Jump to content

Oreilly

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, već dvije godine unatrag, moram platiti porez na dohodak cca 600 do 700 kn. U profesionalnoj sam mirovini i dobivam mirovinu od 680 kn (na što mi također skidaju nekakv porez), ali sam ujedno i normalno zaposlen plača varira od 5300 do 5800 kn. Tu su i nagrade poslodavca godišnje oko 3600kn + božičnica 1500 kn. Supruga je 100-tni invalid i prima mirovinu 1700kn, djece nemamo. Bio sam prošle godine u poreznoj i razdvojili su mi osobni odbitak, zbog mirovine. To je kao trebala biti bolja solucija ali nije. Ove godine sam čak dobio već iznos za platiti. Nešto sam č
  2. Hvala na odgovorima. No nije mi jasno, ako je Općina sada ovršenik. Prodajom tog dijela nekretnine novci bi trebali ići onome tko se upisao na to založno pravo. Također mi nije jasno ako nečiji dio vrijedi 10000 kn, kako bi on mogao potraživati više ? Da se i cijela nekretnina proda opet bi dobili samo taj svoj dio od 1/18. Na koji način se riješiti suvlasništva i založnog prava (hipoteke) , s tog dijela nekretnine ?
  3. Poštovanje, nad dijelom nekretnine (1/18) izvršena je ovrha, kako se taj dio nekretnine nije prodao. Upisano je založno pravo na taj dio. Nakon smrti vlasnika tog dijela, nitko se nije prihvatio nasljedstva zbog dugova. Pa je vlasnik tog dijela nekretnine postala Općina. Ja sam vlasnik preostalog dijela nekretnine (17/18). Recimo da uspijem kupiti od općine taj dio (razvrgnuće isplatom), što se događa sa založnim pravom? Hvala na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...