom diobom,te završi na sudu,može li se tražiti nekakva zabrana uporabe nekretnine ili dijela iste koju trenutno (a i godinama ranije) koriste ostali suvlasnici,osim mene (koja sam u vlasništvu,ali ne i u posjedu),do nekog dogovora ili (nekog) rješenja suda?? Hvala!
 3. Sve gore navedeno, od kolege,sam već prije pročitala! Hvala! Ovdje se radi o tome,da se moja majka,u prvom odgovoru o prijedlogu diobe,poziva na svoje pravo "bračne stečevine",te samim tim da je njezina 1/2+1/4 od drugog dijela! Ali ona ništa nije dala na sud,radi utvrđivanja istog. Stoga se nameće pitanje,da li je u ovom trenutku pravovaljano rješenje od ranije gdje svak ima 1/4 (crno na bijelo) ili njezine tvrdnje/želje,koje nema na papiru. Također me zanima,ukoliko ona možda napiše oporuku u kojoj svoju imovinu za koju misli da joj pripada (1/2+1/4 druge polovine kuće)ostavi osobi X,a ja imam rješenje na 1/4,kakva su moja prava?! Hvala !
 4. Poštovani! Molim odgovor na slijedeće: Naslijedila sam dio nekretnine,iza smrti oca (davno-prije više od 30 g.) u omjeru 1/4.Ostali nasljednici su brat i sestra,te majka. S obzirom da obitelj dugi niz godina izbjegava diobu,ja sam je,putem odvjetnika,nedavno pokrenula! Iako svi po rješenju imamo 1/4 i takva je bila suglasnost tada,sad,kad sam ja zatražila svoju 1/4 moja majka se poziva na "bračnu stečevinu" i svoju 1/2 kuće. Kakva su moja prava u tom slučaju? Napominjem da diobu,za sad,rješavamo mirnim putem,preko odvjetnika,jer su odnosi,upravo zbog gore navedenog,višegodišnje narušeni! Zahvaljujem!
 5. Poštovani! Da li se može prodati dio nekretnine (obiteljska kuća sa više suvlasnika),ako ista nije etažirana,ali se zna šta je čije? Također me zanima kako se kreću cijene u HR za sudskog vještaka-procjenitelja nekretnina otprilike i za koliko vremenski se to može obaviti? Zahvaljujem !
 6. Molim odgovor na slijedeće: Moj suprug je dobio u nasljedstvo dio kuće (jednu polovicu-drugu je dobio njegov brat) od majke i oca,po njihovoj smrti! S obzirom da sam osobno godinama ulagala u istu (što materijalno,što radom),zanima me da li imam ikakva prava u slučaju razvoda braka?! Također me zanima da li imam pravo, u tom slučaju i na obeštečenje na ono što sam materijalno uložila upravo u taj dio koji je moj muž kasnije naslijedio? Hvala !
×
×
 • Napravi novi...